Dodaj do ulubionych

RAtunkuu kto wie o EMF

IP: *.visp.energis.pl 13.09.03, 01:19
Czy ktoś może wie gdzie w Polsce dostanę jakieś płyty EMF.
Raz kupiłem w takim śmiesznym sklepie kasetę Cza Cza Cza (cena 2zł) i
poszukuję więcej..
Obserwuj wątek
    • vulture Re: RAtunkuu kto wie o EMF 13.09.03, 04:53
      EMF wydali tylko dwie płyty: "Schubert Dip", która okazała się wielkim
      sukcesem, oraz "Cha Cha Cha", która nie zaskoczyła. I zespół się rozleciał.
      Oczywiście, wyszły też jakieś składanki, remiksy itp. Nie widziałem ich płyt w
      sklepach, ale i niespecjalnie szukałem. Spróbuj lepiej z jakiegoś dobrego
      sklepu netowego.
      Pozdrawiam
      • ilhan Re: RAtunkuu kto wie o EMF 14.09.03, 20:24
        Oj, "Schubert Dip" jakiś miesiąc temu był przecież w Media Markcie za jakieś
        stosunkowo niewielkie pieniądze, 20-30 zł...

A tak w ogóle to ostatnio zapoznałem się z najważniejszym albumem EMF w całości
        i jest on naprawdę bardzo przyjemny. Szkoda że zapomniany. A jeśli już to
        kojarzony raczej tylko z "Unbelievable"
        • vulture Re: RAtunkuu kto wie o EMF 14.09.03, 20:31
          ilhan napisał:

> Oj, "Schubert Dip" jakiś miesiąc temu był przecież w Media Markcie za jakieś
          > stosunkowo niewielkie pieniądze, 20-30 zł...

A jakoś mi z głowy wyleciało, byłem zajęty płytą z belgijskim rock and rollem.
      • ilhan Re: RAtunkuu kto wie o EMF 15.09.03, 21:29
        vulture napisał:

> EMF wydali tylko dwie płyty: "Schubert Dip", która okazała się wielkim
        > sukcesem, oraz "Cha Cha Cha", która nie zaskoczyła. I zespół się rozleciał.
        > Oczywiście, wyszły też jakieś składanki, remiksy itp.

Aha, nie to żebym tylko ja się w tym wątku udzielał wink ale chciałem sprostować.
        EMF wydali trzy płyty, oprócz "Schubert Dip" z 1991 i "Cha Cha Cha" z 1995
        jest jeszcze "Stigma" z 1992.
    • Gość: Peef Dzieki Bardzo IP: *.visp.energis.pl 13.09.03, 19:14
    • ilhan Schubert Dip 15.09.03, 21:17
      Bardzo bardzo bardzo lubię ten album, chciałem napisać. Dziś dwa razy go sobie
      odtworzyłem w całości i nadal mam ochotę posłuchać "Girl Of An Age", "When
      You're Mine" czy "Admit It", a szczerze mówiąc po prostu całych 10 piosenek.

Może EMF to nie jest (nie była...) tak wielka grupa jak Happy Mondays czy Stone
      Roses (jak dla mnie to brzmią utwory z "Schubert Dip" jak "upopowiona" i
      wygładzona odmiana tych pierwszych), ale swój styl mimo wszystko mają i szkoda
      że tak marnie skończyli. Więc lubiącym niebanalnie zagrane taneczne melodie i
      nie znającym w całości albo w ogóle albumu o którym mowa (ja do niedawna
      należałem do tej pierwszej grupy) polecam te 10 równych, bardzo dobrych utworów.

A sam oddalam się w celu zapoznania z drugą płytą EMF...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka