Gość: jull IP: *.stacje.agora.pl 18.09.03, 15:18 Pamiętacie kawałek „Mój jest ten kawałek podłogi”? Ale wykonawcy to już na pewno nie pamiętacie. Macie podobne przykłady zespołów jednej piosenki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek7 Re: Zespoły jednej piosenki 18.09.03, 15:20 Klasyczny przykład: Europe - Final Countdown Odpowiedz Link Zgłoś
zdezaktywizowana_skolopendra Re: Zespoły jednej piosenki 19.09.03, 23:37 No, było jeszcze Superstitious, Open Your Heart (tak ze 3 lata potem) - a potem słuch o nich zaginął. Fakt, że żadna z piosenek nie dorównała nawet w połowie hiciorowi z "odliczaniem", ale chłopcy coś tam z siebie jeszcze wydali. Ja pamiętam plotę, jaka tak koło 88 roku krążyła, że p.Tempest dowiedział się że ma AIDS i popełnił samobójstwo. Nawet mnie to przeraziło. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Zespoły jednej piosenki 18.09.03, 15:21 Gość portalu: jull napisał(a): > Pamiętacie kawałek „Mój jest ten kawałek podłogi”? Ale wykonawcy to > już na > pewno nie pamiętacie. Ja pamiętam: Mr Z'oob Odpowiedz Link Zgłoś
leonardo1 Re: Zespo3y jednej piosenki 18.09.03, 15:33 Ja akurat Mr Zooba tez pamietam (mieli tez kawalek z tekstem ?tramwaj przejechal mi przez sniadanie? czy jakos podobnie, ale nie pamietam, jak nazywala sie kapela, która w tym samym czasie miala hit ?A ona tanczy?. Byla tez kapelka L-4 z hitem (nie pamietam z kolei tytulu) ?siedzimy razem w jednej klasie itd. itd. Tacy wykonawcy byli na swiecie zawsze, czesto - kapele sztucznie tworzone z miuzyków studyjnych do wykonania konkretnego przeboju. Ale królem jest chyba Scott MacKenzie z jedynym, za to mega hitem ?San Fransisco" Odpowiedz Link Zgłoś
evan_scent Re: Zespo3y jednej piosenki 30.09.03, 10:39 "A ona Tańczy" to śpiewał zespół Roxa, często mylony z Różami Europy. Wydali nawet jednego singla, całej płyty chyba nie. Mr. Zoob niedawno wydał nową płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 15:25 DAJ MI TĘ NOC innych dokonań tego zespołu nie znam, ale szczerze powiedziawszy nie jest mi z tego powodu jakoś smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture awantura nt. zespołów jednego przeboju 18.09.03, 15:34 Była w tym miejscu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=1991812&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: awantura nt. zespołów jednego przeboju IP: *.stansat.pl 18.09.03, 15:46 vulture napisał: > Była w tym miejscu Wszystko już kiedyś było vul...takie czasy... Black - Wonderful Life Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: awantura nt. zespołów jednego przeboju 18.09.03, 15:52 Gość portalu: jack9 napisał(a): > Wszystko już kiedyś było vul...takie czasy... Jak to śpiewał zespół niejednego przeboju, Skaldowie, "Szanujmy wspomnienia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 18.09.03, 16:34 Tez pamietam, ze Mr Zoob. I nawet mam ich plyte pt To tylko ja, ale tego akurat tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.tvk.pl 18.09.03, 17:43 wydaje mi sie ze ciekawsze jest to ze gwiazdy ktore wydawalo sie ze beda typowymi przedstawicielkami gwiazd jednego sezonu staja sie gwiazdami popularnymi przez kilka lat , co tu daleko szukac : britney spears , ich troje czy nawet panowie ktorzy kiedys spiewali ze oprocz blekitnego nieba nic im nie potrzeba ( hmm tylko jak oni sie nazywali ??? hehehe ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.tvk.pl 18.09.03, 17:44 Gość portalu: syntax napisał(a): ( hmm tylko jak oni sie nazywali ??? hehehe ) golden life - ot co )) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Zespoły jednej piosenki 18.09.03, 17:55 Gość portalu: syntax napisał(a): > czy nawet panowie ktorzy kiedys spiewali ze oprocz blekitnego nieba nic im nie > potrzeba ( hmm tylko jak oni sie nazywali ??? hehehe ) Maanam )))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdezaktywizowana_skolopendra Re: Zespoły jednej piosenki 19.09.03, 23:35 Mister Zoob. Znani również z hitu ze słowami "Tramwaj przejechał mi śniadanie" c.k.d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kull Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.stacje.agora.pl 29.09.03, 22:05 Szukam kogoś kto zna namiary na L - 4, czekam na kontakt 022 555-43-57 Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Zespoły jednej piosenki 30.09.03, 10:22 Brainstorm-Maybe Przebój był i to bardzo duży nawet,trasa koncertowa po Polsce również.Płyta sprzedawała się całkiem dobrze.Panowie koncerty zagrali,z Polski wyjechali i ciiiiii.... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Zespoły jednej piosenki 30.09.03, 10:25 login_logout napisała: > Brainstorm-Maybe Jeszcze mieli "Waterfall", też było to popularne dość u nas. Ale znam jedną dwieście pięćdziesiąt cztery razy lepszą piosenkę o tym samym tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfish Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.ust.vectranet.pl / *.ust.vectranet.pl 30.09.03, 10:59 jak bylem na Stonesach w Pradze w lipcu, to Brainstorm byl jednym z supportow. mysle ze to cos znaczy (poza tym, ze maja obrotnego menadzera) a wracajac do watku: Crazy Town - Butterfly, z riffem zajumanym od Hot Chillis w dodatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: Zespoły jednej piosenki IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 12:02 Pewnie, ze pamietamy: Mr. Zoob. Nastepnych postow nie przegladalem (moze ktos o tym wspomnial), ale z zespolem jednej piosenki kojarzy mi sie nieodlacznie Babylon Zoo "Spaceman". Nota bene wokalista i lider tego zespolu zapowiadal, ze to nie jest pojedynczy przejaw jego geniuszu i jeszcze nagraja jakas plyte i bedzie o nich slychac. Taaaaa, tere fere.... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś