agentcooper 08.10.03, 21:26 Pod koniec pazdziernika wyjdzie na dvd koncert 101 DM. Nie jestem wielkim fanem Depeche ale z tego co kojarze to chyba fajna koncertowka.Mam "One Night in Paris" - czy warto dokupic 101 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_kubasy Re: 101 DM na dvd 08.10.03, 22:04 no ja akurat jestem fanka DM, wiec oczywiscie szczerze polecam zeby wejsc w klimat warto obejrzec teledysk do koncertowej wersji Everything Counts (to wlasnie z koncertu w Pasedenie), mi tez bardzo podoba sie wykonanie Somebody z tego koncertu ogolnie duzo utworow starszych niz te z One Night in Paris pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pride26 Re: 101 DM na dvd 09.10.03, 10:18 "stojedynka" - jest swego rodzaju dokumentem pokazującym grupę fanów dM jadących na ostatni stopierwszy koncert trasy "Music for the Masses", przemieżających USA autobusem by na zakończenie tej podróży dotrzeć do Pasadeny na stadion Rose Bowl na tenże koncert (około 80 tyś. uczestników koncertu). W czasie odbywania tej podróży gdzie przeżywają różne przygody (np. spotkanie fanów gun's roses) wrzucane są, wplątane niechronologicznie poukładane kawałki z koncertu, także nie jest to typowo pokazany koncert "od dechy do dechy" tak jak "one night in paris" czy "devotional tour". Zapewne będzie to gratka dla prawdziwy fanów gdzie na wersji dvd pojawią sie dodatkowe materiały związane z tym wydarzeniem (wywiady, zdj. itp... ) Dla mnie ten film za mało skupia się na samym koncercie i zespole a bardziej wysuwa na pierwszy plan uczestników tego koncertu. Dlatego też wolę wersję "101" na płytkach gdzie mogę odsłuchać cały koncert, który jest super zagrany z niesamowitą atmosferą, gdzie Dave jak zwykle daje z siebie wszystko ! Proponuje najpierw zobaczyć 101 na kasecie vhs. do zobaczenia w Spodku. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: 101 DM na dvd 09.10.03, 13:18 101 na video jest nudna i nie na temat, koncert jest przerywany mało interesującymi i mało zainteresowanymi DM fanami, tak że 101 sucks. A koncert cudny, więc jak na dvd będzie to jakoś przyzwoicie zmontowane to warto. A Ty, Agent to se kup oryginał, hehe, bo znów Cię ominą smaczki Odpowiedz Link Zgłoś
andrefm Re: 101 DM na dvd 09.10.03, 16:35 nikka007 napisała: > 101 na video jest nudna i nie na temat, koncert jest przerywany mało > interesującymi i mało zainteresowanymi DM fanami, tak że 101 sucks. A koncert > cudny, więc jak na dvd będzie to jakoś przyzwoicie zmontowane to warto. A Ty, > Agent to se kup oryginał, hehe, bo znów Cię ominą smaczki Hmmmmmm no nie! Tego <nikka! Nie podaruje!> Hmmmmmm nie!prawda, że video jest nudne, mogę też napisac że jest rewelacyjne jest takie mimo tego co napisałaś <a dla mnie > jak na „tamte”czasy video zrobione fajnie i z pomysłem... coś można zobaczyć, innego, a jak już można zobaczyć coś innego to już jest fajnie!... zaplecze koncertu, fani, itd... ten koncert dla mnie był i całe video okienkiem na to co „chłopcy” robią... i jak robią, myśle że ukłon za pomysł i za fakt że to video do tej pory ... rodzi takie emocje Co do samego koncertu... chyba każdy kto potrafi sobie wyobrazić 101 koncertów, i taką ilość ludzi na jednym koncercie, chyba wie jaki to koncert, a ten koncert jest zarejestrowany na video, .. a teraz jeszcze na dvd J wiec pięęęęknie! Koncert piękny... koncert wielki, mogę wam zdradzić że w pewnym momencie tego koncertu, chłopcy się „rozjechali” muzycznie, ale tylko pikanterii dodaje temu koncertowi ten fakt! Że oglądając go sto razy nie zauważyłem tego, ale .. 101 raz już to wychwyciłem,... Dave pokazał już na tym koncercie „klasę” wokalną, taneczną a cała kapela klasę jakiej uczyć się powinni często ciągle od nich! Z tego koncertu inni z tego naszego „szoooooł- biznesu” -wiec polecam ogromnie w ramach luzu ... oglądanie video, a sam czekam na dvd!!! A co do innych „nowszych” koncertów Depeche Mode,- każdy jest rewelacyjny... bo!?! Bo jest tam życie J bo!, i .... ale o tym innym razem - chętnie popisze! J PAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: 101 DM na dvd 10.10.03, 11:08 Hehe, nie żebym była konserwatywna, pomysł z fanami jest całkiem, ale...fani są do dupy. Ja naprawdę nie rozumiem po co oni pojechali . Natomiast zazzrzędzę i powtórzę- nie podoba mi się przerywanie utworów jakimiś obrazkami z życia fanów. Za mało DM! Odpowiedz Link Zgłoś
andrefm Re: 101 DM na dvd 10.10.03, 11:24 a pewnie że za mało ale wszędzie teraz za mało dobrej muzyki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pride26 Re: 101 DM na dvd 10.10.03, 11:35 dokładnie - szanowna nikka ma racje nie interesują mnie poczynania fanów w hotelu czy w autobusie w czasie drogi na koncert, pokazali by lepiej więcej materiału zza kulisów itp...... a właśnie najbardziej wkurzające jest przerywanie koncertu, ale na versji dvd jest druga płytka tylko koncertowa bez wstawek - tylko znowu jeden minus że to nie jest cały koncert! Odpowiedz Link Zgłoś