miles9 22.10.08, 19:46 Mnie dopadła. Jakie propozycje muzyczne są dobre na "lekkiego doła". Bo ja słucham samych smutnych kawałków i nie przechodzi. Forum też jakoś się wyciszyło? Hej odezwijcie się! m9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winoman Re: Jesienna depresja 22.10.08, 21:38 miles9 napisał: > Mnie dopadła. > Jakie propozycje muzyczne są dobre na "lekkiego doła". Dla mnie zawsze Oscar Peterson. Próbowałem wielokrotnie i zawsze działa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
greenfoxy Re: Jesienna depresja 23.10.08, 10:05 Miles, na jesienną chandrę najlepsi są ciepli ludzie. Właśnie wychodzę z gigantycznego doła. Muzyki Ci nie polecę, bo też słucham smutków, pięknych, ale smutków. Mnie "dobijała" Gaba Kulka, nie mogłam się od niej uwolnić. Polecam gorące rytmy, może Fela Kuti, Antibalas? A jeśli będzie Ci bardzo źle, to śmiało pisz do mnie. Szkoda, że mieszkasz tak daleko, zaprosiłabym Cię na lampkę wina Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Jesienna depresja 23.10.08, 11:23 greenfoxy napisała: > Miles, na jesienną chandrę najlepsi są ciepli ludzie. Właśnie > wychodzę z gigantycznego doła. Wychodź czym prędzej! > Muzyki Ci nie polecę, bo też słucham > smutków, pięknych, ale smutków. A ja kiedyś świadomie przestałem słuchać Garbarka, bo choć pięknie gra, wprowadzał mnie w nastroje, z których potem trudno mi się było wydostać. > Szkoda, że mieszkasz tak daleko, zaprosiłabym Cię na lampkę wina Oczywiście nie dla wina (alkohol raczej nie pomaga na stany depresyjne), a dla ciepłej (patrz wyżej) foxy w zielonym ) Pozdrawiam i liczę na to, że w końcu kiedyś, gdzieś i nam będzie dane napić się wina przy dobrej muzyce, oczywiście granej na żywo! Odpowiedz Link Zgłoś
greenfoxy Re: Jesienna depresja 23.10.08, 17:31 winoman napisał: > Oczywiście nie dla wina (alkohol raczej nie pomaga na stany depresyjne), a dla > ciepłej (patrz wyżej) foxy w zielonym ) > > Pozdrawiam i liczę na to, że w końcu kiedyś, gdzieś i nam będzie dane napić się > wina przy dobrej muzyce, oczywiście granej na żywo! Na pewno się spotkamy. Nic tak nie pomaga na chandrę, jak ludzie. Jak tylko się pozbieram, na pewno będzie mnie pełno. Na koncertach również. Może jakieś większe wyjście zorganizujemy? Na smutki dobry jest też Donald Byrd i Leon Thomas. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Jesienna depresja 25.10.08, 09:09 winoman napisał: > ...alkohol raczej nie pomaga na stany depresyjne... a mi pomaga, np. na jesienno-listopadową pogodę herbata z rumem (nie odwrotnie pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Może cos takiego? 23.10.08, 12:55 www.stereo.pl/products/The_Bossa_Nova_Album/349329 Słucham od wczoraj. Rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś
hulahoop Re: Jesienna depresja 23.10.08, 18:51 Antonio Carlos Jobim-Aguas de Marco(Waters of March) Ray Charles- z samym tylko Hit The Road Jack Lester Young-Sometimes I'm Happy przemiły głos Blossom Dearie - I Won't Dance i wiele wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Jesienna depresja 25.10.08, 09:13 na "lekkiego doła" słucham est. a spoza jazzu - błazeńskich produkcji tymona tymańskiego na czele z hymnem wszystkich dołujących - "jesienną deprechą". no i voo voo, ale ich to słucham nałogowo w każdym nastroju pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
greenfoxy Re: Jesienna depresja 27.10.08, 14:30 Miles, i jak Twoja chandra? Przeszła? Koniecznie daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Jesienna depresja 27.10.08, 20:16 Wszystkim bardzo dziękuję za to, że się odezwaliście. Pozdrawiam. m9 Odpowiedz Link Zgłoś
greenfoxy Re: Jesienna depresja 19.12.08, 11:15 Stevie Wonder i jego cudowne ciepłe piosenki, w których jestem znów zakochana, sprawiają że poziom endorfin sięga u mnie szczytu. Do tego Donny Hathaway i już nic więcej mi nie trzeba Piękna, prosta i prawdziwa muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś