Dodaj do ulubionych

Metallica "Death Magnetic" - różne wydania?

24.10.08, 11:55
Trafiłem w internetowym sklepie na różne wersje:

"Death Magnetic" 1 CD
"Death Magnetic" (wydanie polskie) 1 CD
"Death Magnetic" 1 CD Digipack

Co jest co? Tzn. jakie są różnice między tymi płytami? Objaśnień tam brak a ceny różne.
Obserwuj wątek
    • tomash8 Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? 24.10.08, 12:30
      polskie wydanie ma okrojoną książeczkę, generalnie wygląda to jak "pirat ze
      stadionu", czym się różni - poza pudełkiem - digipak od normalnej wersji - nie wiem.
      • tanczacy.z.myslami Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? 24.10.08, 12:54
        tomash8 napisał:

> polskie wydanie ma okrojoną książeczkę, generalnie wygląda to jak "pirat

No cóż, zasadniczo płytę kupuje się dla muzyki a nie dla książeczki, ale... czy to znaczy, że w wersji PL zamiast książeczki jest jedna kartka? smile

> czym się różni - poza pudełkiem - digipak od normalnej wersji - nie
        > wiem.

Znalazłem stronę tej płyty smile
        www.deathmagnetic.pl/death-magnetic/
        ale tam jest tylko o różnicy w wyglądzie okładki. I nie wiem co kupować: płytę czy "płytę PL" (różnica w cenie dość znaczna)
        • tomash8 Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? 24.10.08, 14:44
          tanczacy.z.myslami napisał:

czy
          > to znaczy, że w wersji PL zamiast książeczki jest jedna kartka? smile
          >

dwiesmile
    • maggi9 Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? 24.10.08, 15:11
      Ja mam inną płytę wydaną pt. "zagraniczna muzyka, polska cena".Fakt różnica w
      cenie znaczna ale w środku wygląda dość pirackosmile tzn książeczka składająca się
      z 2 stron i już.Żadnych tekstów, zdjęć etc.
      Jak Ci na tym nie zależy to kupuj.
      • tomash8 Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? 25.10.08, 09:09
        No mnie to troszkę irytuje, bezczelność wytwórni nie zna granic, normalne
        wydanie pewnie by kosztowało z 55 zł, to polskie kosztuje 30. I niech mi ktoś
        teraz spróbuje wmówić że przy wielomilionowym nakładzie koszt kilkunastu
        malutkich karteczek to 25 zł. Ja pieprze takie "miłosierdzie gminy". Jeszcze
        proponuje na tych "polskich" płytach umieszczać na okładkach napis
        "wyprodukowano dla Biedronki".
    • wahmaster jest ciekawszy problem z DM 24.10.08, 15:28
      pl.youtube.com/watch?v=DRyIACDCc1I&feature=related
      nie wiem ile w tym prawdy, ale w takim razie ja bym wolał wersję z gry
      komputerowej "Guitar Hero"
      bo na tym klipie słychać róznicę
      • wahmaster Re: jest ciekawszy problem z DM 24.10.08, 15:42
        także nic dziwnego że szukając w googlach torrenta do tej płyty wyskakują wersje
        GH3RIP smile
    • Gość: szafirek Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:30
      no wiadomo digipack to inne opakowanie wink. fajniejsze, ja wole digipacki
      akurat....a w ogole to jak chcesz info ad tej plytki i w ogole zespolu to sobie
      na metallica.kipme.pl/ wchodz.
    • Gość: Aśka Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 10:25
      Niezależnie od wydania zawartość muzyczna jest mało imponująca.
      Gdyby St Anger był wyprodukowany w stylu, w jakim wyprodukowano
      Death Magnetic, byłby przyzwoitą płytą. A na Death Magnetic jest
      nudnawo. Szkoda.
      • Gość: wah Re: Metallica "Death Magnetic" - różne wydania? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.12.08, 19:06
        szkoda czasu, jedna solówka, ze 3 fajne riffy, ladna choć niedorobiona balladka,

głos Hetfielda bez energii, jeden kawałek aż raził mnie podobioeństwem do
        creeping death, inna solówka też dziwnie znajoma
        ogólnie DRĘTWE artystycznie (jestem fanem Metallicy) i nieciekawe technicznie

czekam na jakieś fajne covery
        chociaż w zasadzie na nic już nie czekam,
        jest tyle innej muzyki do poznania

życzę im spokojnej emerytury i grania hard rocka - bo to zresztą smieszne jak
        emeryci biora się za coś żywiołowszego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka