Gość: greg IP: *.man.polbox.pl 05.11.03, 13:06 Iron Maiden nie przyjadą do Wrocławia 7 listopada. Bruce Dickinson zachorował, a koncert prawdopodobnie odbędzie się w innym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: Koncert Iron Maiden odwołany IP: *.man.polbox.pl 05.11.03, 15:20 Buhahahahaaaa, głowe dam, że Osbourne'a też odwołają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Koncert Iron Maiden odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 16:13 I bardzo dobrze, moze jak Dickinson wyzdrowieje ,to przyjada w jakies lepsze miejsce i nie na jakis kretynski festiwal tylko na normalany koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
vampira Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 16:20 Gość portalu: Lukas napisał(a): > I bardzo dobrze, moze jak Dickinson wyzdrowieje ,to przyjada w jakies lepsze > miejsce i nie na jakis kretynski festiwal tylko na normalany koncert. Do Krakowa na przykład.... ) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 19:48 vampira napisała: > Do Krakowa na przykład.... ) O, świetny pomysł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 16:38 hm,czy tym lepszym miejscem jest dla Ciebie tylko Warszafka czy moze chodzi o to ze hala Ci sie nie podoba?Ja tam sie ciesze ze gdzies poza Wawa i Katowicami organizuja cos ciekawego (choc do Wrocka i tak mam 2 razy dalej niz do stolycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Koncert Iron Maiden odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 17:21 mameluch napisał: > hm,czy tym lepszym miejscem jest dla Ciebie tylko Warszafka czy moze chodzi o > to ze hala Ci sie nie podoba?Ja tam sie ciesze ze gdzies poza Wawa i > Katowicami organizuja cos ciekawego (choc do Wrocka i tak mam 2 razy dalej niz > do stolycy No to dziwny jestes...chce Ci sie jezdzic?Uwazam ,ze dobrym miejscem dla Maiden jest Spodek (i nie narzekam na dojazd ),ale tez powinno byc cos w "Warszafce".W koncu ,cholera jasna,to stolica.Czesi takich problemow nie maja i wiekszosc duzych koncertow jest w Pradze.I nie ma klotni. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 17:29 wiesz,ale Czechy to raczej co innego,kraj duzo mniejszy z wyraznie zaznaczona dominujaca pozycja Pragi.A Polska to nie tylko Wawa czy Slask,tam i tak (jak na nasze warunki oczywiscie) jest sporo ciekawych koncertow,ale ludziom w innych czesciach kraju tez cos sie nalezy blizej domu,dlatego chcialbym zeby wiecej podobnych imprez odbywalo sie we Wroclawiu,Krakowie,Gdansku,Szczecinie czy Poznaniu,bo moj Olsztyn to sie niestety nie liczyA poza tym wole Wroclaw od Wawy,ale to z innych powodowpozdrawiam i zycze jak najwiecej ciekawych koncertow,ale bardziej rownomiernie rozlokowanych)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Koncert Iron Maiden odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 17:39 I tak ,ze tak powiem ,stolica jest u nas olewana rowno jesli chodzi o koncerty.Wszystkie progresywne ciekawostki (Flower Kings , Anekdoten,Dream Theater dla przykladu) wystepuja albo w Krakowie albo w Bydgoszczy ,bo tak Kosinski sobie ubzdural, wiec prosze nie narzekac "ludzie spoza stolicy".Moim zdaniem zawsze bylo fajnie ,gdy Ironi przyjezdzali do nas na dwa koncerty - w Spodku i na Torwarze ,wtedy zarowno ludzie z poludnia jaki i z polnocy Polski mieli blisko.Ale oczywiscie zaraz pojawiaja sie ludzie z kompleksami i narzekaja "o k....,znowu w tej Warszawie". Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 17:49 ja tez uwazam ze najwiecej koncertow powinno byc w Wawie,bo to jednak najwazniejsze miasto w tym dziwnym kraju,ale nie powinnismy tez zapominac o innych miejscach.Nie wiem czy dozyjemy czasow kiedy naprawde wielkie zespoly przyjada do nas na 5-6 koncertow,a nie na 1,gora 2.Chyba droga do normalizacji jest organizowanie takich koncertow jak ten ktory mial byc w piatek,trzeba pokazac ze w Polsce ludzie chodza tez gdzies indziej na koncerty,nie tylko w Wawie czy Katowicach,moze wtedy wytwornie rusza glowa i pozwola wykonawcom na jakas trase po Polsce...Chyba sie rozmarzylem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Koncert Iron Maiden odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:02 Wlasnie ,wlasnie.... o to mi chodzi ,i sa to chyba ,niestety,tylko marzenia....trasy po Polsce ,takie jakie odbywaja sie po Niemczech ,Francji czy Anglii.Tam kazdy ,kto mieszka w okolicach wiekszego miasta, ma blisko na koncert!Ale...czy u nas sprzedalby sie bilety na kilka koncertow tego samego zespolu? Maiden - chyba tak ,ale taki REM "ledwo" uzbieral Torwar.Kiss kiedys mial grac i z powodu braku zainteresowania koncert zostal odwolany.Rzecz nie do pomyslenia w normalnym kraju (JEDEN koncert!!!!!).No i tak to potem jest - przyjezdza do Polski kapela i wszyscy sie kloca gdzie ma wystapic....a muzyka podobno lagodzi obyczaje.Nie u nas ) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 18:15 tez sie nad tym zastanawialem,gdyby raz do roku czy rzadziej moze,ale jednak,do takiego Olsztyna przyjechal jakis naprawde porzadny zespol z zagranicy to czy nie uzbieralby pelnej hali?ostatnio tu rozpoczynala sie trasa po Polsce Vadera i dwoch towarzyszacych zespolow i o ile mi wiadomo byl full ludzi.Czy na taki R.E.M. nie zebraloby sie przynajmniej dwa razy wiecej? Chociaz oddzielna sprawa sa ceny biletow,pewnie kilkakrotnie drozsze...W Polsce chyba rozwiazaniem sa masowki za przystepna cene,ale wtedy koncerty musialyby odbywac sie na powietrzu,co nie kazdemu odpowiada.Na takiej inwazji mocy kilka lat temu,kiedy grala Chumbawamba,bylo tutaj kolo 100 tys ludzi (chociaz oranizatorzy podawali 300,ale chyba kilka razy liczyli tych ktorzy co chwila wychodzili za brame po piwo,tyle ze koncert byl darmowy.Chyba nie ma zlotego srodka i trzeba poczekac az choc troche zrownamy sie z reszta Europy i wydatek 20-40 euro za koncert nie bedzie jakims tragicznym obciazeniem kieszeni...Znow popadam w ten dziwny stan,wiec koncze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Warszawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 20:29 Chyba żartujesz-jak to olewana? W Warszawie odbywa się najwięcej koncertów ze wszystkich miast Polski, zarówno jeśli chodzi o koncerty halowe, klubowe i stadionowe. Wybacz, ale w Katowicach w tym roku, poza Iron Maiden, Gahanem, Williamsem i Deep Purple (w grudniu)nic nie było. A przyszły rok w Warszawie to już będzie prawdziwa masakra, zwłaszcza okres maj - wrzesień. Przyjedzie tu kilku wykonawców z najwyższej półki, w tym między innymi...a nie będę mówił kto, bo dojdzie do zbiorowego orgazmu na forum Co do rocka progresywnego to znowu przesadzasz: było Porcupine Tree, KIng Crimson, Yes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 20:48 Gość portalu: greg napisał(a): >...a nie będę mówił > kto, bo dojdzie do zbiorowego orgazmu na forum Powiedz, bo inaczej dojdzie do zbiorowego linczu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Warszawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 00:19 Nie mogę, naprawdę nie mogę Ale jeśli się uda, a wszystko na to wskazuje to wystąpi tu wykonawca z zajebiście wysokiej półki, który nigdy nie był jeszcze w Polsce. Wierz mi, będziesz chciał pójść na ten koncert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Re: Warszawa IP: *.chomiczowka.net.pl 06.11.03, 05:04 Gość portalu: greg napisał(a): > Nie mogę, naprawdę nie mogę Ale jeśli się uda, a wszystko na to wskazuje to > wystąpi tu wykonawca z zajebiście wysokiej półki, który nigdy nie był jeszcze w > > Polsce. Wierz mi, będziesz chciał pójść na ten koncert Jezu! Britney przyjedzie???!!! Łał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 15:46 Ok,ale to sa "wyswiechtani" wykonawcy.Ja chcialem The Flower Kings i Dream Theater!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 18:06 mameluch napisał: > chcialbym zeby > wiecej podobnych imprez odbywalo sie we Wroclawiu,Krakowie,Gdansku,Szczecinie Szczecin ma Berlin. I starczy. Sorry Mieciu, ale i tak macie za dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Koncert Iron Maiden odwołany 05.11.03, 18:17 no takniedlugo Olsztyn bedzie mial Kaliningrad jak nic sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
vulture a propos odwoływania 05.11.03, 18:30 W "Muzie" jest coś, co prawdopodobnie pełni funkcję felietonu, autorstwa Gie Brzozowicza. Gie Brzozowicz strasznie się żali, że we wstrętnej Polsce wstrętni ludzie nie słuchają nowej uzyki tylko wstrętną starą, w związku z czym np. wstrętni Deep Purple mogą co roku przyjeżdżać do wstrętnej Polski i zapełniać sale, a na takiego np. Mogwaia przyszło 400 osób. Wstrętne, zaiste. Proponuję przekazać Gie Brzozowicza jako dar dowolnie wybranemu, mniej wstrętnemu krajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Brzozowicz 06.11.03, 07:57 Sorry Vulture, ale o ile recenzja Bananów to rzeczywiście była żenada, o tyle w ostatnim felietonie Brzozowicz ma 110 % racji. Pod każdym akapitem tego tekstu mogę podpisać sie obydwoma rękami, bo nie chodzi tu o to czy Purple mogą czy nie mogą przyjeżdżać do Polski w ciemno (jak się okazuje nie mogą, bo Dziubiński i tak wymiękł przed potwierdzeniem koncertu w Poznaniu, obawiając się słabej sprzedaży biletów). W ciemno to oni mogą przyjeżdżać do NIemiec czy Włoch... Tu chodzi o coś innego - z jednej strony o naszą mentalność, dzieki której chodzenie na koncerty jest wciąż uważane za jakąś niebezpieczną fanaberię. I kosztowną w dodatku (i to jest efekt polskiej biedy), bo znam parę osób, które słysząc że bilet na Purpli ma kosztować jakieś 80 PLN, mówią, że to za drogo... A to, że na koncert Mogwai przyszło 400 osób to inna bajka - tu trzeba podziękować stacjom radiowym, które od rana do wieczora walą na okrągło "złote przeboje", dzięki czemu przeciętny polaczek nie ma pojęcia co to Mogwai czy Sigur Ros. Ale to jest pochodna płytkiego rynku i masy innych czynników, specyficznych dla naszego "wstrętnego kraju" - o tym można by napisać książkę. Niestety felieton Brzozy to typowe "wołanie na puszczy". Nikt na to nie zareaguje, bo do polskiej tradycji nalezy również unikanie otwartej dyskusji na forum publicznym na drażliwe tematy. Więc raczej podziękuj Brozowiczowi, że przynajmniej on jeden mówi otwarcie na ten temat, a nie krytykuj go z definicji. Pozdr. i do zobaczenia w Katowicach 3 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: a propos odwoływania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 15:53 > W "Muzie" jest coś, co prawdopodobnie pełni funkcję felietonu, autorstwa Gie > Brzozowicza. Gie Brzozowicz strasznie się żali, że we wstrętnej Polsce wstrętni > > ludzie nie słuchają nowej uzyki tylko wstrętną starą, w związku z czym np. > wstrętni Deep Purple mogą co roku przyjeżdżać do wstrętnej Polski i zapełniać > sale, a na takiego np. Mogwaia przyszło 400 osób. Brzozowicz sam zapierdalal po koncertach Purpli jak byl mlody ,a teraz innym chce to odebrac i zamiast tego poslac na koncert jakiegos Mogwaia. Odpowiedz Link Zgłoś