ayya 14.11.03, 14:51 A dlaczego to właśnie oni są na Waszej czarnej liście? W moim przypadku to Iron Maiden, bo od lat są tak samo nudni i grają to samo. I polski hip hop, bo jeden Fisz wiosny nie czyni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: v2 Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 14:55 metallica Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac 14.11.03, 14:59 Fisz i wszystko wskazuje na to ze jednak Radiohead.. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac 14.11.03, 14:59 ayya napisała: > A dlaczego to właśnie oni są na Waszej czarnej liście? > > W moim przypadku to Iron Maiden, bo od lat są tak samo nudni i grają to samo. > I polski hip hop, bo jeden Fisz wiosny nie czyni A Grammatik? A składanka 2071? Moim zdaniem to się nie zestarzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac 14.11.03, 16:51 teddy4 napisał: > ayya napisała: > > > A dlaczego to właśnie oni są na Waszej czarnej liście? > > > > W moim przypadku to Iron Maiden, bo od lat są tak samo nudni i grają to sa > mo. > > I polski hip hop, bo jeden Fisz wiosny nie czyni > > A Grammatik? A składanka 2071? Moim zdaniem to się nie zestarzeje. No ja właśnie lubię jedynie Fisza, bo jak słyszę coś w stylu jakieś mezokracji to mi się już odechciewa. Odpowiedz Link Zgłoś
westpoint Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac 14.11.03, 15:00 Na mojej czarnej liście jast cały hip-hop. Nie tylko polski. Nigdy nie przekonam się także do żadnej z britnejek i innych takich. Justin Timb... coś tam i jemu podobni także nigdy mnie nie przekonają. Jest jeszcze kilku takich wykonawców ale o tych z pierwszych miejsc na mojej liście napisałam, więc to chyba wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: 213.17.133.* 14.11.03, 15:00 Ja bym nie używała takich słów jak "nigdy", bo nie wiadomo czy pewego dnia nie zachwycisz się Ironami Na mojej czarnej liście znajduje się większość polskiego popowego i pseudorockowego shitu typu Kasia Kowalska, Natalia Kukulska itp., ale myślę, że to na tym forum nic nowego. Poza tym - ekstremalne odmiany metalu, rzeczy typu Dimmu Borgir, Yattering, Cannibal Corpse. Podkreślam, metal lubię, ale nie w tak maksymalnych wersjach. Nie lubię lubianych przez wielu grup, np. U2 i R.E.M, ale nie przekonam się do nich, jak sądzę, nigdy do tego stopnia, by być fanką, kupować płyty, wyczekiwać koncertów i tak dalej. Nie uciekam natomiast z krzykiem z pokoju, w którym zaczyna rozbrzmiewać muzyka któregoś z nim, nie zmieniam nawet stacji radiowej przy nudnych moim zdaniem utworach U2. Jeśli o taki brak przekonania do konkretnej muzyki Ci chodziło, to do tych właśnie grup jestem maksymalnie nieprzekonana i przekonywać się nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
aric ja podobnie... 14.11.03, 15:12 Jakos tak jest, że ani U2 ani REM nie są w stanie mnie poruszyc chociaz w najmniejszym stopniu. Podobnie jest z britowymi klimatami, nie słysze tam nic co by wpłynęło na moje członki, aby poruszyły sie choć na troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac 14.11.03, 15:02 Nie moge przekonac sie do B'52 ku rozpaczy mojego chlopaka. poza tym dostaje wysypki na wszelkie przejawy muzyki ska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 14.11.03, 15:36 Nigdy nie mów nigdy- zgadzam się z tym zdaniem. Że tez pomyślę, że gdy byłam młoda mówiłam : Neil Young? A po co? No i patrzcie.Kocham go miłościa platoniczną, nawet jeżeli nie wsyzstko do mnie trafia i zdaję sobie sprawę ,że podobnie jęczy moja babcia, kiedy chce mi przypomnieć moje piosenki z dzieciństwa. A może właśnie dlatego? Poza tym podejście "nigdy" jest nieco szkodliwe, bo z góry ograniczasz sam siebie i skazujesz się na rutynę. Czy wiecie, jaka jazda może byc przy Britney. No i co że na co dzień słuchasz minimal music. Ja należe do osób które nachodzi czasem głupawka i wiem że nie jestem jedyna. A wtedy piosenki Madonny są jak najbardziej na miejscu ( nieśmiertelne "Like Virgin"),Abba a nawet C&C Music Factory. Nawet nie moge wymienic przykładów bo takie momenty i perełki pojawiają się totalnie spontanicznie. Nie nagrasz tego sobie, ale cieplej o tym pomyślisz na pewno i nie powiesz "nigdy". A propo, czy pamiętacie utwór "Kiss" Prince'a. Przcież kiedys twierdziłam,że krytycy mówiąc o nim jako o geniuszu kłamią. Włączcie to raz jeszcze. Chociaż jest jedna reguła. Piosenka musi mieć "coś". A tego kryterium wiele band nie spełnia, będąc jedynie rzemieślnikami(patrz: negatyw) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa moze nie "nigdy" ale nie sadze zeby to nastapilo.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:24 NEW ORDER - niby nastepcy Joy Division, niby czolowy zespol lat 80., niby "blue monday" to jeden z wazniejszych utworow... Ale jakos nie moge. Ani The Best Of by Ilhan ani Technique nie potrafily mnie przekonac. Zespolow i artystow z gatunkow, ktorych nie lubie, nie wymieniam bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka_kubasy Re: moze nie "nigdy" ale nie sadze zeby to nastap IP: 80.51.234.* 15.11.03, 11:51 potwierdzasz w tej chwili,że jesteś moim synem i jestem z Ciebie dumna ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: moze nie "nigdy" ale nie sadze zeby to nastap 15.11.03, 12:10 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Zespolow i artystow z gatunkow, ktorych nie lubie, nie wymieniam bo i po co? No dla mnie to oczywiste. Omijam metal, już się poddałem i nie zamierzam próbować. Może nie "nigdy", no ale tak czuję że raczej nigdy do końca nie polubię takich wykonawców jak: Nirvana Radiohead (im późniejszy okres, tym gorzej) Beach Boys The Rolling Stones (choć greatest hits mogę słuchać z wielką przyjemnością) Led Zeppelin Soundgarden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel_królika Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: 195.116.185.* 14.11.03, 16:22 organista z naszej parafii (chyba ma Włodzimierz na imię...) Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac 14.11.03, 16:57 Sting (solowy). Yes - głównie ze względu na wokal. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Phil Collins 14.11.03, 17:02 Muszę po raz 490583459535 tłumaczyć czemu? No dobrze. Bo jego muzyka to gówno. Odpowiedz Link Zgłoś
argus1 Nie przekonam się do: 14.11.03, 18:32 YES MARILLION OASIS Nawet już próbować więcej nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Nie przekonam się do: 15.11.03, 12:01 Niech nikt mnie nie próbuje nawet przekonywać do muzyki grupy The Beatles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Re: Nie przekonam się do: IP: *.chomiczowka.net.pl 15.11.03, 12:04 cze67 napisał: > Niech nikt mnie nie próbuje nawet przekonywać do muzyki grupy The Beatles! A kto to jest? Nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Nie przekonam się do: 15.11.03, 12:06 Gość portalu: Vulture napisał(a): > A kto to jest? Nie znam. Taaakie tam.... Pojutrze ma wyjść ich nowa płyta. Jak zwykle denna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Re: Nie przekonam się do: IP: *.chomiczowka.net.pl 15.11.03, 12:56 Aaaa, nu-country garage hardcore revival! Łe, Kings Of Lijon lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: Phil Collins 16.11.03, 14:55 vulture napisał: > Muszę po raz 490583459535 tłumaczyć czemu? No dobrze. Bo jego muzyka to gówno. Widzę, że kol. Vulture w formie, moje gratulacje. Ciekawostka: Jeśli założyć, iż jedno tłumaczenie zajmuje kol. Vulture'owi jedną sekundę, to wówczas, aby podana przez kol. Vulture'a liczba była prawdziwa, wspomnainy kol. Vulture nie je, nie śpi, tylko tłumaczy bezustannie dlaczego się nie przekona do Phila Collinsa przez 15556 lat. W imieniu Forumowiczów gratuluję kol. Vulture'owi żywotności, determinacji i skrupulatności (zwróćcie uwagę, iż każdy przypadek tłumaczenia został odnotowany, co przy takiej liczbie jest fenomenem samym w sobie). --------- Odnośnie tematu wątku: Nie przekonam się raczej do hip-hopu, ekstremalnych heavy- metalów, "jajcarskich" piosenek typu Big Cyc, "polskiego Elvisa" Gąssowskiego, Maryli Biesiadnej tudzież wszelkiej maści murzynów obwieszonych łańcuchami, pozaklejanych plastrami etc. ---------- Nie znoszę Pendereckiego - dlaczego?- bo jego muzyka to gówno, Nie cierpię Picassa -dlaczego?- bo jego malunki to gówno, Einstein to głupek- dlaczego?- bo jego odkrycia to gówno, Mickiewicz to kiepski wierszokleta- dlaczego?- bo jego rymy są gówniane. itd itp Grunt to rzeczowa, konstruktywna krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture do shabomiła IP: *.chomiczowka.net.pl 16.11.03, 15:08 Tłumaczyłem już wiele razy dlaczego mi się nie podoba muzyka Phila Collinsa. Weź sobie i poszukaj, geniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 15.11.03, 12:32 Cała masa zespołów kojarzonych słusznie czy niesłusznie z britpopem jak Suede,Pulp czy Travis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 15.11.03, 13:14 MEATLOAF MICHAEL BOLTON I pretensjonalne do bolu CRANBERRIES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinchleb Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 15:12 ja jakos sie nie moge przekonac do ubustwianych przez moich znajomych, jak: janes addiction blur nie lubie, choc sluchalem, staralem sie wrecz, ale rzucilem w trzy pizdy. nic na sile. fanem nie bede. moze jeszcze kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Re: Majka Jeżowska IP: *.chomiczowka.net.pl 15.11.03, 23:02 NIEMOŻLIWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otherside Re: Majka Jeżowska IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 23:18 heheh, odwala mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture uffff IP: *.chomiczowka.net.pl 15.11.03, 23:20 A juz pomyślałem, że naprawdę nie lubisz Majki Jeżowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otherside aż tak źle ze mną nie jest IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 23:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumCykCyk Danuta Błażejczyk IP: *.acn.pl 16.11.03, 00:33 Widziałem ją ostatnio na jakimś festynie jak zabawiała dzieciaki. Mistrzostwo chałtury i wpychania się na wszelkie otwarcia, promocje, przecięcia wstęg itp. imprezy z udziałem sponsorów. Muzycznie jest to... no każdy wie mniej więcej co... danutablazejczyk.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumCykCyk I jeszcze coś dla Vulture IP: *.acn.pl 16.11.03, 01:00 danutablazejczyk.pl/vondra.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Wykonawcy, do których nigdy się nie przekonac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 15:55 Zion Train. Przez niektórych uwielbiane - i to przez fanów reggae, miałem okazję przekonać się w Bielawie - zbyt zalatuje techniawą... Odpowiedz Link Zgłoś