Dodaj do ulubionych

Tydzień w moim mieście

07.03.09, 11:21
Proponuję, byście w tym wątku pisali, co ciekawego dzieje się w waszym mieście w nadchodzącym tygodniu.
Dziś moje propozycje z Poznania:
7.03. godz. 20.30 Blue Note - Nigel Kennedy
8.03., 9.03. godz. 20.00 Pod Pretekstem - Soyka Sextet
9.03. godz. 20.00 Blue Note - Oleś Oleś Duo; Yazbot Mazut
12.03. godz. 20.00 Dragon - Vandenmark 5
Obserwuj wątek
    • koss.ania Re: Tydzień w moim mieście 10.03.09, 22:22
      Rozumiem, że wygrałeś bilety na wszystkie koncerty, wiem, że masz do tego
      wyjątkowy darsmile

W najbliższym czasie w Warszawie:

David Krakauer w Kongresowej - 12/03

Mikołaj Trzaska/Clementine Gasser/Michael Zerang w Powiększeniu na Nowym Świecie
      - 25/03
      (Swoją drogą ktoś tam już był? Ciekawe co to za miejsce, trzeba będzie sprawdzić..)

Co więcej nie wiem, ale liczę na to że ktoś uzupełni brakismile

Pozdr.!

• pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 10.03.09, 22:36
        koss.ania napisała:
        > W najbliższym czasie w Warszawie:

piątek 13-go, 22.00, cafe kulturalna, sing sing penelope + andrzej przybielski

pozdr, p
        • kossace Re: Tydzień w moim mieście 10.03.09, 22:37
          hmm, tą penelopą bardzo nie skusiłeś Pjetrek..
          pozdr
          • kossace Re: Tydzień w moim mieście 10.03.09, 22:52
            miało być, że bardzo mnie skusiłeś..
            pozdr
            • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 11.03.09, 07:39
              Powiększenie zapowiada się bardzo ciekawie.

W Jazz Forum dojrzałem wzmiankę o koncercie Williama Parkera w
              Warszawie pod koniec kwietnia. Ma to być projekt Inside Songs of
              Curtis Mansfield...Cóż, zdecydowanie bardziej lubię jego małe
              składy, ale nie można wybrzydzać.
              Zresztą w sieci nie znalazłem żadnego potwierdzenia ,co jest trochę
              dziwne.
              • dahomey Re: Tydzień w moim mieście 11.03.09, 08:23
                Koncert Parkera, o ile wiem, ma być zorganizowany przez tych samych
                ludzi, którzy sprowadzili do Polski Rene Marie (Agencja Koncertowa
                Rubicon?) , więc z uwagi na skromne możliwości jakiegoś większego
                marketingu nie ma co się pewnie spodziewać. Więcej informacji można,
                jak sądzę, uzyskać w sklepie Rubicon na Marszałkowskiej.
                Pozdrawiam
                • greenfoxy Re: William Parker 11.03.09, 12:05
                  Dahomeyu, proszę o info jeśli będziesz znał konkrety, ciekawa jestem
                  w jakim miejscu Parker zagra? Koncert odbędzie się 25 kwietnia!
                  To nieoficjalna informacja. Więcej informacji w audycji "Czas na
                  jazz" Pana Macieja Karłowskiego w PR pr II, a 20 kwietnia fragmenty
                  koncertu z Włoch. Tu zapowiedź tego koncertu w Porto. Skład świetny
                  i niektórym z nas w części znany. Leena Conquest będzie śpiewać i
                  tańczyć smile

www.casadamusica.com/CulturalAgenda/event_detail.aspx?idShow=80C197E1-D17C-4D88-864C-C0075ABD3A7A&channelID=1B647C43-6C5B-
                  437D-98F9-165E66E73E67&contentID=82D74F8D-7AF0-454B-A4A4-
                  58B559EC7024&leftChannelID=1B647C43-6C5B-437D-98F9-165E66E73E67
                  • greenfoxy Re: William Parker 11.03.09, 12:50
                    link raz jeszcze:
                    www.lastfm.pl/event/829527
                  • dahomey Re: William Parker 11.03.09, 13:53
                    Myślę, że Maciej Karłowski to dobre źródło informacji. (Przynajmniej
                    w tej kwestiiwink ). Sam do Rubiconu rzadko ostatnio wpadam (uroki
                    zamieszkiwania pod Stolicą), więc mogę cierpieć na brak wiedzy
                    odnośnie tego koncertu, ale jakby co to oczywiście nie zachowam tego
                    w tajemnicysmile.
                    Pozdrawiam
                    • greenfoxy Re: William Parker 11.03.09, 14:30
                      Ba! A jaki głos! Pogrzebałam na forum i znalazłam info jazzpunka o
                      tym koncercie, tu:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10967&w=36708922&a=38657645
                      Poza tym nasze wspomnienia z koncertu sprzed 3 lat, są nawet
                      zdjęcia, niestety bez Sandersona smile Oj, wzruszyłam się.
                      PS Pjetrku i Twoja obietnica płyty "Bindu". Ja wciąż na nią czekam smile
                      Kwiecień zapowiada się bardzo koncertowy...
                      • jasiek_natolin Re: William Parker 11.03.09, 14:55
                        Kiedy byłem we Włoszech,kupiłem płytę z zapisem tego koncertu. Za 8
                        euro w sklepie muzycznym przy Piazza Del Popolo w Rzymie.
                        • jasiek_natolin Re: William Parker 11.03.09, 14:58
                          Aha, koncert ma się odbyć w Teatrze Roma.Parker widać lubi spaghetti.
                          • greenfoxy Re: William Parker 11.03.09, 18:07
                            jasiek_natolin napisał:

> Aha, koncert ma się odbyć w Teatrze Roma.Parker widać lubi
                            spaghetti.

Też lubię spaghetti, za to nie znoszę Romy, ze względu na ceny
                            biletów. Tego się obawiałam sad
                            Koncert z Romy jest w sieci, a ja należę do tych (czułych)
                            barbarzyńców.
                            • pjetrek29 Re: William Parker 13.03.09, 20:12
                              greenfoxy napisała:
                              > Też lubię spaghetti, za to nie znoszę Romy, ze względu na ceny
                              > biletów. Tego się obawiałam sad

współorganizatorem koncertu jest Jazzownia Liberalna, w której po koncercie
                              odbędzie się jam session. wstęp wolny.
                              www.jazzownia.com/
                      • pjetrek29 Re: William Parker 11.03.09, 20:20
                        greenfoxy napisała:
                        > PS Pjetrku i Twoja obietnica płyty "Bindu". Ja wciąż na nią czekam smile
                        > Kwiecień zapowiada się bardzo koncertowy...

Płyta czeka na Ciebie smile Miałem ją nawet na koncercie Korka, bo liczyłem, że
                        może wpadniesz. Mam nadzieję, że jej nie zapomnę przy najbliższej okazji, bo z
                        moją pamięcią niestety bywa różnie wink pozdr, p
                        • zelda_zonk Re: Al Foster w Łodzi 12.03.09, 13:17
                          W łódzkiej Wytwórni 31 marca - Al Foster!
                          • libl Re: Al Foster w Łodzi 13.03.09, 16:00
                            Dzisiaj, Blue Note, godzina 20.30 Maciej Obara Trio
            • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 13.03.09, 18:53
              kossace napisał:
              > miało być, że bardzo mnie skusiłeś..

napisz jak było, jeśli się wybierzesz. ja niestety nie mogę. pozdr, p
              • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 30.07.09, 12:30
                Żeby nie było, że się nie dzielę (jak w przypadku Shofar), to dużo
                informacji o koncertach jest na lastfm.

Cukunft (Rogińskiego)
                www.lastfm.pl/event/1152729+Cukunft+at+Powi%C4%99kszenie+on+12+August+2009
                Hypnotic Brass Ensemble
                www.lastfm.pl/event/1139293+Hypnotic+Bass+Ensemble
                Trio Sonore
                www.lastfm.pl/event/1137052+Trio+Sonore
                Paristetris w CSW
                www.zw.com.pl/artykul/386569.html
                Art Park (Pink Freud)
                www.lastfm.pl/event/1143992+ArtPark+-+strefa+artystyczna
                Dziś Motion Trio
                www.lastfm.pl/event/1137158+Festiwal+Ogrody+Muzyczne%3A+Si%C5%82a+akordeonowego+brzmienia
                Poza tym Jazz na Starówce, więcej info na laście i w necie.
                PS Jeśli macie profil na lastfm, to podajcie namiar, będę wysłyłać
                na bieżąco.
                Tu blog Powiększenia, sporo się tam dzieje, to chyba najciekawszy
                klub. W Time Cafe Smolnej (O to pytałeś Winomanie), chyba nic się
                nie dzieje. Polecam jeszcze Jazzownię Liberalną i Chłodną 25. Fajnym
                miejscem jest tez Skwer Hoovera, w sierpniu - Mika Urbaniak.
                klubpowiekszenie.blogspot.com/
                PS Miło byłoby się spotkać w innym miejscu niż Tygmont.

• winoman Re: Tydzień w moim mieście 30.07.09, 13:07
                  Dziękuję za apdejt, mimo lata coś się jednak dzieje, trzeba korzystać.

> PS Jeśli macie profil na lastfm, to podajcie namiar, będę wysłyłać
                  > na bieżąco.

Zastanowię się nad tym profilem, ale za dużo mam już chyba tych różnych profili, muszę zrobić "renament" smile

> Tu blog Powiększenia, sporo się tam dzieje, to chyba najciekawszy
                  > klub. W Time Cafe Smolnej (O to pytałeś Winomanie),

Tak, Time Cafe, dzięki. O moim jedynym tam pobycie pisałem tu:
                  winogranie.blog.pl/archiwum/index.php?nid=13850939
                  > Fajnym
                  > miejscem jest tez Skwer Hoovera, w sierpniu - Mika Urbaniak.
                  >
                  > PS Miło byłoby się spotkać w innym miejscu niż Tygmont.

Nie wiem, czy będę w najbliższą sobotę na rynku, ale na Mikę Urbaniak bardzo chętnie się wybiorę. A wczoraj, mimo tego, że w Tygmoncie, to przecież też było miło smile Dziś u mnie od rana płyta Obary!

Pozdrawiam!
                • winoman Re: Tydzień w moim mieście 31.07.09, 00:00

> Polecam jeszcze Jazzownię Liberalną

A ja w Jazzowni polecam 9 sierpnia Bogdana Hołownię i Bronka Suchanka. Dwa dni wcześniej, 7.08, Bogdan będzie też akompaniował Agnieszce Wilczyńskiej w pruszkowskim Muzeum Starożytnego Hutnictwa Mazowieckiego. Koncertów w MSHM będzie w sierpniu więcej, szczegóły tu:
                  www.mshm.pl/?content=aktualnosci&sub=3
                  Pozdrawiam!
                • mawkish Re: Tydzień w moim mieście 02.08.09, 16:34
                  I tylko powiem, że koncert Hypnotic Brass Ensemble to drodzy państwo, MUS!!!
                  • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 17.08.09, 18:00
                    mawkish napisała:
                    > I tylko powiem, że koncert Hypnotic Brass Ensemble to drodzy
                    > państwo, MUS!!!

Ktoś się wybiera? pozdr, p
                • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 05.08.09, 18:11
                  Na myspace (www.myspace.com/maciejbielawski) jest informacja o
                  jutrzejszym koncercie zespołu Mafrik - z tego co wiem, to taka bardziej etniczna
                  grupa Maćka Bielawskiego. Czy ktoś na podstawie innych źródeł mógłby potwierdzić
                  ten koncert, bo klub Lorelei nie dorobił się jeszcze strony? A może ktoś ma
                  ochotę się wybrać? pozdr, p
                  • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 05.08.09, 18:13
                    jeszcze raz adres, bo się czyta razem z nawiasem
                    www.myspace.com/maciejbielawski
                    • anaren Re: Tydzień w moim mieście 20.08.09, 10:57
                      Jutro na skwerze Hoovera zaspiewa Mika Urbaniak.
                      • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 20.08.09, 12:32
                        w Parku na tyłach Placu Trzech Krzyży 29 sierpnia zagra Pink Freud,
                        a 30 - Marcin Masecki i Tymański Yass Ensemble.
                        www.dks.art.pl/artpark/?q=repertuar
                        • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 26.08.09, 08:49
                          A dzień wcześniej, czyli 28 sierpnia, w Koneserze królują pianiści:
                          Michał Tokaj Trio, Sławek Jaskułke ( solo ) i Marcin Wasilewski Trio.
                          Wstęp wolny.
                        • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 31.08.09, 08:50
                          Jasiek, wielkie dzięki za namiar. Wybrałem się wczoraj na koncert. Jeśli chodzi
                          o Maseckiego, to wymęczył mnie niemiłosiernie i bardzo rozczarował. Natomiast
                          Tymański Brass Ensemble dał świetny koncert, bardzo dopracowany i wysmakowany. W
                          tym składzie nie grał Mazolewski na basie, tylko Tymański na kontrabasie, nie
                          było Korka, ale dołączyli Bronek Duży na puzonie i Wojtek Konikiewicz generujący
                          różne fajne, dziwne dźwięki elektroniczne. To pierwsza wersja składu. Przy
                          drugim przedstawieniu zespołu lider twierdził, że grali m.in. Andrzej, Eliza,
                          Donald Tusk i Louis Defuneswink Warto było być! pozdr, p
                          • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 31.08.09, 10:05
                            Słyszałam, że Masecki grał "trudne" dźwięki smile
                            Ja spędziłam piątkowy wieczór, z cudownymi dźwiękami fortepianu.
                            Trzy znakomite koncerty, w rolach głównych: Michał Tokaj Trio,
                            Sławek Jaskułke( solo) i Marcin Wasilewski Trio.
                            Kilka godzin kojącej muzyki. Tego mi było trzeba, a że mam ostatnio
                            fazę na fortepian/kontrabas/perkusję, po tych koncertach mam dosyt,
                            choć nie przesyt smile
                            W środę - 2 września, w ramach Festiwalu Kultury Żydowskiej - Nigel
                            Kennedy i Kroke Band, w sobotę - David Krakauer's Klezmer Madness
                            (wstęp wolny)

www.lastfm.pl/event/1188561+VI+edycja+Festiwalu+Kultury+%C5%BBydowskiej+%22Warszawa+Singera%22
                            • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 07.09.09, 11:47
                              Wspaniały był koncert Krakauera. I pomyśleć, że gdyby nie obecność
                              wielkiego Michaela Sarina na bębnach, to może bym wcale nie poszedł.
                              A już w listopadzie w Poznaniu kolejny raz Made In Chicago , którego
                              wielkim bohaterem będzie Harrison Bankhead ( zagra kilka razy,
                              między innymi z Indigo Trio ).
                              • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 07.09.09, 13:13
                                Krakauer świetny, bardzo funkowy. Dziś w Tygmoncie - znakomity
                                Michał Tokaj Trio.
                                29 września w Powiększeniu - New Fracture Quartet, wybiera się ktoś?
                                www.lastfm.pl/event/1150697+New+Fracture+Quartet+
                                • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 07.09.09, 21:21
                                  To fatalnie, bo tego samego 29 września w Teatrze Academia zagrają
                                  Perry Robinson, Wacław Zimpel,Bobby Few, Mark Tokar i Klaus Kugel.
                                  Trudny wybór...A wieczór już mam zarezerwowany
                                  • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 08.09.09, 11:22
                                    Shofar w Kulturalnej. Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał ich na żywo, to
                                    obowiązkowo! Shofar zachwyca.
                                    www.kulturalna.pl/index.php?miesiac=9&dzien=11&rok=2009
                                    • winoman Re: Tydzień w moim mieście 08.09.09, 11:37
                                      greenfoxy napisała:

> Shofar w Kulturalnej.

Niestety po raz kolejny minę się z chłopakami. Z dziewczynami zresztą też.

Pozdrawiam!
                                    • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 08.09.09, 18:52
                                      greenfoxy napisała:
                                      > Shofar w Kulturalnej. Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał ich na żywo, to
                                      > obowiązkowo! Shofar zachwyca.

Skoro tak zachęcasz, to może się wybiorę. Płyta mnie średnio porwała, ale mi to
                                      generalnie free jazz wchodzi lepiej na żywo i po piwie wink pozdr, p
                                • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 08.09.09, 18:49
                                  greenfoxy napisała:
                                  > Krakauer świetny...

Mi też się bardzo podobał. Oprócz lidera zjawiskowy był Afroklezmer popylający
                                  na szmaragdowej gitarce smile Zresztą cały zespół był świetny. Czy ktoś mógłby
                                  podać nazwiska muzyków, bo nie wszystkie zapamiętałem? pozdr, p
                                  • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 09.09.09, 10:24
                                    Ten Afroklezmer to Jerome Harris, drugi gitarzysta, ten trochę
                                    podobny do Louisa Sclavis, to Allen Watsky. Trevora Dunna pewnie
                                    zapamiętałeś. Michaela Sarina chyba też.
                                    No i jeszcze Sokal ( zapis fonetyczny ),czyli didżej, kantor,
                                    akordeonista i raper w jednej osobie.
                                    • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 09.09.09, 20:27
                                      jasiek_natolin napisał:
                                      > Ten Afroklezmer to Jerome Harris...

Dzięki. Czy mógłbyś polecić jakieś płyty z jego udziałem? Na YouTube niewiele
                                      znalazłem jego nagrań. pozdr, p
                                      • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 09.09.09, 22:32
                                        Oj nie...Ja z gitarzystami to jestem na bakier. Ribot, Blood Ulmer,
                                        Bourelly, Sharrock - to chyba wszyscy gitarzyści, których czasem
                                        słucham. I tak ostatnio jest lepiej niż kiedyś, kiedy w ogóle gitara
                                        nie istniała dla mnie w jazzie.
                                        Harrisa pierwszy raz słyszałem na tym koncercie. I też bardzo mi
                                        się podobała jego gra.
                                • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 25.09.09, 14:27
                                  greenfoxy napisała:
                                  > 29 września w Powiększeniu - New Fracture Quartet, wybiera się ktoś?

Posłuchałem sobie ich trochę na serpencie i chyba wymiękam, za głupi jestem na
                                  tę muzykę wink pozdr, p

PS. Gdyby ktoś miał ochotę na reggae, to w sobotę na barce Herbatnik gra Izrael.
                                  www.jawisla.pl/
                                  • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 25.09.09, 17:39
                                    pjetrek29 napisał:

> greenfoxy napisała:
                                    > > 29 września w Powiększeniu - New Fracture Quartet, wybiera się
                                    ktoś?
                                    >
                                    > Posłuchałem sobie ich trochę na serpencie i chyba wymiękam, za
                                    głupi jestem na
                                    > tę muzykę wink pozdr, p

Pjetrek nie wymiękaj. Świetnie grają! Ja się wybieram i szukam
                                    towarzystwa smile
                                    9 października - Trio Sonore. Lekko nie będzie smile
                                    • greenfoxy Re: Pjetrek, coś dla Ciebie 25.09.09, 18:00
                                      www.lastfm.pl/music/Alamut
                                      • pjetrek29 Re: Pjetrek, coś dla Ciebie 27.09.09, 23:09
                                        Dziękismile
                                        A na NFQ, to przykro mi, ale się nie wybiorę. Miłego słuchania.
                                        pozdr, p
                                    • winoman Re: Tydzień w moim mieście 26.09.09, 09:58
                                      Jutro (tj. w niedzielę) o 20:00 (czyli pewnie koło 20:45 smile ) w Jazzowni
                                      Liberalnej Sławek Jaskułke. Mam plan, by spróbować mieć zamiar się wybrać.

Pozdrawiam!
                                      • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 04.10.09, 14:27
                                        Dave Libman w Składzie Butelek!
                                        www.lastfm.pl/event/1249027+Trasa+koncertowa+Mateusza+Ko%C5%82akowskiego+i+Dave+Liebmana.
                                        • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 04.10.09, 14:27
                                          Dave Liebman.
                                          • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 06.10.09, 12:59
                                            Również w czwartek, ale na Chłodnej 25 - Wacław Zimpel/Rasz/Traczyk.
                                            chlodna25.blog.pl/
                                            • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 06.10.09, 20:07
                                              To trio jest naprawdę godne uwagi. Byłem już kiedyś na ich
                                              koncercie, kupiłem płytę, której często słucham, więc chyba pójdę .
                                              Choć szkoda Liebmana.
                                              • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 07.10.09, 22:46
                                                To napisz (ew. napiszcie) jak było. Bo ja się niestety nie wybiorę. pozdr, p
    • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 26.10.09, 19:37
      Pojutrze w Palladium Mulatu Astatke & The Heliocentrics. Bilety 89 pln
      (niestety). pozdr, p
    • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 21.12.09, 21:07
      chłodna 25, 27 grudnia, 20.00
      rogiński/szamburski/zemler
      • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 28.12.09, 23:27
        18 stycznia w Teatrze Rozmaitości zagra Trifonidis Free Orchestra.

A oddalając się od teamatu muszę przyznać,że życie bez Diapazonu
        jest ciężkie. Dopiero teraz ,kiedy nie jest już aktualizowany,tak
        naprawdę doceniłem ten portal.
        • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 14.01.10, 20:05
          Jutro (piątek):
          Cukunft
          lorelei.pl/kalendarz.html
          Tymański Jazz Experience
          www.kulturalna.pl/index.php?miesiac=1&dzien=15&rok=2010
          Przy odrobinie szczęścia można zaliczyć obydwa wink
          • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 31.01.10, 08:39
            Po styczniowej posusze w Powiększeniu 17 lutego zagra Ken
            Vandermark ze swoim kwartetetm, a 5 marca Rob Mazurek.
            • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 01.02.10, 19:27
              E tam posucha smile Trifonidis Free Orchestra, Tymański, Cukunft, Masecki, Shofar,
              Horny Tree - mało? Ja raczej miałem poczucie dużej przewagi podaży atrakcyjnych
              koncertów nad moimi skromnymi możliwościami czasowymi i finansowymi. I skończyło
              się tylko na jednym. Za to jakim! Występ Horny Trees to wybuchowa mieszanka
              wirtuozerii, wyobraźni i poczucia humoru. Kto nie był na ich koncercie,
              koniecznie powinien pójść, bo płyty nie oddają tego, co dzieje się na żywo.

PS. Oczywiście na Vandermarka i Mazurka też warto się wybrać.
              • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 04.02.10, 11:20
                Ale ja miałem na myśli tylko Powiększenie. Byłem na koncercie
                Trifonidis Free Orchestra i powiem tylko, że nie żałuję. Uwaga na
                trębacza, który grał z Bielawskim. Nazywa się Kamil Szuszkiewicz i
                wygląda na to,że jeszcze o nim nie raz usłyszymy. No i Zimpel na
                klarnecie. Ale on już kilka razy pokazał pazury.

Ale teraz przechodzę do istoty: uwaga, uwaga: w kwietniu na kilka
                koncertów przybędzie do Polski sam król, Wadada Leo Smith, by zagrać
                w wielce oryginalnym składzie z Kerstenem Osgoodem na perkusji i
                Marcusem Rojasem na tubie. No to będzie piękna abstrakcja.
                Warszawo! Ty kulturalna pustynio, nie możesz przegapić tej wizyty.
                • jasiek_natolin Re: Tydzień w moim mieście 18.02.10, 08:10
                  Jak tam było wczoraj na Vandermarku? Ja, durny, nie poszedłem.

7 marca w Teatrze Wytwórnia zagra Maciej Obara w bardzo smakowicie
                  zapowiadającym się kwartecie:

www.teatrwytwornia.pl/?zawartosc=92&modul=artykul&grupa=24&idpodgrupy=228
                  • winoman Re: Tydzień w moim mieście 18.02.10, 19:38
                    jasiek_natolin napisał:

> Jak tam było wczoraj na Vandermarku? Ja, durny, nie poszedłem.

Miałem iść, ale tzw. życie mi nie pozwoliło. A durny też jestem, bo z tzw. życiem sobie nie poradziłem, choć powinienem był smile

> 7 marca w Teatrze Wytwórnia zagra Maciej Obara w bardzo smakowicie
                    > zapowiadającym się kwartecie:

7 marca tzw. życie rzuca mnie poza Polskę, więc i tym razem niestety nie.

Pozdrawiam!
                    • pharoah Re: Tydzień w moim mieście 21.02.10, 23:29
                      15-22.05.2010 Lublin- Festiwal Tradycji i Awangardy
                      Muzycznej "KODY"...zagrają: JOHN ZORN/LOU REED/LAURIE ANDERSON,
                      PHILIP GLASS i ARVO PART...Niech mnie ktoś uszczypniesmile))
                      • pharoah Re: Tydzień w moim mieście 23.03.10, 19:09
                        23-25.04.2010-w ramach II Lublin Jazz Festiwal zagrają:
                        Marcin Masecki,Maciej Obara Trio,Baaba, John Scofield Quartet, Mats
                        Gustafsson/Wolter Wierbos/Ken Vandermark z zespołem The Ex.
                        • pharoah Re: Tydzień w moim mieście 24.03.10, 12:07
                          Warszawiakom polecam koncert Artur Dutkiewicz Trio-Hendrix
                          piano,25.03-teatr Praga,z gościnnym udzialem Jorgosa Skoliasa-
                          niestety nieobecnego na ukazującej się wlasnie płyciesad 2 znakomite
                          nowe płyty Dutkiewicza -Niemen Improwizacje i Hendrix piano ujrzaly
                          niedawno światło dziennesmilei bardzo dobrzesmile.
                          • pharoah Re: Tydzień w moim mieście 27.05.10, 00:29
                            W tym tygodniu nic się specjalnie nie dzieje,za to poprzedni...
                            Rozkodowałem festiwal "Kody"winkSobota:
                            Najpierw John Zorn/Laurie Anderson/Bill Laswell-ten ostatni w
                            zastepstwie chorego Lou Reeda.Koncert "w pięknych okolicznościach
                            przyrody"-dziedziniec zamkowy w Lublinie. Bylo ok,ale nie zachwycił
                            mnie. Moze dlatego,ze wolałbym Bar Kokhbę lub Masadęsmile... ale trio
                            dalo naprawdę czadu...Ciekawa muzyka,pelne równouprawnienie,nie było
                            wyrażnego leadera. Pierwszy mój koncert z udziałem Zorna na zywo-
                            mam nadzieję,ze nie ostatni.Poniedziałek:
                            projekt Odyseja min.Antimos Apostolis,Jorgos Skolias,Grigoris Ikonomu
                            ("Grek z krwi i kości") i (" udający Greka")Bronisław Duży,ze swym
                            greckim instrumentem "puzuki"smiletrzy sety-Apostolis Trio,Skolias-Duzy
                            i wszyscy razem na koniecsmileMasakra.Jeden z najlepszych koncertów na
                            jakich byłem.Sroda: Philip Glass -koncert życzeń,bo muzycy zagrali
                            te utwory,jakie najbardziej chcialem uslyszeć...Masakra
                            niewyobrażalna.Brak słow...
                            W czwartek zespół Małe Instrumenty w projekcie "Wyliczanki"z chorem
                            lubelskich dzieciaków.Interesujące.Ponadto kupione w pakiecie
                            koncerty jakich nie powstydzilaby się Warszawska JesieńsmileMasakra.
                            Teraz czekam na Sandersa.
                            • pharoah Re: Tydzień w moim mieście 14.08.10, 15:00
                              w tym tygodniu grał Cukunft-masakra,3 bisy !!!Bardzo lubię ten
                              zespół.
                              A dziś Kinior z Trebuniami.
    • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 30.09.10, 17:37
      Jutro w ramach festiwalu Skrzyżowanie Kultur odbędzie się koncert z okazji 40-lecia Osjana. Zespołowi będą towarzyszyć goście z Japonii. Bilety po jedyne 2 dychy. Ciekawe czy zagrają swoją wersję piosenki "40 lat minęło, jak jeden dzień"? wink
      www.youtube.com/watch?v=7od4JA2Y274
      • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 30.09.10, 18:10
        Idę na finałowy koncert, zagra Salif Keita. Poszłabym też na Osjan...
        • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 30.09.10, 19:51
          To do ewentualnego zobaczenia. Ja będę na pewno z moją lepszą połową.
          • greenfoxy Re: Tydzień w moim mieście 27.10.10, 09:01
            Dobra wiadomość: Dennis Gonzales w Powiększeniu! Idziemy, co?
            Bilety 20-30 PLN
            www.klubpowiekszenie.pl/program.php?rok=2010&miesiac=11#program_562
            • libl Peter Brötzmann Chicago Tentet 29.10.10, 09:24
              A co powiecie na coś takiego?:
              www.spot.poznan.pl/pl/node/1202
              Szykuje się prawdziwa jatka smile
              • kossace Re: Peter Brötzmann Chicago Tentet 29.10.10, 10:06
                libl napisał:

> A co powiecie na coś takiego?:
                > www.spot.poznan.pl/pl/node/1202
                > Szykuje się prawdziwa jatka smile

aaaa niech mnie! libl, zazdroszczę Ci, też chciałbym być na tej uczcie.. wink
                pozdr
                • libl Re: Peter Brötzmann Chicago Tentet 29.10.10, 10:20
                  kossace napisał:

> aaaa niech mnie! libl, zazdroszczę Ci, też chciałbym być na tej uczcie.. wink
                  > pozdr

No to dalej, w jakiś samolot wsiadaj i do Poznania smile
                  • pharoah Re: Peter Brötzmann Chicago Tentet 30.10.10, 18:10
                    no to niezła rzeżniasmile zdaj relację ,libl...jeśli się wybierasz...
    • pjetrek29 Re: Tydzień w moim mieście 10.11.10, 23:11
      W piątek o 21-szej na Chłodnej koncert "Polski jazz". Gra zespół w składzie: Małek, Poprawski, Wasilewski, Mucha, Skolik.
      chlodna25.blog.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka