iwa_ja 17.04.09, 22:18 www.youtube.com/watch?v=AThDejzVRvo To mnie powaliło na kolana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viva_muzyka Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 18.04.09, 00:41 iwa_ja napisała: > To mnie powaliło na kolana Czytałam niedawno taką opnię: "... Pytano mnie, co sądzę o Annie Netrebko, modnej dzisiaj. Powiedziałem, że to śpiewająca modelka. Bo gdy słucham Marii Callas, mam dreszcze. A kiedy słucham Netrebko, myślę: "Ładne ma suknie". ..." To nagranie pokazuje jak wielką osobowością była Callas! v_m Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 18.04.09, 07:43 Nie chcę się chwalić - ale się pochwalę: byłam pierwsza! Wkleiłam to wykonanie przed dwoma laty w odpowiedzi na prośbę Littluna forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10242&w=59839819&a=59865075 Twój post, Iwo, przypomniał mi o tym, i to dokładnie w rocznicę Jego śmierci. Cóż za przypadek! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10242&w=61411680&v=2&s=0 www.esanok.pl/?ak=news_c&pan=n&dod=artykul&var_id=3614&strona=3 Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 05.05.09, 21:52 arana napisała: > Nie chcę się chwalić - ale się pochwalę: byłam pierwsza! > Wkleiłam to wykonanie przed dwoma laty w odpowiedzi na prośbę Littluna > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10242&w=59839819&a=59865075 > Twój post, Iwo, przypomniał mi o tym, i to dokładnie w rocznicę Jego śmierci. > Cóż za przypadek! > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10242&w=61411680&v=2&s=0 > www.esanok.pl/?ak=news_c&pan=n&dod=artykul&var_id=3614&strona=3 Nie zauważyłam........ Tyle czasu już minęło? Przechodziłam dzisiaj koło FK... Nic ciekawego. W Kijowie "Aida", ale biletów nie ma. Arana, będziesz na Festiwalu Mozartowskim? W końcu musimy się zobaczyć, kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 06.05.09, 13:49 Zajrzyj na pocztę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe10 Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 07.05.09, 12:37 www.youtube.com/watch?v=qP6qcr4e8Ho&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 07.05.09, 13:14 Skoro zrobił nam się taki wątek (dzięki, Zoe!), oto moje nec plus ultra www.youtube.com/watch?v=sfy6lbMYtE0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zoe10 Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 07.05.09, 15:24 Dziękuję (arana)za kolejną PRŁĘ z mozartowskiej kolekcji. Ta aria zawsze poprawia mi nastrój i humor www.youtube.com/watch?v=STMOfk6iiOA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 07.05.09, 21:55 arana napisała: > Skoro zrobił nam się taki wątek (dzięki, Zoe!), oto moje nec plus ultra > > www.youtube.com/watch?v=sfy6lbMYtE0&feature=related Boże, jakie on ma dłonie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pershuasion Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 10.05.09, 07:10 Szczerze powiedziawszy wolałbym to słyszeć bez filmiku. Te miny, krygowania się, żenada. Pięknie śpiewa, ale bardzo ciężko mi się na to PATRZY.. Odpowiedz Link Zgłoś
viva_muzyka Re: Wklejam tylko, żeby uwiecznić 10.05.09, 21:48 pershuasion napisał: > Szczerze powiedziawszy wolałbym to słyszeć bez filmiku. Te miny, krygowania się > , > żenada. Pięknie śpiewa, ale bardzo ciężko mi się na to PATRZY.. Tak to juz jest z operą. Nie Ty jeden masz ten problem Bardzo rzadko się tak zdarza, że śpiewacy występujący w operze są fizycznie adekwatni do przedstawianych postaci oraz, że aktorsko adekwatnie przedstawiają grane przez siebie postacie. Niestety trzeba zaakceptować operę z "całym dobrodziejstwem inwentarza", z tymi wszystkimi sztucznościami etc. Czy taka postawa jest hipokryzją? Na szczęście opera to tylko sztuka, to nie życie! W życiu to byłaby hipokryzja, a w sztuce można sobie pozwolić na luksus przymykania oczu na pewne sprawy pzdr v_m Odpowiedz Link Zgłoś