Gość: krzyszuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:50 Nowe zestawienie Olisa zaprezentuje nam zapewne dużo nowości. W końcu ostatnie dni stały pod znakiem "interesujących" premier płytowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Erasure Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.173.9.142.tesatnet.pl 26.04.09, 13:40 Nie bójmy się tego stwierdzenia: nowa płyta DM jest słaba a okładka beznadziejna. No, ale o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 82.160.150.* 26.04.09, 14:52 Płytka Depechy jest dobra, a po którymś przesłuchaniu bardzo dobra. Peace miażdży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 14:56 Nowa płyta DM to najsłabsza płyta w ich dyskografii od 1983. No, może lepsza od Excitera. Szkoda, wielka szkoda i rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 14:56 a Peace to najbardziej obciachowy kawałek Depeche Mode od jakiś 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erasure Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.173.9.142.tesatnet.pl 26.04.09, 15:03 Bardzo boję się płyt, o których się mówi, że "jest dobra po kolejnym przesłuchaniu". Podejrzewam, że niektórym wtedy uruchamia się syndrom opisany w "Rejsie" i zaczynają lubić piosenki, które już znają. Z płytą, to jest jak z żarciem, albo przynajmniej jak z winem. Nie musi smakować od pierwszego łyka, ale od drugiego już musi. Nie mam ochoty wypić czterech flaszek i się zmuszać do poszukiwania ciekawej nuty smaku. Wino ma smakować po drugim łyku pierwszego kieliszka. I tak samo z płytą, jeśli po drugim przesłuchaniu czegoś nie usłyszałem to a) tego tam po prostu nie ma b) może jest, ale wykonawca nie postarał się, żeby to dobrze przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 15:33 faktycznie, są płyty, przy których potrzebne są kolejne przesłuchania, żeby wszystko wyłapać i ogarnąć rozbudowane kompozycje. Tylko, że obcowanie z nimi od pierwszego (albo, tak jak piszesz, Erasure - drugiego) daje przyjemność. W tym przypadku tak nie jest. Kompozycyjnie jest nieciekawie. Aranżacyjnie - jest kilka fajnych momentów, brzmienie retro może się podobać, ale i tak czegoś brakuje. Przede wszystkim nie da się aranżacjami zakryć słabości kompozycji. Udało się to częściowo we "Wrongu", w gruncie rzeczy prymitywnym kawałku opartym na jednym motywie, ale dzięki właśnie aranżacji wersja płytowa ma "pazur" (czego nie można powiedzieć o wersji live, jaką zaprezentowali u Kimmela). "In Chains" błyszczy właśnie dlatego, że jest trochę bardziej złożony niż większość utworów na płycie. "Corrupt" co prawda trąci antyplagiatem, ale i tak się wybija. Cała reszta brzmi albo jak Dave solo, albo dość nieudolnie jak na ten zespół. Każde przesłuchanie działa na korzyść SOTU właśnie dlatego, że lubimy to, co już znamy, niestety. Nie dlatego, że za każdym razem odkrywamy tu co innego, bo poza wyławianiem z tła niesłyszanych wcześniej pojedynczych dźwięków - nie ma tu czego odkrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.09, 15:36 Panie erasure, jest pan jednym z trolli z PFDM? Zapewne tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: numan Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.09, 15:51 Sounds of the Universe jest zdecydowanie lepsza niż Playing the Angel i Exciter, choć oczywiście daleka od tych klasycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 82.160.150.* 26.04.09, 16:47 Panowie już nie są młodzi, nie wylecą z piosenkami tupu Boys say go!, czy Just cant get enough. SOTU jest dobra, albo inaczej. Mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 94.246.138.* 26.04.09, 16:50 Przykro,krol jest nagi,najnowsza plyta DM jest bardzo slaba.Szkoda,ze chlopaki juz tak ostro nie chlaja i cpaja,przynajmniej wtedy nagrywali swietne plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erasure Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.173.9.142.tesatnet.pl 26.04.09, 17:16 Nie mam pojęcia, co to jest PFDM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.04.09, 21:01 A mnie interesuje co innego. Kto kupuje płyty Andrzeja Piasecznego? KTO?! Ten człowiek stęka gorzej niż niejaki Piotr Kupicha. Jego głos drażni uszy. Nie mam pojęcia, co ten pan robi tak wysoko w tym zestawieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 94.246.138.* 27.04.09, 08:54 Plyty Piaska wykupuje jego menager. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 212.160.172.* 27.04.09, 09:11 Przecież to chyba najgorsza płyta tego zespołu. Tego nie da się słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 09:25 płyta SOTU jest naprawdę dobra, nie tak mroczna jak plying angel, ale ma swoją magię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 193.59.95.* 27.04.09, 11:04 ja kupiłem box i ... zacząłem słuchac piosenek od wersji DeMo... Przesłuchałem cztery pierwsze kawałki i aż serce drży.... Po przeczztaniu tylu negatywnych komentarzy o nowej płycie to aż boje sie włożyc do ją odtwarzacza ... a tak bardzo ich lubię.. Pamiętam gdy byłem zaskoaczony in minus przy pierwszym posłuchaniu SOFAD.. Co to jest ?! ale póxniej, gdy odkrywałem dźwięi było lepiej... Posłucham i wierzcie mi wydał optymalną opinie o tej płyciue. Jesli zła dostanie nagatywa, jeśli dobra - to zobacze na co załsłużyła ... pozdrawiam fanów z całej POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoutek Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.icpnet.pl 27.04.09, 11:36 dobra płyta, co się ludzie czepiacie? Fakt, że nie jest tak dobra jak poprzednie nie oznacza, że jest zła! W porównaniu z całym innym shitem, który jest aktualnie wydawany to naprawdę kawałek porządnej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: 213.77.27.* 27.04.09, 11:47 Nie jest to wcale porządna muzyka, wiele pomysłów melodycznych to wprawki z klasy fortepianu ze szkoły muzycznej a utwór instrumentalny to jakiś horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcingliwice Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:50 Ta płyta nie jest zła ale jak na DM słaba. Stać ich na więcej i dlatego po ok. 10 przesłuchaniach uważam, że to najsłabszy album w dyskografii DM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.icpnet.pl 27.04.09, 12:05 Gdzie im tam do Joy Division Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: OLiS - mocne wejście Depeche Mode IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.09, 22:14 Opisy GG Odpowiedz Link Zgłoś