Dodaj do ulubionych

Jak zmarł Jimi Hendrix?

01.06.09, 13:12
Mam o tym film dokumentalny. Ciekawe że więcej osób z otoczenia Hendrixa tak twierdzi. Monika Dannemann popełniła samobójstwo w 1996 roku. Ciekawe że 2 dni po wznowieniu śledztwa w sprawie Hendrixa. Pogłoski o tym że zabił go manager krążyły od samej śmierci Hendrixa, na długo przed tą książką. Ta jego Monika była przynajmniej świadkiem tego co tam się stało.
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:03
      jaki jest tytul filmu? chetnie bym zobaczyl.
    • Gość: fan Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 15:13
      urzekająca historia. BTW, Hendrix skończył się na Kill'em All, reszta to czysta komercjasad
    • Gość: rok77 Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.06.09, 15:15
      brak logiki - przecież zamordował go i tym samym stracił źródło dochodów!
    • Gość: do rok77 Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:44
      ale przeszedl do historii jako manager Hendrixa a nie jako ten ktory zostal zwolniony przez J.H. wg mnie to ma sens,
    • Gość: xxl Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: 62.29.251.* 01.06.09, 15:45
      nie do końca - mógł zarządzać dziełami już stworzonymi, poza tym świecił blaskiem odbitym...
    • Gość: ziuzia Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: 94.254.194.* 01.06.09, 16:18
      ok, to teraz niech wyjdą podobne książki o joplin, morrisonie, monroe, i niech nie zabraknie w nich udziału w zbrodniach CIA
    • rollingpeople Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? 01.06.09, 16:20
      @rok77
      a pamiętasz jak Kurt Cobain się zastrzelił i nagle wszyscy byli fanami Nirvany? Zabijając go zrobił z niego legendę, samych kompilacji po jego śmierci wyszło chyba z 50, nie wspominając o "świeżo odkrytym" materiale.
    • pi-vo Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? 01.06.09, 16:34
      Paradoks polega na tym że tacy goście jak Hendrix, Presley czy Lennon po śmierci zarobili więcej przez pierwszy rok niż w całej karierze. Tyle że nie dla siebie ale całej rzeszy sępów któzy okradali ich jeszcze za życia. Jeffery mógł to zrobić bo Hendrix zorientował się że był cały czas manipulowany i okradany i miał nadzieję uwolnić się od złodzieja kiedy kończył się kontrakt. Tego bał się Jeffery. W ten sposób miały się skończyć jego dochody z Hendrixa. Prawdopodobnie za nim ktoś jeszcze stał. Przemawia za tym wątek porwania Hendrixa przez mafię niedługo przed śmiercią. Prawdopodobnie zmuszali go do przedłużenia kontraktu z Jeffreyem. Ten film był w kioskach w serii obok Lennona, Presleya i kogoś chyba jeszcze. Nie pamiętam tytułu, przeszukałem wszystkie płyty i wcięło. A z tym Kill'em All to żart czy od Metalliki nie odróżniasz?
    • Gość: zoom! Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.09, 17:31
      wszystko g...o prawda. wszyscyiedza ze Hendixa zalatwil Elvis.
    • Gość: jeden_taki_z_dwóch Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.bialystok.vectranet.pl 01.06.09, 17:55
      taaa, Elvis, załatwiło go dwóch takich od księżyca...
    • Gość: qwerty Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 18:30
      pi-vo, wyluzuj, nie bierz wszystkiego aż tak na serio. za bardzo się spinasz czytając wieści z portali typu plotek, czy inna info-muzyka. daj se spokój, bo ci żyłka jakaś pęknie (mam na myśli i twoje odniesienie się do "kill'em al"-wszyscy wiedzą, że to dzieło metalliki i piotra rubika. to taki żart, ok ?). a seria filmów o której piszesz, to chyba w takim jednym miesięczniku na literę "M". straszna kupa-zarówno miesięcznik (taki magazyn, w którym stosunek reklam do tekstu jest na oko 50:50, ale za teksty są na poziomie repetującego trzecioklasisty).
      a co do hendriksa-to on nie żyje i niech tak już zostanie.

peace.
    • pi-vo Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? 01.06.09, 18:50
      Nic się nie spinam, znam te historie z czasów jak nie było jeszcze plotka, internetu i większości tu piszących. O Kill'em All też wiem że to Rubikawink Ten film chyba nie był z żadnego miesięcznika, muszę go znaleźć żeby zobaczyć skąd jest. A kto umarł, ten nie żyje, to wiadomo. Kto to powiedział i w jakim filmie? Ciekawe są też ostateczne losy reszty Jimi Hendrix Expierience. Czyli Noell'a Redding'a i Mitch,a Mitchell'a. Jakoś w tych pudelkach i plotkach czy innych kozaczkach tego nie wyczytałem. A co to za miesięcznik na "M"? Nie mam skojarzeń.
    • Gość: Gość Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: 80.87.34.* 01.06.09, 20:05
      Ten miesięcznik to była MACHINA
    • pi-vo Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? 01.06.09, 21:01
      Nazwę już kojarzę ale nigdy nie kupowałem i nie czytałem. Jedyne co czasami kupuję to "Magazyn Gitarzysta" ale to też nieregularnie. Kiedyś był "Gitara i bas",teraz "Gitara i bas i bębny", jedyne czasopismo w tym temacie.
    • Gość: biały murzyn Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.cable.ubr09.pres.blueyonder.co.uk 01.06.09, 22:43
      A tam biadolicie, Jimi zyje!
    • Gość: mar_lon Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.cable.ubr09.pres.blueyonder.co.uk 01.06.09, 22:45
      To Gożdzilowa go wykończyła!
    • te_rence Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? 02.06.09, 07:20
      Jimi żyje... w naszych sercvach!
    • Gość: aha Re: Jak zmarł Jimi Hendrix? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.10, 13:47
      Jimiego mógł zabić Jeffery. W myśl zasady, że więcej kasy zgarnie po jego śmierci. Jimi chciał by ten pasożyt przestał być jego menagerem. Z filmu jaki widziałem wynika, że ktoś utopił muzyka w winie. Potwierdza to też lekarz jaki badał zwłoki Jimiego. Równi dobrze mogli go zabić członkowie mafii i CIA lub FBI gdyż Jimi był na liście do zlikwidowania w ramach rządowej operacji Chaos. Wskazywałbym jednak na pazernego Jeffery,ego który przez cała karierę muzyka tylko mu przeszkadzał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka