daruma666 20.12.03, 20:06 Jestem zainteresowana tym zespolem...Moze ktos z forum ma ich plytke .Jesli tak to moze wypowidzcie sie ...jak wrazenia i czy warto kupowac i sluchac Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rzeka_wspomnień Re: within temptation IP: *.udn.pl 20.12.03, 22:03 Ja mam wszystkie 3 i musze powiedziec, ze jesli jestes zainteresowana, to nawet dla samego eksperymentu siegnij po najnowsza *mother earth*. Ludzie sprzeczaja sie, czy to gotyk, czy nie gotyk. Sa na pewno niezwykli. Szkoda tylko, ze tak malo o nich w TV. No ale kiedy promuje sie kicz i wazna jest tylko komercja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boob Re: within temptation IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 22:09 aaarg. oni są jak dla mnie właśnie ucieleśnieniem kiczu. kocham tego gitarzystę z zadętą twarzą! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: within temptation 21.12.03, 15:49 osobiscie odradzam.. no chyba ze ktos lubi wyjce polne dla 13-latek... Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 hmm 20.12.03, 22:55 no coz...dwie rozne opinie....Ogolnie podoba mi sie polaczenie pieknego kobiecego glosu i ciezkiego grania .Dlatego zainteresowalam sie tym zespolem.No nie wiem czy tak do konca malo ich jest w Tv .Viva zarowno polska jak i niemiecka od pol roq nadaje ich clipy.Widac tez stylizacje zespolu i to duza...Fajne brzmienia owszem ale finski Nightwish zdecydowanie bardziej mi sie podoba(tego wogole nie ma na Vivach i Mtv) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: hmm 20.12.03, 23:32 tez znam trzy plyty WT, podobaja mi sie a ostatnia to jedna z moich najlepszych w 2003 roku Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius tak mi się coś zdawało... 21.12.03, 11:29 że zmyślasz Mallino Płytę ME znam od ładnych paru lat, a tu cztam i czytam, że wyszła dopiero w tym roku... Zacząłem podejrzewać, że znam jakąś podróbę, przymiarki do ME, czy coś w ten deseń. Otóż jednak pamięć mam dobrą i "In December of this year (2000) the cd Mother Earth was released" jak informuje oficjalna strona... Jakoś na początku 2001 musiało to być, gdy mój brat zafascynowany wcześniejszą Enter ("Dance" poznał dużo później dzięki swjemu starszemu bratu ) nabył drogą kupna (bądź rozboju, znim nigdy nic nie wiadomo) Mother Earth... ) m, .y. P.S. Co nie ujmuje nic muzyce. Jak kilka tygodni temu wydobyłem Enter na światło słoneczne, tak z niego nie schodzi ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: tak mi się coś zdawało... 21.12.03, 12:10 hmm co wiec teraz zrobic..wyrzucic Mother Earth ze swojej dziesiatki roku?, faktycznie plyta jest z 2000.. ciekawe w sumie jak to sie stalo, ze wiele osob poznalo ja dopiero w tym roku.. przyznaje, ze nawet nie sprawdzilam wczesniej kiedy zostala wydana ale to wszystko bez znaczenia - slucha mi sie jej tak samo dobrze))) Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 ;:) 21.12.03, 12:33 Wiele osob poznalo ten zespol dopiero w tym roq bo zaczal byc promowany przez duze stacje telewizyjne.Wiadomo ze im wieksza komercja i promocja tym wieksze zainteresowanie publiki.....Reklama dzwignia handlu Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 pech(?) 21.12.03, 13:12 A skad sie dowiedzialas o istnieniu grupy??;Internet,znajomi,tudziez inne zrodlo??? Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: within temptation 22.12.03, 17:52 Brzmieniowo nieco niedomagają, wyglądaja co najmniej dziwacznie(przegląd fryzur), rekompensatą może być to że wokalistka jest bardzo ładna. Teledysk do Mother Earth też jest bardzo fajny, widziałem też wersję LIVE, troszkę inną od studyjnej... trochę im brakowało powera... zastanawia mnie czemu ta panienka ciągle chodzi w takich sukniach, na koncercie miała niebiezką ze złoceniami... nie chodzi mi o to że są nie-fajne, bo są nienajgorsze wizualnie, ale czy ona po prostu boi się pokazać nóg?! do tego w tym kawałku jakby śpiewała do trochę innej melodi niż graja te koleszki i jeszcze się porusza w taki dziwny sposób(to trzepanie głową i machanie rękami...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeka Re: within temptation IP: *.udn.pl 22.12.03, 21:57 To sie nazywaja znaki charakterystyczne i rozpoznawalne zespolu. Tworza odrebny klimat, m.in dlatego wokalistka ubiera sie jak sie ubiera i porusza, jak sie ubiera. To samo do fryzur, choc w sumie, to nie wiem o co Ci tu chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeka Re: within temptation IP: *.udn.pl 22.12.03, 21:58 korekta!Mialo byc porusza, jak sie porusza Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: within temptation 23.12.03, 16:43 Jeden koleś ma Irokeza, drugi jest łysy, trzeci ma normalne dugie włocy a czwarty ma jakieć pukielki, nie wiem jak to nazwać... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: within temptation 23.12.03, 22:39 no ale przyznajmy ze wizerunek nie jest najwazniejszy.. gorzej jesli wizerunek przycmiewa muzyke... ktora swoja droga dobra nie jest.. wiec ten wizerunek to w zpuelnie zla strone idzie. dlaeczego taki np dead can dance nie robil z siebie jako zespol widowiska ? Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: within temptation 23.12.03, 23:32 szczerze? nie jest źle ale jakichś odlotów też nie ma. Wokal jest niezły ale jednak moim skromnym zdaneim zdecydownie lepszy ma Tarja z Nightwish nie wspominając o Mai Konarskiej z Moonlight, czy Paulinie Maślance z Delight. Ale jak już mówiłem nie jest xle. Owszem, dziwne "mistyczno - czarodziejkowe" ruchy wokalistki i mina po tytułem "jestem krwiożerczym demonem" u gitarzysty mogą razic, ale jak mawiał poeta "nie patrz na to - patrz na serce", a serca chyba nie można im odmówić. Mówiąc krótko - Mother Earth (bo jak rozumiem o tą płytę chodzi)to miły krążek z kręgu rocka/metalu gotyckiego. Co prawda tzw. Prawdziwi Goci (dla których świat zaczął się i skończył na tym czego dokonał Andrew Eldritch) mogą psioczyć, że nie i że to fatalna komercha dla 13, ale to ich zdanie... - Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 zeszlo.. 29.12.03, 21:27 No i zeszło z pytania o wrażenia jesli chodzi o strone muzyczna na kwestie wrazen wizualnych jesli chodzi o czlonkow zespolu Odpowiedz Link Zgłoś