ilhan 26.12.03, 16:42 Czy ktoś może wie jak się nazywa facet, który wykonuje "piosenkę pana Koracza o zdrowiu" w komedii "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" i podpowie skąd ją wytrzasnąć? Googlam i googlam i nie mogę znaleźć odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madee1 Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) 26.12.03, 16:50 Ja chciałam powiedzieć, że nie wiem, ale to zajebisty wątek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwel Jacek Lech??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 17:02 czy nie jest to moze Jacek Lech moze to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef K. Re: Jacek Lech??? IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 17:06 A może Lech Jacek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:15 "Pani X,która od Y lat jest salową...:<Piosenkę pana Koracza o zdrowiu chciałabym usłyszeć>".Aaaaaaa!Prawie się z mamą spłakałysmy ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) 26.12.03, 17:19 Gość portalu: aasiek napisał(a): > "Pani X,która od Y lat jest salową...:<Piosenkę pana Koracza o zdrowiu > chciałabym usłyszeć>".Aaaaaaa!Prawie się z mamą spłakałysmy ze smiechu Pani nazywa się Walentyna Wnuk i jest salową od wielu lat Ale cholera nadal nie wiem kto to śpiewa, jakiś ekspert filmowy by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:28 Życzę powodzenia w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) 26.12.03, 17:52 Ilhan, chyba wczoraj oglądalismy ten sam film, po którym obaj rzucilismy się do google'a. Ja niestety też nie znalazłem tektu tej pieśni, ale w bazie filmu polskiego wyszukałem, że "panem Koraczem" jest aktor Ryszard Pracz (grał m.in. w Misiu - tego co na masówce mówił "parówkowym skrytożercom mówimy NIE". Ale czy on to również spiewał, nie mam pojęcia. Rzeczywiscie nieco wystylizowany był na Jacka Lecha w tej uroczej scenie... A początkowe słowa szły jakoś tak: Ej panowie, coś wam powiem Lub zaśpiewam raczej Nie ma to jak zdrowie, powiem Wiecie co to znaczy... Kto się dorzuci z dalszym ciągiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) 26.12.03, 18:04 t.o.m.e.k napisał: > Ilhan, chyba wczoraj oglądalismy ten sam film, No ja go zawsze oglądam, obowiązkowo > A początkowe słowa szły jakoś tak: > Ej panowie, coś wam powiem > Lub zaśpiewam raczej > Nie ma to jak zdrowie, powiem > Wiecie co to znaczy... > > Kto się dorzuci z dalszym ciągiem? Są jeszcze fragmenty w typie: "Cały czas złe choróbsko goni w las" albo "Plaster, maść, na siebie kłaść Czy w ogóle warto żyć?" Może coś jeszcze sobie przypomnę. W każdym razie piosenka jest kapitalna i chcę ją mieć Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) 26.12.03, 18:12 > Są jeszcze fragmenty w typie: > > "Cały czas złe choróbsko goni w las" Inaczej: "Cały czas leczy nas Cały czas złe choróbska goni w las" > albo > "Plaster, maść, na siebie kłaść > Czy w ogóle warto żyć?" I dalej: "Warto, ale po co czekasz Poproś, niech cię zbada lekarz..." Odpowiedz Link Zgłoś
boobie Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) 27.12.03, 10:11 Posiadam ten film w formie VCD, tak więc będę mojego kompa męczył by wychwycić tekst. No i może gdzieś w napisach jest kto to śpiewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Ciag dalszy... IP: *.pai.net.pl 13.05.04, 23:04 wylapalem tyle (w kolejce na poczcie) ...jeczy, steka, wyje niczym ta piosenka: Czy to warto prochy cpac Czy to warto leki pic Plaster, masc, na siebie klasc Czy w ogole warto zyc Warto, ale po co zwlekasz Popros niech cie zbada lekarz :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) IP: *.revers.nsm.pl 03.05.04, 16:29 "...bym chciała najbardziej usłyszeć" oto prawidłowy szyk zdania pani salowej Walentyny Wnuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 14:57 A dziś znowu będzie można usłyszeć piosenke pana Koracza o zdrowiu...Miłego słuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Piosenka pana Koracza o zdrowiu :) IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 03.05.04, 15:33 Ten gość nazywa się Ryszard Pracz.Grał też w "Misiu". Odpowiedz Link Zgłoś