Gość: AaaA IP: 194.146.202.* 29.12.03, 11:05 Świetna piosenka... Świetne wykonanie... Gorączka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobre, dobre i jak grzecznie Chicks to dziewczęta ;-) IP: 141.145.176.* 29.12.03, 14:01 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrom Re: Captain Smith and Pocahontas IP: *.gazelle.dialup.pol.co.uk 29.12.03, 14:35 "...Po wyjaśnienia dotyczące tego romansu proszę zwrócić się do swoich dzieci, które dzięki Disneyowi mają w tej sprawie lepszą orientację niż dorośli. Nie mam dzieci, wiec nie mam kogo zapytac. Tym ktorzy sa w podobnej sytuacji wyjasnie wiec, ze chodzi tu o pare kochankow nie mniej slawna niz Romeo i Juliet (przynajmniej w swiecie anglo-saskim). Mianowicie o angielskiego wedrownika i odkrywce kapitana Johna Smitha i Pocahontas, corke indianskiego wodza Powhatana. Spotkali sie 29 grudnia 1607r, czyli dokladnie 396 lat temu. Na marginesie mowiac, w innej sytuacji niz to przedstawia film Disneya, ale to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arci Captain Smith and Pocahontas- nie takie hopy-sasa IP: *.telan.pl 30.12.03, 18:51 Gość portalu: chrom napisał(a): > "...Po wyjaśnienia dotyczące tego romansu proszę zwrócić się do > swoich dzieci, które dzięki Disneyowi mają w tej sprawie lepszą > orientację niż dorośli. Zapraszam do przeczytania "Bakhunowego factora" Johna Bartha. Jednym z wątków jest pamiętnik pt. "Sekretna podróż w górę rzeki Chasapeake" kapitana Johna Smitha. Zostaje on /tzn kapitan/ uwięziony przez Indian -chyba Ahatchwhoopowie- Córka wodza, dziewica, nazywa się Pocahontas co w języku tych indian oznacza "wąska dziurka". Jedyna szansa dla Smithsa aby ujść z życiem to poradzić sobie z tym "nierozrywalnym problem". A sprawa nie jest prosta- wielu indian próbowało. Co było dalej sami sobie przeczytajcie. książka jest niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
augenthaler Re: "Fever" 29.12.03, 16:07 super piosnka... czy ostatnio nie zaspiewal jej niejaki Pawel Kowalczyk w "Idolu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medicus kurza goraczka IP: *.physd.amu.edu.pl 02.01.04, 11:48 Caly tekst to pewnie plagiat wyrwany z jakiegos podrecznika epidemiologii. Jest to bowiem klasyczny opis zjawiska miedzygatunkowego przeskoku wirusa, w tym wypadku z kurowatych na ludzi. Dokladnie temu samemu zjawisku zawdzieczmy grype. Ten wirus przeskoczyl ze swini na czlowieka. Czy nasz ekspert ma moze gdzies w swoich zbiorach rownie plomienny opis skutkow obcowania cielesnego z jakas ognista loszka. Ciekawe byloby poczytac! Podobnie o BSE i sarsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adapterek "Fever" w nowszej wersji IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 23:20 ftp://ftp.klosz.art.pl/pub/scene/distro/itoa/2003_11/itoa_featur ing_poziomka_Fever36_6.mp3 Coś Pieknego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baldrick Re: No to zróbmy z tego piosenkę:) IP: 172.20.6.* 20.02.04, 19:02 Nie wiesz nawet, jak cię kocham Nie wiesz, jak zależy mi Kiedy bierzesz mnie w ramiona W dreszczach moje ciało drży Ach ten dreszcz , gdy mnie całujesz Płonę, gdy przytulasz mnie Płonę, już od rana Płonę, aż po nocy kres Dzień zapłonie słońca blaskiem A noc od księżyca lśni Płonę ja, gdy me szepczesz imię Bo wiem, że wnet spełnisz moje sny Ach ten dreszcz, gdy mnie całujesz Płonę, gdy przytulasz mnie Płonę, już od rana Płonę, aż po nocy kres Każdy przecież dreszcze miewa Ten stan, nie omija nas Niczym nowym ta gorączka Ona stara jest, jak świat Nasz Romeo kochał Julię Ten sam, ją trawił ogień też Gdy Romeo ją przytulał, Mawiał „Julio, tyś mój płomień jest W dreszczach jam, gdy mnie całujesz Wznieca płomień twój świeży żar Gorąc, bije, i ja gorę Zaiste, cały płonę aż ” Wojak Smith i Pocahontas Siły uczuć przykład masz Gdy jej ojciec chciał go zabić Rzekła: "Tato, ani mi się waż Ach ten dreszcz, gdy mnie całuje Płonę, gdy przytula mnie Płonę, on mnie miłuje Tato, ty go nie sądź źle . Bliski koniec opowieści Ale pointa nas nie minie Słaba płeć, płomienne dreszcze Budzić w nas ma, nawet w zimie Ach ten dreszcz, gdy całujemy, Płoń więc, jeśliś żyw i świadom Płońmy, i niech pot się leje. Ach, jak cudnie jest tak płonąć Odpowiedz Link Zgłoś