apfelbaum 25.08.09, 08:42 Ktos słuchał, może się wypowie? Nie spodziewałem się takiego wykonania, panoramiczne, pierwsze wejście tematu w I części w smyczkach - wyszeptane! A zaraz potem soczyste tutti, bez zbędnego hałasu. Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiasz Re: Mahler Piąta, Dudamel 25.08.09, 09:59 Warto? Bo na Beethovenie Dudamela odjąwszy duszeszczipatielną historię o wychodzeniu z boliwijskich slamsów, to muzycznie się jednak sparzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Mahler Piąta, Dudamel 25.08.09, 10:46 Po Dudamelem słyszałam 10 Szostakowicza i to jest świetne wykonanieDD A na youtube wygląda tak, jakby dyrygent był cały czas porażany jakimś wysokim napięciem Odpowiedz Link Zgłoś
dobiasz Re: Mahler Piąta, Dudamel 25.08.09, 11:02 jeriomina napisała: > Po Dudamelem słyszałam 10 Szostakowicza i to jest świetne wykonanieDD > A na youtube wygląda tak, jakby dyrygent był cały czas porażany jakimś wysokim > napięciem No właśnie o to chodzi, że mnie ani ziębi ani grzeje czy jest porażany tudzież czy miał trudne dzieciństwo na knajackim kwadracie. Interesuje mnie tylko, czy ta Piąta Mahlera jest warta 10€ wydanych na CD. Bo 5&7 Beethovena nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlik22 Re: Mahler Piąta, Dudamel 02.10.09, 12:54 przychylam się do opinii przedmówcy, zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony a właściwie porażony tym nagraniem- jest znakomite, pełne pasji i blasku, od razu się stało jednym z moich ulubionych i słucham go częściej, niż np. najlepszej kreacji V Symfonii- Wiedeńczyków pod Bernsteinem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlik22 Re: Mahler Piąta, Dudamel 02.10.09, 12:55 przedmówcą miał być inicjator wątku a to nagranie jest warte każdych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś