Dodaj do ulubionych

Lighthouse Golf Resort & Spa Hotel

24.01.12, 10:40
Witam, wybieramy sie tam na poczatku lipca. Moze ktos byl w tym osrodku w Balcziku, albo chociaz zna go z widzenia prosze o opinie. Osrodek jest nowo wybudowany i malo mozna sie o nim dowiedziec. Jedziemy z dziecmi i nie wiemy czy sa tam jakies dla nich atrakcje.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Lighthouse Golf Resort & Spa Hotel 24.01.12, 10:58
      on nie jest w Balcziku.
      Do Balcziku jedzie się autem dobre 10-15 min.
      Byłem 2 lata temu jak jeszcze nie mieli plaży -wtedy jezdzilismy na Rusałkę.
      Na miejscu było plac zabaw, indywidualny basen przy willi i duzy przy apartamentach. Dobra obsługa, potwornie droga knajpa na miejscu i sklep w którym nic nie było :)
      Na zakupy jezdzilismy do Kavarny (fajny market w centrum) a i knajp sporo i tam i po drodze do Rusałki i na Kaliakre.
      Teraz (dzwoniłem 2 tyg temu) mają już własną plażę ale za to ceny wzrosły o 50% - ja płaciłem 2000 euro za 2 tyg za willę.
    • apartamentybulgaria Re: Lighthouse Golf Resort & Spa Hotel 11.02.14, 11:37
      Byłam ostatnio w Lighthouse Golf Resort w sierpniu 2013.

Hotel jest skończony. Przy hotelu ogromny, przepiękny basen w kształcie "ósemki". W ośrodku znajduje się też kilka mniejszych, bardziej kameralnych basenów. Jest plac zabaw dla dzieci. W hotelu jest SPA, kryty basen, sauny i fitness.

Prywatna plaża Lighthouse została przeniesiona w nowe miejsce. Moim zdaniem na korzyść. Plaża jest bardzo ładnie zagospodarowana. Nie jest szeroka, ale ma żółty piasek i piękne leżaki z parasolkami. Moim zdaniem urządzone w dobrym guście.

Na terenie ośrodka są dwie restauracje - ale raczej ich nie polecam, bo są bardzo drogie. Poza tym, dużo lepsze bułgarskie jedzenie można zjeść w pobliskiej "Białej Lagunie".

Pole golfowe Lighthouse jest pełne golfistów i bardzo ładnie utrzymane (biorąc pod uwagę suchy i gorący klimat). Na terenie klubu golfowego jest sklep i wypożyczalnia sprzętu. Można wykupić lekcje gry w golfa z instruktorem.

Nie mieszkałam w hotelu, tylko w apartamencie na terenie ośrodka, więc nie mogę się wypowiedzieć co do standardu pokoi hotelowych.

Cała moja rodzina była bardzo zadowolona z wyjazdu.

Ula
      • Gość: MarekN Re: Lighthouse Golf Resort & Spa Hotel IP: *.clients.mnet.bg 12.07.14, 20:03
        Właśnie jesteśmy ostatni dzien w jednym z apartamentów i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony warunkami. Z plaży praktycznie nie korzystaliśmy, ze względu na wspaniałe baseny na terenie ośrodka. Polecam też restaurację Veroni mieszczącą się naprzeciwko sklepu Penny Market w Balcziku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka