Dodaj do ulubionych

ceny winetek

IP: *.netpoint.pl 31.05.12, 17:41
witam. szukałem dzisiaj w necie koszt winetek i autostrad w drodze na słoneczny brzeg. różne żródła w necie różne ceny podają. może ktoś wie jak jest w rzeczywistości. moja trasa to słowacje węgry, serbia, bułgaria. natomiast powrót planuję przez rumunię.
Obserwuj wątek
    • Gość: gal Re: ceny winetek IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.12, 18:52
      Wszystkie ceny mam podane na swojej stronie jak ktoś zainteresowany to mogę podesłać adres
      • 1-player Re: ceny winetek 31.05.12, 19:36
        gal, poproszę 1-player@gazeta.pl
    • Gość: marcin Re: ceny winetek IP: *.internetia.net.pl 31.05.12, 21:56
      przez Slowacje mozna jechac za free jesli zaplanujesz trase tak aby nie wjechac na platne odcinki
      Wegry - wg mnie nie ma sensy placic za autostrade - wzdluz niej biegnie zwykla droga ktora jest bardzo dobra.
      Rumunia - winieta tygodniowa kosztuje ok 20 zl - kupujesz na stacjach paliw, mozna placic karta.
      Most miedzy RO i BG - ok 6 euro - cena zmienia sie +/- o 1 euro
      bulgraia - 5 euro na tydzien
      • wojak999 Re: ceny winetek 02.06.12, 16:17
        Słowacja
        winieta 10 dniowa - 10 €
        winieta miesięczna - 14 €
        Węgry
        winieta tygodniowa - 2,975 Ft.
        winieta miesięczna - 4,780 Ft.
        Serbia
        Belgrad - Niś - 1130 din.
        Belgrad - Novi Sad - 430 din.
        Novi Sad - Subotica - 430 din.
        Beolgrad - Śid - 520 din.
        Niś - Leskovac - 260 din.
        Opłaty za autostrady w Serbii uiszczane są na bramkach przy autostradach.
        Płatność: Dinar, Euro lub karta płatnicza
        Rumunia
        winieta 7 dniowa - 13 Ron
        winieta miesięczna - 30.34 Ron
        most Giurgiu - Ruse - 6 Euro
        most Fetesti - Cernavoda - 11 lei
        Winietka obowiązkowa na wszystkie drogi w Rumunii, do nabycia na granicy, stacjach benzynowych bądź za pomocą internetu na stronie E-Rovinieta
        Płatność: RON, Euro lub karta płatnicza
        Bułgaria
        winieta tygodniowa - 10 lv. (ok. 5 Euro)
        winieta miesięczna - 25 lv. (ok. 13 Euro)
        Winietka obowiązkowa na wszystkie drogi poza miastami w Bułgarii, drogi oznaczone znakiem Vinetka. Do nabycia na granicy, stacjach benzynowych lub w urzędach pocztowych.
        Płatność: Lev, Euro lub karta płatnicza
        most Ruse - Giurgiu - 2 Euro
        • Gość: pawels Re: ceny winetek IP: *.153.246.94.ip4.artcom.pl 12.06.12, 08:21
          Na forum bulgaricus winietki na Serbię podane przez gościa który jechał w maju tego rogu. Na dzień dzisiejszy pierwsza bramka jest w okolicach Nowego Sadu i kosztuje 240 DIN / 9,30 PLN / 2,50 €
          następna 330 DIN / 12,80 PLN / 3,50 €
          i kolejna 730 DIN / 28,30 PLN / 7,50 €

jechałem w tym roku w maju do SB i zaraz za granicą Węg/Srb za Szeged była przygotowywana kolejna bramka
          pewnie będzie to opłata w Suboticy (jadąc od Szeged bramka będzie jako pierwsza). Na wakacje pewnie już będzie czynna.
    • Gość: gość Re: ceny winetek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:33
      słowacja 5 euro, węgry e-matrica (winieta elektroniczna) 12 euro, serbia - nie ma winietek
      autostrady płatne na bramkach odcinkami po 2,5 euro, 3,5 euro, 7 euro bułgaria winietka 7 euro.
      byłem pod koniec maja 2012. polecam jechać w tygodniu przez serbie nie ma kolejek (tiry).spałem w motelu (serbia pokój 2-osob. 50euro troche drogo).polecam jechać przez centrum sofii, obwodnica strasznie dziurawa no i dłużej się jedzie.pamiętać o zielonej karcie w serbi .winietki naklejać słowacja z prawej strony na dole, bułgaria z prawej strony na górze to tyle nara
      • Gość: tomala Re: ceny winetek IP: *.netpoint.pl 10.06.12, 21:52
        co poprzednik pisze o zielonej karcie w serbii?? ponoć od tego roku nie trzeba zielonej karty
        • Gość: Tonio Re: ceny winetek IP: *.comp-serwis.com.pl 10.06.12, 23:15
          W Serbii zielona karta jest wymagana, poniżej link do mapki pokazującej w jakich krajach wystarczy OC a gdzie trzeba mieć ZK
          pbuk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=21
          • Gość: Tonio Re: ceny winetek IP: *.comp-serwis.com.pl 10.06.12, 23:22
            Sorry, poprawiam, faktycznie w Serbii już nie trzeba Zielonej Karty
      • Gość: Simon Re: ceny winetek IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.12, 08:33
        Ale gościu namieszałeś
        Od tego roku nie potrzeba już zielonej karty przez Serbię
        Winietę słowacką nakleja się na górze po prawej stronie a bułgarską na dole tez po prawej.
        Ceny bramek w Serbii prawidłowe
        O wzroście ceny w Bułgarii nie słyszałem więc powinno być 10 leva lub 5 euro za tygodniowa winietę
        Jak podajesz cenę winiety to podaj tez na jaki okres np 5 euro na Słowacji jest za tydzień
        • Gość: gal Re: ceny winetek IP: *.wp.mil.pl 12.06.12, 08:43
          Aktualne ceny winiet i opłat mam na swojej stronie - adres mogę wysłać na priv ponieważ tu zaraz usuną. W Serbii w maju były trzy bramki ale czwarta była w budowie, więc na wakacje pewnie będą cztery czynne.
          • Gość: 1-player Re: ceny winetek IP: *.netpoint.pl 12.06.12, 16:01
            poproszę 1-player@gazeta.pl
          • Gość: arekw Re: ceny winetek IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 17:41
            to byłbym wdzięczny za przesłanie ceny winetek i wyjasnić bo jedzni piszą w euro drudzy w lejach a inni tak i tak w rumuni w lejach most w giurgiu w czum wlejach czy w lewach a wbułgari w lewach.
            • Gość: arekw Re: ceny winetek IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 17:45
              zapomniałem z tego wszystkiego napisz prosze na adres arekw@autograf.pl ludzie to jadoą i nie wiedzą z wrażenia w czym płacą
    • Gość: bubchinka Re: ceny winetek IP: *.spectrumnet.bg 18.07.12, 19:13
      jeżeli jedzieci autem, poczytajcie na www.urlopbg.com/pl/autem-do-bugarii-m7.html

jest dużo info - aktualne!!!, to serwis turystyczny polki, która mieszka w Bułgarii i zna się dobrze

może wam równierz załatwić wakacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka