Dodaj do ulubionych

Bułgaria - Rumunia

IP: 89.215.209.* 28.06.14, 18:46
Przypadkiem znalazlem sie na wakacjach w Bułgarii . Ogólnie porównac mozna kraj do Rumunii . Taka sama byle jakosc , gburowatosc . Niskie ceny to raczej historia . Tak samo jak w Polsce . Duzy plus to pogoda . Jak ktos nie ma wymagan to bedzie zadowolony . Dla bardziej wymagajacych radze zmienic kierunek
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Bułgaria - Rumunia 28.06.14, 23:38
      a tak w ogóle, o co ci chodzi, pacynko?
    • Gość: electric wagina Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.comnet.bg 29.06.14, 00:02
      skąd ten pajac spadł ...?
      • Gość: cyganeria Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.prenet.pl 05.07.14, 16:10
        Potwierdzam . Bulgaria niedaleko odeszla od komuny . Jak komus odpowiada bylejakosc , towarzystwo rosyjsko jezycznych turystow , nie przeszkadza mu chamska obsługa i wszedzie platne plaze (SB) czemu nie . Za te same pieniadze mozna wypoczywac w miejscach gdzie turysta nie jest traktowany jak intruz i frajer do złojenia
        • Gość: 45 Re: Bułgaria - Rumunia IP: 192.162.173.* 05.07.14, 17:57
          ale dzięki tej beznadziejności.jako Polak,możesz się poczuć jak Pan.Zobacz kupisz sobie inclusiv za 1200 i powiesz zapłaciłem to wymagam.A te opowiesci jak to u nas jest super.W ogole Bułgarzy Rumuni sa do bani.Jak można żyć w tych krajach nie mając biedronki.
          We francji wtulisz uszy i bedziesz cichutko.
          • Gość: cyganeria Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.prenet.pl 05.07.14, 18:11
            Gość portalu: 45 napisał(a):
            Zobacz kupisz sobie inclusiv za 1200 i powiesz zapłaciłem to wymagam

Za podobna cene - albo z niewielka doplata mozesz pojechac tam gdzie ludzie usmiechnieci i uprzejmi . All inclusive nie jest niezbedna na wakacjach , wrecz przeszkadza w swobodnym wypoczynku . A za 2000 przy odrobinie szczescia polecisz gdzie tylko chcesz - latanie jest tanie
    • emilianatalia Re: Bułgaria - Rumunia 05.07.14, 16:19
      to polecam na przyszlosc wybierac sie w mniej przypadkowe miejsce.
      ja dla odmiany bywalam w roznych krajach, w tym w zeszlym roku w Bulgarii, po kilku latach wahania sie jechac tam czy nie i wrocilam zadowolona.
      dlatego tez wlasnie wracam i nie przeszkadza mi, ze bede musiala placic za lezaki na plazy.
      kazdy dorabia sie na czym moze, a akurat w Bulgarii sezon nie jest tak dlugi jak w Turcji, na wyspach greckich, w Egipcie, Tunezji itd. itd., wiec rozumiem, ze przez kilka miesiecy Bulgarzy chca zarobic na caly rok.
      nie zgadzam sie, ze jest to niesympatyczny narod, tak jakby nasz byl...
      a Rosjan mozna spotkac wszedzie i co z tego, przeciez to ludzie tak samo jak my.
      Amen.
      • Gość: cyganeria Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.prenet.pl 05.07.14, 16:45
        emilianatalia napisała:
        wiec rozumiem, ze przez kilka miesiecy Bulgarzy chca zarobic na caly rok.

no to niech zarabiają na takich jeleniach jak ty :) :) i nie zapomnij pozdrowic swojego szefa z biura podrózy ..........
        • emilianatalia Re: Bułgaria - Rumunia 05.07.14, 16:57
          zmartwie Ciebie, wszystko organizuje sobie sama, wiec nikogo nie bede pozdrawiac. nie potrzebuje biura podrozy zeby wyjechac na wakacje za granice ani w nim nie pracuje.
          zawsze mnie zadziwialy stwierdzenia: jestes pracownikiem biura itd., ale nigdy nie sadzilam, ze sama zostane o to posadzona. :)
          niestety od 17 lat pracuje w branzy transportowej i pewnie tak zostanie na zawsze.
          jeleniem nie jestem, nie jestem rowniez skapiradlem i nie patrze na kazde wydane Euro.
          • Gość: cyganeria Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.prenet.pl 05.07.14, 17:15
            To pogratulowac . Jezeli tak czesto jestes w Bulgarii to pozdrów drobnych zlodziejaszkow , oszustów w kantorach , chamskich wlascicieli bulgarskich knajp , warczącą obsługe hoteli , sprzataczki zostawiajace po sobie "porzadek" , szefa kuchni podajacego "odgrzewance " z dnia poprzedniego , agresywnych i pijanych "turystów" ze wschodu , nagabywaczy z ulic , wlascicieli sklepow z ich "promocyjnymi" cenami , karków pobierających opłaty za leżaki na prawie wszystkich plażach , tubylców "kochajacych" nasz kraj , cala reszte probujaca jak najszybciej opróznic portfel turysty i cale to bułgarsko-rumuńskie tatałajstwo . Zycie jest za krotkie zeby spedzac wakacje w cyganerii
            • emilianatalia Re: Bułgaria - Rumunia 05.07.14, 17:26
              dobrze tak zrobie, ale najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem i przestan generalizowac.
              nigdzie nie napisalam, ze bywam tak czesto.
              • emilianatalia Re: Bułgaria - Rumunia 05.07.14, 17:29
                zeby Tobie ulatwic zrozumienia kolejnego mojego postu, to zamien prosze tak na tam, bedzie latwiej pojac co mialam na mysli.
            • Gość: ebyst Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.14, 01:14
              Rozumiem . że jesteś gościem światowym i spędzasz w wakacje w kurortach np. Egiptu i czujesz się tam jak gość,gdy nie możesz przejść spokojnie ulicą bo ktoś chce ci coś sprzedać, szarpie za rękaw. Oczywiście nagabywaczy tam nie ma.
              Ale myślę, że prawda jest inna. Spędzasz urlop na działce i stąd te frustracje
              • Gość: cyganeria Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.prenet.pl 08.07.14, 22:11
                Gość portalu: ebyst napisał(a):
                Spędzasz urlop na działce i stąd te frustracje

Tak zgadles oczywiscie . Bułgaria jest dla mnie niedoscignionym ideałem znanym tylko z ksiazek i internetu . O niczym innym nie marze tylko zobaczyc ten cudowny eden pasterzy owiec :)
                • Gość: aga Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 20:39
                  własnie wróciłam z rodzinką z Bułgarii:) tam gdzie byłam nie było pełnych plaż, opłat za leżaki, chamskich i gburowatych Bułgarów. Rosjanie byli bardzo mili. Zamierzam tam wrócić. Może to jacy są ludzie wobec ciebie zależy od twojego podejścia do nich??!!!
                  • Gość: cyganeria Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.prenet.pl 10.07.14, 21:42
                    Tam gdzie bylem do tej pory ludzie przewaznie byli bardzo mili a kawalek swiata widzialem i nie tylko z perspektywy tanich kurortow nadmorskich .Nie bylo pelnych plaz , oplat za lezaki i chamskich i gburowatych Bułgarów . Rosjanie i byli NRD-owcy byli zabawni - szczegolnie po kilku drinkach :) Staram sie tam wracac a Bulgaria byla przykrym incydentem . Rzeczywistosc nie jest zawsze taka sama i dlatego mamy odmienne doswiadczenia i wrazenia . A na forach roznie bywa - czasem ktos ma interes zeby rzeczywistosc koloryzowac , podobnie jak sprzedawca w sklepie . Dlatego wierze temu co widzialem a nie temu co ktos wypisuje na forach czy Facebooku . Amen
                    • Gość: aga Re: Bułgaria - Rumunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 08:16
                      Masz rację że ktos może pisac tak, zęby zachęcic. Ja jednak byłam tam pierwszy raz, autem, sama wszystko zorganizowałam, trafiłam w to a nie inne miejsce i nie mam do czego się czepnąc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka