Dodaj do ulubionych

hotel nobel-słoneczny brzeg

IP: 83.238.78.* 13.06.09, 10:40
witam ;) -jade 20 czerwca- ktos juz był w tym hotelu? temperatury
troche niskie- jak dotychczas onet pokazuje ze jest tam 23 stopnie
do 25 :( ..kipsko...myslałam ze bedzie lepiej....
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:37
      Ja jadę do tego hotelu 18 lipca. Jeśli ktoś ma jakieś informacje, byłabym bardzo
      wdzięczna :) Czytałam sporo recenzji Niemców, na polskich stronach natomiast
      opinii o tym hotelu na razie brak.
      • turx01 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 13.07.09, 14:26
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> na polskich stronach natomiast
        > opinii o tym hotelu na razie brak.

To jest całkiem nowy hotel.
        Trachę udziwniona architektura,
        ale w sumie solidnie wyglada.
        • Gość: harare Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 14:53
          hotel jak się nie mylę z 2005r. Na innych forach jest niewiele opinii, z reguły
          tak na 4+ (bynajmniej nie ma jakichś złych). Jedziemy tam w połowie sierpnia,
          więc sam jestem ciekaw jak wrażenia innych :)
    • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:58
      mkmkmk10, wróciłaś już? Jak wrażenia? A może ktoś jeszcze wrócił z tego hotelu w
      międzyczasie? Wyjeżdżam w najbliższą sobotę i miałabym kilka pytań.
      • Gość: baska kasak Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 00:12
        Wprawdzie byłam w innym hotelu,ale mijalismy go w drodze na plaże.Jest blisko
        morza-zaraz za wydmami i z zewnatrz prezentuje się dobrze:).W cichszej okolicy
        SB(co moim zdaniem jest atutem).nie wiem czy macie wyzywienie w hotelu,ale obok
        jest fajna knajpka -serbian gril
        • Gość: Aga Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.proxnet.pl 14.07.09, 10:09
          witam,ja rowniez wybieram sie w najblizsza sobote tj.18.07 do tego hotelu wraz
          ze swoja rodzinka,lecimy z Katowic,zobaczymy czy zdjecia oddaja rzeczywistosc :)
          • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 20:23
            My lecimy z Warszawy. Ty też w Neckermannie rezerwowałaś pobyt?
            Wiesz może, jak z leżakami przy basenie - czy są płatne? Parę tyg.
            temu, jak dokonywałam rezerwacji, w opisie na stronie Neckermanna
            było napisane, że bezpłatne są tylko parasole przy basenie, a za
            leżaki się już płaci. To samo wyczytałam w opiniach kilku Niemców o
            hotelu ( www.holidaycheck.de/hotel-
            Reiseinformationen_Hotel+Nobel-hid_93411.html ). Ale niedawno
            Neckermann zmienił opis: teraz piszą, że i leżaki, i parasole są
            bezpłatne...
            • Gość: aga Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.proxnet.pl 14.07.09, 23:10
              tak lecimy przez neckermanna,i równiez z takimi opiniami sie spotkałam jesli
              chodzi o lezaki i parasole,niestety malo opinii Polakow moze bedziemy jednymi z
              pierwszych....,mamy wylot z Katowic 6.00 rano i odpoczywamy tydzien ,a mam
              pytanko w jakim skladzie rodzinnym lecicie:)
              • mitul Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 15.07.09, 16:21
                my lecimy 25.07 z Katowic na tydzień (8 osób) leci ktoś w tym terminie ? Jakby
                co napiszcie na GG - 3433786 Maciek

pzdr
              • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:48
                Dwie osoby dorosłe. Lecimy dopiero w sobotę wieczorem, mam nadzieję, że nie
                będzie dużych opóźnień i najpóźniej przed północą będziemy już w hotelu :)
            • turx01 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 15.07.09, 18:00
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Neckermann zmienił opis: teraz piszą, że i leżaki, i parasole są
              > bezpłatne...

Jest regułą ze dla gości hotelowych leżaki i parasole są bezpłatne,
              dla osób z zewnątrz płatne.
              Nie chce mi się wierzyć ze ktoś się może z tego wyłamać.
              • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:51
                Mi też się nie chce w to wierzyć: zapłać za leżaki, dostaniesz za to gratis
                parasol... Pamiętam, że był to jedyny powód, dla którego trochę wahałam się z
                rezerwacją tego właśnie hotelu, ale potem stwierdziłam, że w sumie mała strata,
                bo i tam wolę nad morze chodzić :) Ale może płatne leżaki były w zeszłym roku, a
                w tym już to zmienili?
        • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 20:14
          Dzięki za informacje!
          • Gość: mankie Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 09:35
            Hej wlasnie wrocilismy z hotelu nobel..jesli ktos ma jakies pytania,prosze
            zadawac,postaram sie na nie odpowiedziec...pozdrawiam:)
            • Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 07:50
              Mnie interesuje kwestia pokoi, czy wszystkie są z balkonami, klimą i łazienkami,
              no i jak z jedzeniem obsługą hotelową, czy trzeba wykupywać sejf np. na dokumenty?
              • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 09:43
                Tak, wszystkie pokoje mają łazienki (ja miałam z wanną), duże
                balkony ze stolikiem i krzesełkami oraz klimatyzację bez żadnych
                dodatkowych opłat. Jedzenia mnóstwo, każdy znajdzie coś dla siebie -
                można nawet z godzinę siedzieć i jeść cały czas coś innego, jak ktoś
                ma apetyt ;) W pokoju nic mi nie zginęło, zostawiałam w szafce przy
                łóżku wszystkie cenne rzeczy, dokumenty. Wg mnie nie ma potrzeby
                korzystania z sejfu.
                • Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:01
                  a jak z napiwkami dla kelnerów, sprzątaczek? często dawaliście?
                  • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:37
                    Zostawiliśmy na początku pobytu w pokoju 2 lv, ale sprzątaczki ich nie wzięły,
                    więc potem już nic nie zostawialiśmy. Do kolacji długo żadnych napojów nie
                    zamawialiśmy i w końcu kelner przestał się już pytać, czy chcemy coś zamówić do
                    picia. I kiedy parę razy w drugim tyg. chcieliśmy coś zamówić, trzeba było
                    wstawać od stołu i zamawiać napoje u któregoś z kelnerów stojących z boku lub
                    wołać samemu kelnera do stolika
                    (a widziałam, że do innych stolików podchodził zawsze sam i się pytał). Nie
                    byłam więc zadowolona z obsługi w restauracji i napiwków nie dawałam.
                    • Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:15
                      ale mam nadzieję pobyt był udany :) a oprócz kelnerów jakieś minusy jeszcze były?
                      • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:29
                        Hotel ogólnie jest naprawdę bardzo dobry, do kelnera tylko jedego
                        mam te zastrzeżenia, ale tak się składało, że to on obsługiwał
                        stoliki tam gdzie najczęściej siadałam i wtedy kiedy chciałam coś
                        zamówić ;) Ogólnie nie było z obsługą w restauracji problemów -
                        wszystko sprawnie (sprzątanie stolików, dokładanie nowych potraw -
                        nigdy niczego nie zabrakło, nawet jak przychodziło się na posiłki
                        trochę później). Właściwie poza naprawdę drobnostkami (brak zatyczki
                        w umywalce, czasem niezbyt czyste ręczniki - jakaś rdza, plamki, czy
                        też dość prowizoryczne dojście do plaży po drewnianych deskach,
                        czasem ruchomych czy z wystającymi gwoździami - ale to już nie
                        należało do hotelu) żadnych zarzutów nie mam. Wiem, że były jednak
                        rodziny niezadowolone, które składały reklamacje (płaciły za 3 osoby
                        pełną cenę, a dostawały pokój z dostawką, zamiast 3-osobowego, jak
                        im podobno obiecano), słyszałam, jak ktoś zgłaszał, że nie działa mu
                        klimatyzacja w pokoju. Ja hotel bym szczerze wszystkim polecała :)
                        Tym bardziej, że jechałam w ofercie last minute za stosunkowo niską
                        cenę. Największy plus dla mnie to taki, że naprawdę można było
                        wypocząć - w pokojach cisza, nie słychać hałasów z korytarza, z
                        pokojów obok. Mój balkon był od strony grilla (a przy okazji i od
                        strony morza :) ) z muzyką na żywo do późnych godzin nocnych, ale
                        przy zamkniętych drzwiach balkonowych w ogóle ta muzyka nie
                        przeszkadzała w spaniu, a siedząc wieczorami na balkonie przyjemnie
                        było jej posłuchać ;)
                        Blisko przystanki autobusowe w stronę centrum SB (które wcale mi się
                        nie podobało) i w stronę Nesebaru, gdzie często jeździliśmy.
                        Także możesz jechać do hotelu bez obaw, będzie super. Kiedy
                        wyjeżdżasz?
                        • Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:57
                          wyjeżdżamy 14 sierpnia. Jakiś specjalnych wymagań co do hotelu nie mamy, więc na
                          pewno nam przypadnie do gustu, ważne żeby pokoje były klimatyzowane no i
                          najważniejsze: żeby jedzonko było dobre;) pozatym jedziemy głównie się rozerwać
                          i pobawić, stąd Bułgaria i Słoneczny Brzeg, w pokoju mam nadzieję tylko spać:)
                          Dzięki za info, Pozdrawiam.
                          • Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:32
                            To życzę super pobytu! Na pewno będziecie zadowoleni :)
                  • turx01 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 08.08.09, 20:06
                    Gość portalu: wakacje2009 napisał(a):

> a jak z napiwkami dla kelnerów, sprzątaczek? często dawaliście?

Zwyczajowo dla pokojowych zostawia się
                    kilka lewa w pokoju na koniec, przed opuszczeniem pokoju.
        • Gość: gaba Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 12:47
          Wczoraj wróciliśmy z Bułgarii, mieszkaliśmy w hotelu Nobel. Uważam, że jest to
          świetne miejsce odpoczynku, szczególnie dla lubiących raczej ciszę, a nie zgiełk
          wielkiego kurortu. Hotel położony jest niedaleko morza, blisko zarówno do
          centrum Słonecznego Brzegu jak i Nesebau, dokąd, ponieważ lubimy spacery,
          codziennie chodziliśmy pieszo (ok. 20 min.). Można tam dojechać oczywiście
          autobusem - bilet 1 lewa lub ciuchcią - 3 lewa. W hotelu i w bliskim sąsiedztwie
          sklepy otwarte całodobowo, dużo punktów gastronomicznych. W samym hotelu kantor
          wymiany walut, fryzjer, wygodne, duże pokoje z łazienkami, klimatyzacją,
          balkonami. Nie wszystkie pokoje mają widok na morze. Przy budynku spory
          basen(gł. 1,6m),obok brodzik dla dzieci (gł 0,6m), leżaki i parasole bezpłatne,
          opieka ratownika. Za dodatkową opłatą sejf, basen kryty, masaże itp. Możliwość
          wynajęcia samochodu. Jedzenia dużo i smaczne, obsługa miła. Ktoś z przedmówców
          był niezadowolony z tego, że po kilkakrotnym niezamówieniu napojów do kolacji,
          kelner do niego nie podchodził i musiał sam podejść złożyć zamówienie. Uważam
          zachowanie kelnera wcale nie za naganne, a przecież to żadna sprawa podejść i
          zamówić. Na plaży (dojście podestem wymagającym odnowy - ok. 100m)leżaki i
          parasole płatne - każdy 7 lewa, ale jest też nieduży odcinek przeznaczony dla
          ręczników. Polecam tym, którzy na tym odcinku będą wybierać miejsce, wziąć ze
          sobą parasol plażowy, który można też kupić w Słonecznym Brzegu za ok. 8lewa.
          Mam tylko drobne zastrzeżenia do sprzątania pokoi w hotelu. Jak na hotel
          czterogwiazdkowy: niecodziennie była myta wanna, rzadko myta podłoga w łazience,
          ani raz na balkonie, nieodkurzanie (skuteczne) wykładziny.Jeśli idzie o zmianę
          ręczników, to należy te przeznaczone do wymiany rzucić na podłogę w łazience.
          Wówczas zawsze są one wymieniane. Wypoczęliśmy świetnie, polecamy Słoneczny
          Brzeg i sam hotel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka