Gość: mkmkmk10 IP: 83.238.78.* 13.06.09, 10:40 witam ;) -jade 20 czerwca- ktos juz był w tym hotelu? temperatury troche niskie- jak dotychczas onet pokazuje ze jest tam 23 stopnie do 25 :( ..kipsko...myslałam ze bedzie lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:37 Ja jadę do tego hotelu 18 lipca. Jeśli ktoś ma jakieś informacje, byłabym bardzo wdzięczna :) Czytałam sporo recenzji Niemców, na polskich stronach natomiast opinii o tym hotelu na razie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 13.07.09, 14:26 Gość portalu: Ania napisał(a): > na polskich stronach natomiast > opinii o tym hotelu na razie brak. To jest całkiem nowy hotel. Trachę udziwniona architektura, ale w sumie solidnie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harare Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 14:53 hotel jak się nie mylę z 2005r. Na innych forach jest niewiele opinii, z reguły tak na 4+ (bynajmniej nie ma jakichś złych). Jedziemy tam w połowie sierpnia, więc sam jestem ciekaw jak wrażenia innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:58 mkmkmk10, wróciłaś już? Jak wrażenia? A może ktoś jeszcze wrócił z tego hotelu w międzyczasie? Wyjeżdżam w najbliższą sobotę i miałabym kilka pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska kasak Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 00:12 Wprawdzie byłam w innym hotelu,ale mijalismy go w drodze na plaże.Jest blisko morza-zaraz za wydmami i z zewnatrz prezentuje się dobrze:).W cichszej okolicy SB(co moim zdaniem jest atutem).nie wiem czy macie wyzywienie w hotelu,ale obok jest fajna knajpka -serbian gril Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.proxnet.pl 14.07.09, 10:09 witam,ja rowniez wybieram sie w najblizsza sobote tj.18.07 do tego hotelu wraz ze swoja rodzinka,lecimy z Katowic,zobaczymy czy zdjecia oddaja rzeczywistosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 20:23 My lecimy z Warszawy. Ty też w Neckermannie rezerwowałaś pobyt? Wiesz może, jak z leżakami przy basenie - czy są płatne? Parę tyg. temu, jak dokonywałam rezerwacji, w opisie na stronie Neckermanna było napisane, że bezpłatne są tylko parasole przy basenie, a za leżaki się już płaci. To samo wyczytałam w opiniach kilku Niemców o hotelu ( www.holidaycheck.de/hotel- Reiseinformationen_Hotel+Nobel-hid_93411.html ). Ale niedawno Neckermann zmienił opis: teraz piszą, że i leżaki, i parasole są bezpłatne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.proxnet.pl 14.07.09, 23:10 tak lecimy przez neckermanna,i równiez z takimi opiniami sie spotkałam jesli chodzi o lezaki i parasole,niestety malo opinii Polakow moze bedziemy jednymi z pierwszych....,mamy wylot z Katowic 6.00 rano i odpoczywamy tydzien ,a mam pytanko w jakim skladzie rodzinnym lecicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mitul Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 15.07.09, 16:21 my lecimy 25.07 z Katowic na tydzień (8 osób) leci ktoś w tym terminie ? Jakby co napiszcie na GG - 3433786 Maciek pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:48 Dwie osoby dorosłe. Lecimy dopiero w sobotę wieczorem, mam nadzieję, że nie będzie dużych opóźnień i najpóźniej przed północą będziemy już w hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 15.07.09, 18:00 Gość portalu: Ania napisał(a): > Neckermann zmienił opis: teraz piszą, że i leżaki, i parasole są > bezpłatne... Jest regułą ze dla gości hotelowych leżaki i parasole są bezpłatne, dla osób z zewnątrz płatne. Nie chce mi się wierzyć ze ktoś się może z tego wyłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:51 Mi też się nie chce w to wierzyć: zapłać za leżaki, dostaniesz za to gratis parasol... Pamiętam, że był to jedyny powód, dla którego trochę wahałam się z rezerwacją tego właśnie hotelu, ale potem stwierdziłam, że w sumie mała strata, bo i tam wolę nad morze chodzić :) Ale może płatne leżaki były w zeszłym roku, a w tym już to zmienili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 20:14 Dzięki za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mankie Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 09:35 Hej wlasnie wrocilismy z hotelu nobel..jesli ktos ma jakies pytania,prosze zadawac,postaram sie na nie odpowiedziec...pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 07:50 Mnie interesuje kwestia pokoi, czy wszystkie są z balkonami, klimą i łazienkami, no i jak z jedzeniem obsługą hotelową, czy trzeba wykupywać sejf np. na dokumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 09:43 Tak, wszystkie pokoje mają łazienki (ja miałam z wanną), duże balkony ze stolikiem i krzesełkami oraz klimatyzację bez żadnych dodatkowych opłat. Jedzenia mnóstwo, każdy znajdzie coś dla siebie - można nawet z godzinę siedzieć i jeść cały czas coś innego, jak ktoś ma apetyt ;) W pokoju nic mi nie zginęło, zostawiałam w szafce przy łóżku wszystkie cenne rzeczy, dokumenty. Wg mnie nie ma potrzeby korzystania z sejfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:01 a jak z napiwkami dla kelnerów, sprzątaczek? często dawaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:37 Zostawiliśmy na początku pobytu w pokoju 2 lv, ale sprzątaczki ich nie wzięły, więc potem już nic nie zostawialiśmy. Do kolacji długo żadnych napojów nie zamawialiśmy i w końcu kelner przestał się już pytać, czy chcemy coś zamówić do picia. I kiedy parę razy w drugim tyg. chcieliśmy coś zamówić, trzeba było wstawać od stołu i zamawiać napoje u któregoś z kelnerów stojących z boku lub wołać samemu kelnera do stolika (a widziałam, że do innych stolików podchodził zawsze sam i się pytał). Nie byłam więc zadowolona z obsługi w restauracji i napiwków nie dawałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:15 ale mam nadzieję pobyt był udany :) a oprócz kelnerów jakieś minusy jeszcze były? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:29 Hotel ogólnie jest naprawdę bardzo dobry, do kelnera tylko jedego mam te zastrzeżenia, ale tak się składało, że to on obsługiwał stoliki tam gdzie najczęściej siadałam i wtedy kiedy chciałam coś zamówić ;) Ogólnie nie było z obsługą w restauracji problemów - wszystko sprawnie (sprzątanie stolików, dokładanie nowych potraw - nigdy niczego nie zabrakło, nawet jak przychodziło się na posiłki trochę później). Właściwie poza naprawdę drobnostkami (brak zatyczki w umywalce, czasem niezbyt czyste ręczniki - jakaś rdza, plamki, czy też dość prowizoryczne dojście do plaży po drewnianych deskach, czasem ruchomych czy z wystającymi gwoździami - ale to już nie należało do hotelu) żadnych zarzutów nie mam. Wiem, że były jednak rodziny niezadowolone, które składały reklamacje (płaciły za 3 osoby pełną cenę, a dostawały pokój z dostawką, zamiast 3-osobowego, jak im podobno obiecano), słyszałam, jak ktoś zgłaszał, że nie działa mu klimatyzacja w pokoju. Ja hotel bym szczerze wszystkim polecała :) Tym bardziej, że jechałam w ofercie last minute za stosunkowo niską cenę. Największy plus dla mnie to taki, że naprawdę można było wypocząć - w pokojach cisza, nie słychać hałasów z korytarza, z pokojów obok. Mój balkon był od strony grilla (a przy okazji i od strony morza :) ) z muzyką na żywo do późnych godzin nocnych, ale przy zamkniętych drzwiach balkonowych w ogóle ta muzyka nie przeszkadzała w spaniu, a siedząc wieczorami na balkonie przyjemnie było jej posłuchać ;) Blisko przystanki autobusowe w stronę centrum SB (które wcale mi się nie podobało) i w stronę Nesebaru, gdzie często jeździliśmy. Także możesz jechać do hotelu bez obaw, będzie super. Kiedy wyjeżdżasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacje2009 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:57 wyjeżdżamy 14 sierpnia. Jakiś specjalnych wymagań co do hotelu nie mamy, więc na pewno nam przypadnie do gustu, ważne żeby pokoje były klimatyzowane no i najważniejsze: żeby jedzonko było dobre;) pozatym jedziemy głównie się rozerwać i pobawić, stąd Bułgaria i Słoneczny Brzeg, w pokoju mam nadzieję tylko spać:) Dzięki za info, Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:32 To życzę super pobytu! Na pewno będziecie zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: hotel nobel-słoneczny brzeg 08.08.09, 20:06 Gość portalu: wakacje2009 napisał(a): > a jak z napiwkami dla kelnerów, sprzątaczek? często dawaliście? Zwyczajowo dla pokojowych zostawia się kilka lewa w pokoju na koniec, przed opuszczeniem pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: hotel nobel-słoneczny brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 12:47 Wczoraj wróciliśmy z Bułgarii, mieszkaliśmy w hotelu Nobel. Uważam, że jest to świetne miejsce odpoczynku, szczególnie dla lubiących raczej ciszę, a nie zgiełk wielkiego kurortu. Hotel położony jest niedaleko morza, blisko zarówno do centrum Słonecznego Brzegu jak i Nesebau, dokąd, ponieważ lubimy spacery, codziennie chodziliśmy pieszo (ok. 20 min.). Można tam dojechać oczywiście autobusem - bilet 1 lewa lub ciuchcią - 3 lewa. W hotelu i w bliskim sąsiedztwie sklepy otwarte całodobowo, dużo punktów gastronomicznych. W samym hotelu kantor wymiany walut, fryzjer, wygodne, duże pokoje z łazienkami, klimatyzacją, balkonami. Nie wszystkie pokoje mają widok na morze. Przy budynku spory basen(gł. 1,6m),obok brodzik dla dzieci (gł 0,6m), leżaki i parasole bezpłatne, opieka ratownika. Za dodatkową opłatą sejf, basen kryty, masaże itp. Możliwość wynajęcia samochodu. Jedzenia dużo i smaczne, obsługa miła. Ktoś z przedmówców był niezadowolony z tego, że po kilkakrotnym niezamówieniu napojów do kolacji, kelner do niego nie podchodził i musiał sam podejść złożyć zamówienie. Uważam zachowanie kelnera wcale nie za naganne, a przecież to żadna sprawa podejść i zamówić. Na plaży (dojście podestem wymagającym odnowy - ok. 100m)leżaki i parasole płatne - każdy 7 lewa, ale jest też nieduży odcinek przeznaczony dla ręczników. Polecam tym, którzy na tym odcinku będą wybierać miejsce, wziąć ze sobą parasol plażowy, który można też kupić w Słonecznym Brzegu za ok. 8lewa. Mam tylko drobne zastrzeżenia do sprzątania pokoi w hotelu. Jak na hotel czterogwiazdkowy: niecodziennie była myta wanna, rzadko myta podłoga w łazience, ani raz na balkonie, nieodkurzanie (skuteczne) wykładziny.Jeśli idzie o zmianę ręczników, to należy te przeznaczone do wymiany rzucić na podłogę w łazience. Wówczas zawsze są one wymieniane. Wypoczęliśmy świetnie, polecamy Słoneczny Brzeg i sam hotel. Odpowiedz Link Zgłoś