Gość: dori IP: *.3.pl 24.07.09, 20:18 Witam, kto był w tym roku w hotelu Green Park w Kiten? Wdzięczna będę za informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.icpnet.pl 24.07.09, 22:04 Witaj serdecznie. Byłam w tym roku w Green Park. Wróciłam 21.07. Jestem zadowolona. Jedzonko super, pokoje ok, animatorki dla dzieci super. Poznałam bardzo fajnych ludzi. Pogoda gwarantowana, były upały średnio 45 stopni. Rezydentka beznadziejna i plaża brudna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.3.pl 24.07.09, 22:34 Witaj Ewa, dzięki za informacje. Jeszcze jakbyś mogła mi odpowiedzieć: jak daleko jest plaża, czy jakieś atrakcje w miasteczku, wycieczki dodatkowe, co warto zobaczyć. Jaki mniej więcej standard pokoi (jak często sprzątane), czy leżaki przy basenie lub na plaży są dostępne czy raczej wcześniej sobie zająć. Chodzi mi o takie informacje praktyczne które warto wiedzieć. A z jakim byłaś biurem i jakimi liniami leciałaś- ja lecę z Triadą. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.icpnet.pl 25.07.09, 22:35 Witaj dori Do plaży jest blisko jakieś 250m, plaża brudna, my tylko spędzaliśmy na niej jakieś 2h dziennie po godz. 16, po lodach, bo o 16 są lody i ciasto w hotelu. A woda w morzu cieplutka, cieplejsza niż w basenie. Z morza wypływają na brzeg jakieś dziwne wodorosty i wejście do morza jest straszne. Nam to nie przeszkadzało bo spędzaliśmy tam niewiele czasu.Było tak gorąco, że nie chciało nam się nigdzie chodzić. Nieraz po obiedzie szliśmy do pokoju na sen, robiło tak większość osób, bo nie można było wytrzymać na słońcu.Co do wycieczek fakultatywnych to było ich trochę, ale my nie skorzystaliśmy ze względu na upały, nie chciało nam się. Nikt z moich znajomych nie skorzystał.Leżaki zajmowaliśmy już o 5-6 rano, bo chcieliśmy mieć przy brodziku dla dzieci, i tez wam radzę sobie zajmować.Na plaży są płatne leżaki.Pokoje sprzątają codziennie, pościel i ręczniki wymieniają chyba co 2-3 dni.Nie bierzcie za dużo ciuchów na długi rękaw, my nigdy nie ubraliśmy, od rana do wieczora jest ciepło.Weźcie sobie leki, antybiotyki, u nas dużo osób było chorych i musiało płacić za wizyty u lekarza, koszt to 40-60 euro. Do 100 Euro trzeba zapłacić i dopiero w Polsce zwracają.Radzę brać w czasie pobytu jakiś lacidofil, linex bo ja dzieciom podawałam im nic nie było, a my z mężem braliśmy od czasu do czasu i mieliśmy problemy żołądkowe.Co do lotu to do Burgas z Warszawy mieliśmy opóźnienie 3h, z Poznania mieli 8h, z powrotem bez problemów.Lecieliśmy z Triadą.Dzieciom zakładajcie czapeczki bo u nas były przypadki udarów od przegrzania.W mieście nie wiem co jest ciekawego bo my za dużo nie chodziliśmy. W hotelu jest bezprzewodowy internet ale zasięg jest tylko na balkonie, na zewnątrz lub na holach, jest kantor wymiany walut, kiosk spożywczo-przemysłowy.Pozdrawiam i zyczę udanych wakacji.Jeśli masz jeszcze pytania to pisz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.3.pl 26.07.09, 21:11 Dzięki Ewa za wyczerpującą odpowiedź. Chciałabym jeszcze dopytać o jedzenie. Czy w miarę zjadliwe, czy dzieci znajdą coś dla siebie? Czego nie polecasz próbować. Jak jest z napojami - co dobrego dla dzieci i dla nas. A antybiotyk to miałaś jakiś konkretny czy bardziej uniwersalny (jeśli taki jest)? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.icpnet.pl 26.07.09, 22:18 Jedzonka jest bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie, uważam że tym się nie musisz martwić, chyba, że twoje dzieci są bardzo wybredne, ale myślę, że wtedy przeżyłyby na owocach.Napoje-dla dzieci soczki 2 rodzaje, reszta to gazowane, ja zawsze prosiłam o dolanie ciepłej wody.Antybiotyk osobny miałam dla dorosłych i osobny dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: GREEN PARK - Kto był? IP: 217.153.85.* 27.07.09, 11:30 nie ma co, BG jest super :) tylko to wstawanie o 5 rano zeby zajac lezak i wracanie o 16 na lody troche meczace. no i te upaly, u nas w polsce takich nie ma. fajnie ze jest internet w pokoju to nie trzeba nigdzie wychodzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.3.pl 27.07.09, 21:20 Bardzo dziękuję za informacje. Mam nadzieję, że moje wakacje będą równie udane jak Wasze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuśka Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.net155.okay.pl 28.07.09, 21:51 Dorzucę troszkę swoich uwag mimo że nie wiem czy przeczytasz.. GREEN PARK jest usytuowany na obrzeżach Kiten i do samego centrum jest dosyć daleko - ok.25 min.A centrum to raptem główna ulica przebiegająca przez Kiten i pare uliczek bocznych. Jest 2 plaże- jedna która ciagnie się od centrum właśnie w stronę Green Parku i to jest plaża "zatokowa'.Woda tam płytka,tyowo dla rodzin z dziećmi.Faktycznie w sezonie jest niemiłosierny tłok i brudno bo wszyscy palacze "kiepują' w piasku....polacy tez!! Jest również druga bardzo fajna plaża " na otwarte morze" i znajduje się po drugiej stronie "cypla" /Kiten położone jest na cyplu/. Jest ta plaża o wiele czystsza, mniej tłoczna i zadbana. Woda wcale nie jest taka głeboka przy brzegu tylko są fajniejsze fale- grzywacze!! Od Green Parku to niestety dość daleko i przy opłaconym pobycie all to się nie opłaca tam chodzić codziennie, natomiast można się przespacerować wieczorkiem... Samo Kiten przypomina mi trochę nasze Zakopane- tam tez jest jedna ulica którą wieczorem / bo w dzień upalnie!!/przewala się tłum wczasowiczów pomiędzy setkami straganików i knajpek!!Zycie na ulicach zaczyna się dopiero po 20.00 i kończy o świcie!! Ma to swój urok..ale jak macie małe dzieci to nie naszalejecie.... Ja byłam z Triady ale w hotelu KITEN PALAC który leży w centrum i do plaży tej "czystej"mieliśmy ok.10 mi.i tam chodziliśmy pomimo że do plaży "zatokowej"było o.4 min. W Green Parku byli znajomi których poznaliśmy w samolocie i odwiedzaliśmy się.Niestety, nie byli zadowoleni ani z jedzenia ani czystości..Jest to moloch nie hotel i o wszystko trzeba "walczyć". Nie wyobrażam sobie spędzenia wczasów nad basenem na "wywalczonych" łóżkach.....będąc rzut beretem od morza i plaży!! No ale to już indywidualna sprawa... Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:02 W życiu więcej green park. byłam od 21 do 31 lipca. okropna rezydentka, w d... ma wszystko, brak wody w pokojach, jezeli dziecku chciało sie pic w nocy trzeba bylo isc i kupic na miasto butelke wody. jedzenie okropne, nic konkretnego dla dzieci, alkohole poł na poł z wodą na maksa. poprostu cos okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HONIA Re: GREEN PARK - Kto był? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.10, 17:55 PISZCIE WRÓCIŁAM Z GREEN PARK BYŁAM 2 MIESIĄCE W TYM HOTELU E-MAIL HONORATA.G@ONET.EU Odpowiedz Link Zgłoś