Gość: Pablo IP: 213.76.92.* 23.06.01, 00:00 Czy zaglądają tu Zgorzelczanie, którzy osiedli tymczasowo lub na stałe gdzieś poza nim? W Polsce lub za granicą? Strasznie jestem ciekaw, odezwijcie się!!! Ja mieszkam od 10 lat we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabia Re: Zgorzelczanie na emigracji! IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 Jakie niezbadane są wyroki Opatrzności. Ja, zkolei pracuję w Zgorzelcu, a mieszkam we Wrocławiu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredi Re: Zgorzelczanie na emigracji! IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00 ja "mieszkam" wZgorzelcu ale tak naprawde od 5 lat "urzeduje" w Jeleniej i szczerze mowiac jest mi z tym dobrze a czy zagladaja tu ludzie ktorzy byli mieszkancami Zgorzelca napewno chocby poto aby zobaczyc czy cos sie zmienilo na lepsze od wyjazdu jakie ludzie maja problemy.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Zgorzelczanie na emigracji! IP: *.korbank.pl 02.08.01, 21:01 Cześć ! Moje korzenie również wywodzą się ze Zgorzelca. "Wyemigrowałem" i życie rzucało mną w różne miejsca, teraz mieszkam we Wrocławiu. Ze Zgorzelcem łączą mnie miłe wspomnienia, przeżyłem tu parę fajnych lat i nadal mam tu paru przyjaciół z którymi utrzymuję żywy kontakt. Do złotej ery swingu zaliczam okres 1987-1991. Były to czasy kiedy np. muzycznie ( i towarzysko ) sporo się działo i do dzisiaj sporo ludzi (np. z Wrocławia ) wspomina wyjazdy na koncerty do Zgorzelca w tym okresie.Wydaje mi się że potem wszystko trochę oklapło, a może to tylko takie pierdzielenie starego zgreda...Jeśli ktoś z dinozaurów ma ochotę powspominać stare dzieje to zapraszam. Kuba mmjc@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś