nowasowa
09.04.11, 14:04
Złożyłam ponad 70 maili ws. pracy (CV + LM) i z tych wszystkich maili dostałam tylko 2 odpowiedzi zwrotne. Po 2 tygodniach wysłałam ponownie maile do tych samych firm z zapytaniem i prośbą o jakąkolwiek odpowiedź o wyniku rekrutacji i ECHO!!!
Pytam więc. Czy tak ciężko jest odpowiedzieć "Nie, dziękuję, nie spełnia Pani/Pan naszych oczekiwań" lub cokolwiek innego? Mail nic nie kosztuje - no chyba że nieco przyzwoitości i kultury, bo zamiast grać w robocie pasjansa można by było odpowiedzieć na czyjąś aplikację i nie robić z osoby potrzebującej pracy wariata...
Brawa mogę wysłać Pani z Informacji Turystycznej, odpowiedziała mi i nakierowała na konkretny tok nauki bym mogła podjąć u nich pracę - szacun dla kobiety.
Rozumiem, że nie odpowie ta firma która zaznaczyła to w ogłoszeniu.
Zastanawia mnie jednak jeszcze inny fakt, czy firmy nie zbierają przypadkiem bazy danych dając fikcyjne ogłoszenia dotyczące pracy.
Po wysłaniu wszystkich aplikacji zaczęłam dostawać mnóstwo spamów i próśb o pozwolenie na przesyłanie informacji reklamowych/handlowych, jak potem się okazało, wcale nie dotyczących pracy.