syfon11 19.09.05, 18:40 Ulotka - ekspozycja. Co mają wspólnego te dwie rzeczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inferno_m Re: Szklany ogród 19.09.05, 19:07 Sądze że chodzi oekspozycję koło przedszkola dotyczącą szkła. Zapewne dotyczy ona przyszłych wyborów samorządowych. Tak jak ostatnie obchody 700-lecia Piechowic w weekend. Odpowiedz Link
syfon11 Re: Szklany ogród 19.09.05, 21:24 Ile było osób na otwarciu wystawy? W biuletyni zapewne będzie oszałamiający sukces. Odpowiedz Link
z.michalek Re: Szklany ogród 19.09.05, 22:10 Z ulotki:"Każdy kto odwiedzi Karkonosze powinien zobaczyć to miejsce.Miejsce w którym historia sięgająca XIII wieku spotyka się ze sztuką współczesną". Autor widział to, o czym pisał? Odpowiedz Link
syfon11 Re: Szklany ogród 20.09.05, 18:40 Kilkusetletnią historię szklarstwa w Karkonoszach można zobaczyć w ciekawej, przestrzennej postaci w "szklanym ogrodzie". Ekspozycja powstała w Piechowicach na skwerze obok huty Julia. Odsłonięto ją w miniony weekend podczas pikniku szklarskiego, który w zamierzeniach Piechowickiego Ośrodka Kultury ma być coroczną imprezą. W "szklanym ogrodzie" zobaczyć można miniwodospad Szklarki, makietę młynu Petera oraz minirekonstrukcję średniowiecznej huty szkla w Cichej Dolinie. (...) Tekst z ostatnich Nowin Jeleniogórskich. Propaganda sukcesu - czy już ta epoka minęła ? Czytam ten tekst już piąty raz i najprawdopodobniej jestem kompletnym "betonem". Widzę coś innego a piszą o czymś zupełnie innym. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Szklany ogród 20.09.05, 21:40 Może notatka powstała jeszcze przed otwarciem ogrodu. Odpowiedz Link
pikollo1 Re: Szklany ogród 20.09.05, 21:42 Tak zwany "Szklany ogród" znajduje się na terenie przedszkola i dla przedszkolakow stanowi niewątpliwą atrakcję,natomiast dorośli widzący w 3 makietkach kilkusetletnią historię szklarstwa dają co najwyżej wyraz swej wybujałej fantazji. Odpowiedz Link
ble1001 Re: Szklany ogród 21.09.05, 13:44 Z tego co mi wiadomo wiekszości "Dni PIechowic" się podobały, tylko oczywiście na tym forum są sami krytycy. Wymyślcie coś lepszego i zorganizujcie a ja przyjdę i powiem że wszystko do dupy. Poczekam aż wielki inferno dojdzie do władzy, napewno imprezy będą na czaderskie. Teraz czekam na wypowiedzi(oczywiście krytyczne) pod moim adresem, bo jako jedyna na tym forum mam inne zdanie. Odpowiedz Link
logo20 Re: Szklany ogród 21.09.05, 14:41 A czy ktoś broni pisać tym którym Dni Piechowic się podobały? Każdy ma prawo do własnego zdania więc po co ble1001 oceniasz czyjeś odczucia? Skrzyknij tą większość i piszcie sobie do woli co wam się podobało itp. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Szklany ogród 21.09.05, 22:58 Przepraszam, w którym miejscu skrytykowałem Dni Piechowic? Miło mi, że Pani czeka. Wyjdzie to pewnie Pani na dobre. Tylko musi Pani pójść na głosowanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sruul Re: Szklany ogród 01.10.05, 20:35 Ilu to już turystów odwiedziło "dumę" Piechowic? Odpowiedz Link
mbele Re: Szklany ogród 20.09.05, 22:02 toz to totalna katastrofa... jak to zobaczylem to nie wiedzialem czy sie smiac czy pakac. to jakis relikt socjalizmu Odpowiedz Link
syfon11 Re: Szklany ogród 21.09.05, 16:34 Szanowna ble1001 gratuluję stanowiska rzecznika. Trzeba mieć olbrzymie kontakty aby pisać w imieniu WIĘKSZOŚCI. A ile osób liczy ta większość? Temat - Szklany ogród - nie dotyczy oceny Dni Piechowic, lecz oceny tego co oferuje się naszym gościom. Ulotka zachęcająca do zwiedzania ogrodu jako atrakcji turystycznej kłamie w konfrontacji z tym co można zobaczyć. I o tym dyskutujemy. Wracając do Dni Piechowic, to mamy takie na ile stać miasto. Organizatorzy zapewne mocno gimnastykowali się aby coś zrobić. Jeżli to co nam przedstawili podobało się WIĘKSZOŚCI - to dobrze. Odpowiedz Link
czub1 Re: Szklany ogród 21.09.05, 21:35 W roku 2005 nie ma dni Piechowic ale jest żegnaj lato ,no już niedlugo po lecie,są tacy co im sie podobało ale są też co im się nie podobalo ale to norma.Tylko dlaczego wam to się podobało?Proszę o argumenty. Odpowiedz Link
pikollo1 Re: Szklany ogród 02.10.05, 10:59 przydałoby sie w Piechowicach nie tylko"żegnaj lato ale i żegnaj cała ekipo" Odpowiedz Link
pie-wice Re: Szklany ogród 06.10.05, 15:44 Szklany ogród to "szklana pułapka" dla tych turystów,którzy uwierza w słowo pisane czyli w ulotkę zachęcającą do odwiedzenia tego miejsca.Jeżeli to ma być ten słynny "produkt turystyczny"Piechowic to ciemno widzę rozwój tyrystyczny miasta.Jeżeli zachęca się do obejrzenia "małego wodospadu..."to powinna to byc miniaturowa KOPIA tego wodospadu ,a nie woda cieknąca po kamieniach.Dzisiaj dopiero widzę to pierwszy raz i jestem mocno rozczarowany.Nie oszukujmy się!To nie ma szans być odwiedzane przez turystów,co najwyżej jak ktos juz pisał przez dzieci z przedszkola i klas młodszych szkoly podstawowej Odpowiedz Link
siara_siazewski Re: Szklany ogród 06.10.05, 19:51 jak pierwszy raz zobaczylem ten "szklany ogrod",to pomslalem ze to zart...to straszny wstyd miec cos tak szkaradnego w swoim miescie.przeciez to jest jakas pomlka...pieniadze wyrzucone w bloto.ciekawy jestem,kto to cudo wymyslil...niesamowita wyobraznia...eeee...szkoda slow. Odpowiedz Link
sruul Re: Szklany ogród 06.10.05, 20:33 I kto płaci za wodę do tego strumyczka. Ten ogór do jest bardzo dobra metafora tego jak jest w Piechowicach. Odpowiedz Link
syfon11 Re: Szklany ogród 08.10.05, 18:11 Zachęcająco dla turystów wygląda - olbrzymia, lśniąca, odstraszająca wandali KŁÓDKA. Odpowiedz Link
olimpus2 Re: Szklany ogród 10.10.05, 15:26 pikollo 1 Szklany ogrod to jest osobna dzialka ,tylko pod kogo jest szykowana? Odpowiedz Link
pikollo1 Re: Szklany ogród 10.10.05, 22:18 olimpus2 na pewno mogę powiedzieć,że nie dla mnie jest ta działka szykowana,jeżeli wiesz to uchyl rąbka tajemnicy Odpowiedz Link
inferno_m Re: Szklany ogród 10.10.05, 22:22 Ktoś chce domek postawić? A nie za ciasno tam jest? Odpowiedz Link
oniemialyzwrazenia Re: Szklany ogród 11.10.05, 15:37 Jak juz jest ogród szklany z jednej strony miasta przy Julii to może z drugiej strony Piechowic otworzyc "papierowy ogród"przy fabryce papieru ktora tez swoje tradycje ma.A w tym papierowyn ogrodzie wystawa papieru róznego gatumku,tego to na pewno w polsce a może i w europie nie ma.będziemy jedyni może nawet do jakiej księgi trafimy. Odpowiedz Link
pikollo1 Re: Szklany ogród 06.11.05, 11:36 Ciekawostka z ostatniego nr Informatora Piechowickiego"Szklany ogród na stałe będzie uruchomiony dopiero wiosną przyszłego roku.Zostało jeszcze bowiem do wykonania wiele prac wykończeniowych na terenie ogrodu,ale przede wszystkim należy znaleźć osobę która na zasadach własnej działalności poprowadzi "Szklany ogród"tak ażeby stał się wizytówką naszego miasta.Mam nadzieję,że już za kilka miesięcy ten teren będziew tętnił życiem ahistorię Piechowic w miniaturze będą mogli oglądać piechowiczanie i przejeżdżający turyści" A to ci dopiero!w ulotce informacyjnej ogłoszono,że jest to już wielka atrakcja i lekcja historii a teraz dowiadujemy się,że to "osoba na zasadach własnej działalnośći"ma doprowadzić do "tętniącego życia w szklanym ogrodzie" i dopiero na wiosnę przyszłego roku! Odpowiedz Link
inferno_m Re: Szklany ogród 06.11.05, 22:13 Piękny przykład na to, że turystyka (jakaby to niebyła) rozwija się kwitnąco jak i na to, że władza dba o nowe miejsc paracy dla mieszkańców. Odpowiedz Link