Dodaj do ulubionych

maj we wrześniu

IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.07.01, 01:06
W ramach Września Jeleniogórskiego w tym roku po raz pierwszy zorganizowane
zostanie Święto Ulicy 1 Maja. Impreza odbędzie się 22 września. Z tej okazji ma
zostać wydana 'Gazeta ulicy 1 maja' zawierająca materiały na temat ulicy, jej
historii i mieszkańców. Poza tym planowane są rozmaite 'akcje' z udziałem
mieszkańców ulicy i całego miasta. Jak dla mnie - bardzo fajny pomysł.
Ma nawet jeździć tramwaj!!! (niestety taki spalinowy i bez szyn :( )
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: maj we wrześniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.07.01, 01:31
      Super pomysł pod warunkiem,że (tak jak teatrom ulicznym) nie zabraknie kasy.
    • Gość: maurycy Re: maj we wrześniu IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 11:21
      Dobrze że nie w grudniu.
      • Gość: kama Re: maj we wrześniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 07.07.01, 00:46
        O ile dobrze pamiętam jest lub była w Jeleniej ulica 15 grudnia.Nic nie stoi na
        przeszkodzie,żeby i w grudniu zorganizować jakieś obchody.Przecież to taki
        piękny miesiąc, pozatym w tym czasie jest mnóstwo turystów i prawdopodobnie
        byłaby impreza na 100 fajerek.
        • Gość: koras Re: maj we wrześniu IP: *.focal-chi.corecomm.net 07.07.01, 05:43
          Gość portalu: kama napisał(a):

> O ile dobrze pamiętam jest lub była w Jeleniej ulica 15 grudnia.Nic nie stoi na
          >
          > przeszkodzie,żeby i w grudniu zorganizować jakieś obchody.Przecież to taki
          > piękny miesiąc, pozatym w tym czasie jest mnóstwo turystów i prawdopodobnie
          > byłaby impreza na 100 fajerek.

Byla, byla taka ulica teraz nazywa sie Bankowa.
          Tak a propo to slyszalem ze w okolicach Konopnickiej i 1-go Maja ma powstac
          kompleks bankow.
          Moze bedziemy mieli w Jelonce druga Szwajcarie?:))
          • Gość: kama Re: maj we wrześniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 07.07.01, 13:45
            Jak jest ulica,to całkiem niewiele brakuje,żeby powstało centrum bankowe.A
            szkoda,że nie przemianowano ulicy wtedy jakby faktycznie powstały banki, bo
            teraz jak znalazł byłaby okazja do śnieżnej imprezy .A tak ani banków,ani
            grudnia.
          • Gość: bondido Re: maj we wrześniu IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.07.01, 15:40
            Gość portalu: koras napisał(a):
            > Tak a propo to slyszalem ze w okolicach Konopnickiej i 1-go Maja ma powstac
            > kompleks bankow.

Powstało kilka ekspozytur na 1go Maja w okolicach Konopnickiej.
            Bank/Banki miały być też w osławionym 'Forum Jelenia Góra'.
        • Gość: bondido Re: maj we wrześniu IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.07.01, 15:37
          ulica 15 grudnia nie miała racji bytu. Dlaczego?
          Sprawdź, co wydarzyło się 15 grudnia 1948 roku.
          • Gość: kama Re: maj we wrześniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.07.01, 00:10
            Bondido,nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał,ale ja należę do osób,które nie
            oglądają się za siebie,tylko patrzą w przyszłość.Było-minęło.Zapisać w historii
            i żyć dalej.Cieszę się,że jest ulica bankowa,której nazwa wskazuje,że Jelenia
            dąży do bogactwa i rozwoju,ale też by mi nie przeszkadzała grudniowa,z którą
            kojarzyłyby się Święta,zabawa,Sylwester,Nowy Rok a z nowym rokiem nadzieja na
            lepsze jutro.
            • Gość: bondido Re: maj we wrześniu IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.07.01, 00:40
              Gość portalu: kama napisał(a):

> Bondido,nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał

Myślę, że nie zrozumiałem Cię źle. Wierz mi, że również
              nie jestem zwolennikiem przesadnego grzebania się w
              histroii, ale istnienie ulicy 15 grudnia w Jeleniej
              bardzo by mi się nie podobało.
              Ten zimowy miesiąc można by uhonorować np. ulicą 6
              grudnia. Z tym dniem chyba nikt nie miałby złych
              skojarzeń i wystarczyłoby wstawić '+' między 1 i 5 :)))

A na ulicy Bankowej SĄ banki:
              PKO BP
              Zachodni/WBK
              BGŻ
              NBP
              • Gość: kama Re: maj we wrześniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.07.01, 02:06
                Dlatego też napisałam o ulicy grudniowej.Nie upieram się przy dokładnej dacie.A
                swoją drogą 6 by mi bardzo odpowiadał,bo w tym dniu są imieniny mojego dziadka.
                • Gość: bondido Re: maj we wrześniu IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.07.01, 14:34
                  Dobry pomysł do wykorzystania przy budowie nowych osiedli - nazwać ulice według
                  miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka