Gość: obywatel IP: *.dami.pl 02.10.05, 15:03 No właśnie ciekaw jestem odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obywatel Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.dami.pl 02.10.05, 15:08 Ok, zacznę, porównując do Wrocławia to po Jeleniej Górze jeździ sie samochodem po prostu rewelacyjnie i cudownie, wszędzie blisko, w ciągu kwadransa jesteś na drugim końcu miasta albo nawet w górach:), jeśli ktoś nie wierzy co znaczą prawdziwe korki i nerwowe przebijanie się po zapchanych do granic możliwości ulicach to zapraszam do Wrocławia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? 02.10.05, 15:21 Faktycznie, nie zauważyłem :-) W wątku 'negatywnym' nie chcę się wpisywać, bo całe to forum to jedno wielkie niezadowolenie. Potwierdzam sprawę ulic. Wiele osób, jak to mówię, patrzy na mnie jak na wariata. Ale oni zawsze wszytko wiedza lepiej.Ich problem. Mnie w JG podoba sie ... woda. Szczególnie w Cieplicach. Kto pił herbatę we Wrocku, ten wie, o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? 02.10.05, 15:31 Jako zaletę , podam, ze w JG jest co prawda sporo drożej niż we Wrocku ale za to duzo taniej niz... w Warszawie.(co tam, równajmy sie do stolicy a nie do jakiegoś zapyziałego Wrocka) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 00:11 Skoro Pan na jednym forum piszesz, że w Jeleniej jest taniej, a na drugim, że drożej niż w Warszawie - to czy jesteś pan wiarygodny??? Jak ja mam Cię dość człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniaczka? Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.dami.pl / *.dami.pl 02.10.05, 16:19 podoba mie się to,że Jelenia staje się coraz szybciej wsią ,która jest w modzie a więc bez wyprowadzania się za rok wybieramy SOŁTYSA. Cie choroba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.10.05, 16:26 Mnie się podobają dziewczyny. Są śliczne, apetyczne, zgrabne i bardzo kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexl Powtórzony wątak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.05, 19:11 Mamy już gdzieś podobny wątek. Zaraz poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Powtórzony wątak IP: *.dami.pl 02.10.05, 21:16 Tak, był wątek za co lubimy JG, jako że grono forumowiczów się rozrasta i przybywają nowe osoby warto znowu posłuchać opinii mieszkańców, tym bardziej że jest nowy post pt. co wam się nie podoba w JG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Za co lubimy JG IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.10.05, 22:30 1. Góry na wyciągnięcie ręki 2. Lokalizacja 3. Umiar 4. Filharmonia 5. Kilku - ale wciąż za mało! - twórczych "wariatów" 6. Główne drogi: o niebo lepsze, niż w innych miastach Dolnego Śląska. CZekam na koniec pola minowego w Maciejowej. Jelenia Górą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: Za co lubimy JG IP: *.ppp.tiscali.fr 08.10.05, 23:59 nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_jg Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 10.10.05, 23:42 a ja troche z innej beczki :P takie moje spojrzenie pod kontem miejsc/rzeczy ktore zobaczyc warto :) -wiadukt na bobrze (zabija szczegolnie noca piekny widok na miasto :) ) - miejsce wielu metingow czyli szyboiwcowa (znow widfoki :)) - parowocz pod hotelem tym za stacja PKP (ciekawostka wejsc do srodka mozna i wogole nikt nie pogoni - sprawdzone :)) - San Francisco czyli dzielnica nad PKP i gory doliny ze w pewnym momecie jedzie sie autem i nie widac drogi jakby sie urwala (wartto poszukac :)) - Celwiskoza - o zgrozo ruina na maxa troche tajemnicza i ta groza zwlaszcza w nocy :) - Park zdrojowy Cieplice :) najlepsze wedlog mnie miejsce na spacery w JG - troche dalej Zapora Pilchowice (niedawno droge zrobili nowa pieknie przez las sie jedzie pare kilometrow blirzej i mozna przejechac kolo starego mostu kolejowego (ciagle w uzytku) i stacji kolejowej Pilchowice-Zapora) - piekny widok na zapore oczywiscie w nocy :P A wogole to moje miasto i zawsze bedzie najleppsze, od niedawna zaczynam odkrywac ciekawostki z ktrymi czlkowek sie spotyka codzieennie warto czasem troche przystanac i pod innym katem popatrzyc bo wszedzie jest cos fajnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_jg Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 10.10.05, 23:44 A no i zapomnialem o wrzeszczynie czy Perle zachodu oczywiscie zapory :) :P sam perla tez git i te balety sobotnie super polecam jak ktos chce cos nowego w zupelnie odjechanym kliomacie :) zabawa zabawa zabawa a nie jakies mordobicie pozdrowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.prem.tmns.net.au 15.10.05, 08:00 ... pocztowki Jeleniej Gory do 1950 roku. Piekna byla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczoznawca Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.prem.tmns.net.au 15.10.05, 08:08 Ruiny! (z wyjatkiem ratusza) i pare falsyfikatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.231.udn.pl 12.02.06, 08:11 dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.02.06, 21:45 A mnie się podoba Barcinek.To tylko 12km od J.G.Niezapomniane spacery do przełomu Bobru oraz Pilichowic przez Pokrzywnik.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Wiele rzeczy! 19.02.06, 22:49 Wiele rzeczy mi się bardzo podoba, ale i wiele nie! Jestem Jeleniogórzaninem z wyboru od 1979 roku (wcześniej i to większość mojego dorosłego życia przeżyłem we Wrocławiu). Mam teraz dwa bardzo mi bliskie miasta: Wrocław i Jelenią Górę. Tu i tu czuję się u siebie. Jelenia Góra ma wymiar ludzki. Nie czuję się w niej przytłoczony ogromem budowli, miasta i tempem ruchu na ulicach. Wrocław jest miastem pełnym ruchu, zmian, rwetestu i przemieszczających się ludzi. We Wrocławiu lubię być. W Jeleniej Górze lubię żyć. Co mi się nie podoba: kompleks "kurdupla" u wielu z nas. Jakieś kwękanie, wmawianie sobie, że jesteśmy gorsi, dołowani itp. itd. Jeżeli cos takiego widzimy i nam się to nie podoba to zwalczajmy. Naprawdę mamy wszyscy takie możliwości!!! Wziąłem dzisiaj do ręki w markecie album o najpiękniejszych miastach Polski (wydawnictwo Pascala): nie jest ich tam wiele. Ale wśród nich są obydwa moje miasta: Wrocław i Jelenia Góra. Czy coś więcej muszę dodawać!!! Jeleniogórzanie (Ciepliczanie, Sobieszowianie, Jagniatkowianie, Maciejowcy) cieszmy się, że przyszło nam życ w jednym z najpiekniejszych miast Europy. Kochajmy je, upiekszajmy i dbajmy aby nikt tym naszym grodem gęby sobie nie wycierał Odpowiedz Link Zgłoś
gadynek Re: Wiele rzeczy! 20.02.06, 04:47 pieknie powiedziane! Nie pozwólmy aby tym ogrodem inni wycierali gęby, wszak wszyscy jesteśmy tu ogrodnikami, czyż nie? Wyjechałem stąd 2 lata temu, teraz mieszkam w Poznaniu. Tu nigdy nie było i nie będzie tak jak tam u Was, u Nas... Wrócę... pewnie że wrócę. To jedyne miasto, w którym można naprawdę żyć, dla mnie, Ciepliczanina, nie istnieje fenomen wielkich miast. Przyzwyczaiłem się do tej "wsi" zwanej Jelenią Góra, minelo sporo lat nim nauczyłem sie dostrzegac to co w niej piekne i wiecie co? Nigdzie na swiecie nie ma takich miejsc, takich ludzi, takich kobiet jak wlasnie u nas, w Jeleniej. Docenmy to, bo nikt tego za nas nie zrobi. To Nasze miasto i samo sie nie obroni przez zarzutami, wielokroć absurdalnymi. Jest wiele niedociągnieć, fakt. Ale to wciąż Jelenia Góra, miasto w ktorym zylismy, zyjemy, zyć będziemy, które kochamy. Mówię to o prawdziwych jeleniogórzanach, którzy nie budzą się co rano narzekając "a za oknem znów ta sama wiocha". pozdrawiam tych, ktorzy kochają to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Wiele rzeczy! IP: 80.51.245.* 27.02.06, 18:14 Ale czy to nie jest jednak tak, że my, którzy wyjechaliśmy z Jelonki, idealizujemy sobie to miejsce - miejsce, w którym się wychowaliśmy i spędziliśmy jedne z najszczęśliwszych lat swojego życia. jestem w Jeleniej pewnie 2 - 3 razy w roku i oczywiście za każdym razem serce mije mi mocniej - tyle wspomnień, starzy znajomi. Ale czy mieszkając tu, borykając się ze znalezieniem pracy widząc jak wiele wydarzeń umyka bezpowrotnie (chociażby te biedne 2 kina w których ze świeczką szukać ambitniejszego repertuaru) nie dopadała by nas flustracja? Po sobie widzę, że wszystkie cienie tego miasta z upływem czasu blakną a wszystkie blaski są coraz mocniejsze. Rozumiem jednak tych wszystkich mieszkańców narzekających na nielekką egzystencję w Jeleniej Górze. Chyba my wyjezdni nie mamy prawa do sforowania ich wmawiając jacy to ślepi są nie widząc piękna i zalet tego miasta. Z daleka wszystko wydaje się piękniejsze niż jest w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiciuś ul. Mickiewicza IP: *.231.udn.pl 20.02.06, 00:24 na tej ul. jest ... lotnisko do nieba ; poza tym podają tam doskonała herbatę To moje osobiste wielkie odkrycie (-; Odpowiedz Link Zgłoś
gadynek Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? 20.02.06, 04:42 Pewna dziewczyna z osiedla Orle :) Marta Białogrecka, zna ktoś? :) a z miejsc to piękne są okolice wałów Sobieszowskich i tamy na Kamiennej, tam się wychowałem, tęsknie za tym do dziś... Jelenia Góra to pięknie miasto, niestety w dużej mierze zaniedbane, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? 21.02.06, 09:16 moj byly chlopak...ale zgubilam jego adres ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koras2006 Re: Co wam się podoba w Jeleniej Górze? 28.02.06, 18:32 Mieszkam 6 lat za granica i w tym roku wracam do ukochanej jelonki , juz niemoge sie doczekac PIEKNE MIASTO!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś