anna_122 15.12.05, 21:05 Szukam pracy w Jeleniej Górze lub okolicach, posiadam prawojazdy kat B i własny samochód, absolutnie nie interesuje mnie praca biurowa!! Mam 27 lat i dyspozycyjna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzyk1977 Re: szukam pracy 15.12.05, 21:47 To ja moze dodam cos od siebie: Tez szukam pracy w Jeleniej lub okolicy. Mam 28 lat, wyksztalcenie wyzsze ekonomiczne (Akademia Ekonomiczne w Jeleniej Górze), wlasny samochod, prawo jazdy kat. "B", dobra znajomosc angielskiego, bardzo dobra znajomosc obslugi i budowy komputera, doswiadczenie w pracy biurowej, dyspozycyjnosc. Moze tą drogą uda mi sie znalezc jakiegos pracodawce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś puszatek Re: szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:52 Pani Anna może też jest ekonomistą? Ekonomistów Ci u nas dostatek. Obstawili kasy we wszystkich marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk1977 Re: szukam pracy 15.12.05, 22:39 Puszatku jakie to optymistyczne ;) Ale cos w tym jest :) Zdeterminowani ekonomisci, nie dajacy sobie rady na rynku pracy owszem pracuja "na kasie" w hipermarketach. Mnie to bardzo smuci, jak widze kolezanki i kolegow, ktorzy maja mgr w kieszeni siedza na kasie. Moim zdaniem troszke cos gdzies tutaj jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:48 Posłuchajcie ekonomistów jest pełno bo ten chory kraj szkoli bezrobotnych magistrów. Nie ma żadnego programu szkolenia pod względem zapobiegania bezrobociu.Wiem tylko jedno brakuje drobnych usług takich jak krawców,hydraulików,stolarzy,szewców itp.Ci ludzie na pewno nie są bezrobotnymi.Jest błędem sądzenie, że wyższe wykształcenie uchroni nas od bezrobocia- właśnie nie, dobry zawód pozwoli nam na założenie własnej małej firmy i uniknięcie w ten sposób bezrobocia.Znam informatyków, którzy mają mizerniejsze pojęcie o kompie niż ja samouk.Magistra można zrobić a mądrym trzeba się urodzić. Pozdrawiam wszystkich uczących się przyszłych bezrobotnych.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:00 Tak nawiasem mówiąc, mam średnie wykształcenie i razem z bratem zajmujemy się usługami hydraulicznymi.Nie możemy odgonić się od klientów i jeszcze chyba długo nie będziemy bezrobotnymi.Załóżcie sobie w nowo budowanym budynku instalację hydrauliczną, zobaczycie ile zapłacicie.Więc dlaczego nikt nie garnie się do tego gdzie są pieniądze.Wszyscy chcieliby zarobić nic nie robiąc i w tym jest cały problem.Ja osobiście na swoje zarobki nie narzekam, żona nie musi pracować, dopilnuje dzieci.Jedyny problem w tym , że przez cały praktycznie dzień nie ma mnie w domu. Wieczorem jednak jestem i lubię sobie poskakać na forum.Pozdrowionka dla wszystkich malkontentów z wyższym wykształceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: szukam pracy 15.12.05, 23:11 > Ja osobiście na swoje zarobki nie narzekam, żona nie musi pracować > ,dopilnuje dzieci.Jedyny problem w tym , że przez cały praktycznie dzień nie > ma mnie w domu. Wieczorem jednak jestem i lubię sobie poskakać na > forum. Chwali Ci sie inicjatywa w dzialaniu i dbanie o dobro materialne rodziny. Skoro Twojej zonie to odpowiada, prosze bardzo. Nie kazdemu jednak sie usmiecha zapierniczac od switu do zmierzchu. Nie kazdy zostawia wychowanie dzieci zonce. Nie kazdy znajduje po pracy rozrywke jedynie li w internecie:). I dlatego ludzie sie ksztalaca, bo pragna czegos ponad to... Czy te pragnienia sie spelniaja, inna sprawa. ************ Mazia Tymianek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:32 Mazia teraz to dowaliłaś mi do pieca. Nie masz jednak racji.Poza internetem, szusuję po nim rzadko, mam też i inne zainteresowania.Składam kompy kumplom, jak mam czas staram się dużo czytać i lubię podróże. Praktycznie raz w roku gdzieś jadę za granicę z rodziną.Nie scedowałem wychowania dzieci na żonę, ona ma też swoje zainteresowania i nie zabraniam jej ich rozwijać. Tak się złożyło, że po prostu jakoś na przyzwoitym poziomie trzeba tą rodzinę utrzymać.Nie lubię tylko malkontentów, którzy uważają, że skoro mają studia to im się wszystko należy. Sam dwa lata temu rzuciłem studia, gdyż doszedłem do wniosku na II roku, że nie będę więcej słuchał nawiedzonych profesorków, którzy wykładają o głupotach a nie mówią nic praktycznego. Może kiedyś będę żałował, póki co, nie żałuję.Idąc do teatru czy gdzieś indziej nikt mnie nie pyta jakie mam wykształcenie. Liczy się tylko to jaki jestem i moje obycie.Pozdrawiam Twoją rodzinkę i całe Kowary. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: szukam pracy 16.12.05, 10:59 No widzisz, jak Cie za jezyk pociagnac, to od razu lepszy obraz NORMALNEGO nam sie rysuje :) Dzieki za pozdrwienia dla rodzinki, KOwary tez pozdrowie, jak tam w koncu pojade:) Poki co Jelonka moim domem:) Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: szukam pracy 17.12.05, 13:32 Nasycenie rynku pracy magistrami bez prespektyw to jedno. Ale wykształcenie, to zupełnie inna sprawa. Coś mi się zdaje, że nie bardzo wiesz, o czym piszesz. Wyobraźmy sobie , że wielu zdolnych 'mechaniczno-manualnie' obecnych profesorów kiedyś zdecydowało, że trzeba utrzymac rodzinę i nie ma sensu marnować życia na jakieś słuchanie - jak to łądnie ująłeś - "nawiedzonych profesorków" . Ciekawie też ująłeś zdobycie wykształcenia, określając to zwrotem "magistra można zrobić"... Zakładam w swej naiwności, że każdy chirurg a już w szczególnośći neurochirurg byłby dokonałym monterem np. zegarków. Wszak precyzję ma wpisaną w palce i wzrok. Sądzę - nadal myślę magicznie (zakładam naturalnie, że jest Ci znany ten termin i nie chodzi tu ani o H.Pottera , ani D.Coperfielda , ani o baśń)- że lekarzowi na zgłębienie tajników zawodu dudowlanego na poziomie technikum wystarczy maks. rok natomiast niewielu absolwentów technikum (bez obrazy, ale to są fakty, co innego ogólniak) jest w stanie w ogóle dostać się na studia medyczne. Czy my aby romawiamy tym samy językiem i mówimy o WYKSZTAŁCENIU czy o zdobywaniu zaświadzcenia szumnie nazywane dyplomem ukończenia studiów takich to a takich? Ja mam nieco inny podział. Dzielę ludzi na inteligentnych, wykształconych i mądrych. Ideałem jest jeśli te trzy przymiotniki zbiegną się w jednej osobie. Ale znam parę osób, które nie mają wykształcenia a mogę o nich powiedzieć z uznaniem, że są mądre i inteligentne. Rozmowa z nimi jest wręcz przyjemnością. A brak możliwości wypowiedzenia się na jakiś temat jest spowodowany jedynie brakiem odpowiedniego WYKSZTAŁCENIA (jeszcze raz podkreślam; nie mylić tego z dyplomem, ten rzeczywiście można "zrobić") Zakładam znowu, że Twoje dzieci zakończą edukację na nauce zawodu a ewentualnego magistra sobie "zrobią". ---------- Tu było jeszcze trochę ale wywaliłem , bo i tak mnie za bardzo poniosło... Natomiast z jednym się ZGADZAM. Dobry fachowiec - czy to fryzjer, czy mechanik, czy murarz - na brak roboty nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega221 Re: szukam pracy 16.12.05, 01:16 Tratatata.....tratatata, oni dalej szukaja pracy! Prawda "Normalny". Nie kazdy ma zdolnosci manualne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: szukam pracy IP: *.dami.pl 16.12.05, 09:18 I to mi sie podoba NORMALNY zamiast narzekać i siedzieć na kuroniówce, a pamiętajcie że ma średnie wykształcenie pracuje jako hydrauilk i bardzo dobrze, tak trzymaj. A rzesze niezadowolonych z życia, pracy i miasta bezrobotnych ekonomistów lepiej niech zmieni fach, bo ekonomistów ci u nas dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_122 Re: szukam pracy 16.12.05, 11:24 jestem ekonomistą , ale nigdy nie pracowałam w swoim zawodzie nie dlatego że nie mogłam znaleść pracy , lecz niecierpie siedzieć z biurkiem i przewracać papierków, szkuam pracy gdzie będę mogł robić coś ciekwego. pozatym nie muszę pracować ze względów finansowych, jeśli ktoś pisze że żona nie musi pracować . to chyba nigdy jej nie zapytał czy chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: szukam pracy - ja również szukam IP: *.dami.pl 16.12.05, 13:09 skoro jest już tutaj taki wątek to ja tez szukam pracy,może ktoś mnie tutaj zauważy.MAm 21 lat, ucze się zaocznie.Szukam pracy stałej lub dodatkowej.Może być w niepełnym wymiarze czasowym, byle nie popołudniu (tzn. od godz. 15:00-16:00 - wtedy nie moge).Najchętniej podjęłabym sie pracy w charakterze sprzedawcy w sklepie odziezowym lub kosmetycznym lub opieką nad dzieckiem.Rozważe jednak wszelkie propozycje.Jeśli takie będa to prosze kierować je na meila : toryp@op.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firma Re: szukam pracy IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.12.05, 18:03 Poszukuję osoby do pracy na stanowisko Przedstawiciela Handlowego w branży sprzedaży kredytów ratalnych-praca głównie w terenie z klientem instytucjonalnym.Jeśli jesteś zainteresowana napisz-endo77@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś