Dodaj do ulubionych

Bierze was to, czy jesteście nieczuli?

09.05.06, 17:13
Każdego dnia w polskich rzeźniach zabija się ponad milion zwierząt!

www.wegetarianie.pl/Downloads-index-req-getit-lid-61.html
www.wegetarianie.pl/Downloads-index-req-getit-lid-58.html
tomregan-animalrights.com/archive/slaughter.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Strejner Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 08:32
      Nie ma to jak kotlecik z mięska z młodego zwierzaczka.... mniam mniam mniam
      Jedzonko z modyfikowanych genetycznie roślin jest beeeee.
      • winogronkowska Do Strejner Re: 10.05.06, 10:31
        Tak może pisać tylko zmutowany, uwsteczniony osobnik.
        Chyba, że żartujesz, jak zwykle?
        • Gość: Michaił Do Strejner Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:08
          Ja jestem uwsteczniony, nie ma to jak mielony czy grill w sobotni wieczór.
          Marynowana słonikna, kurze udka pieczone na grillu w zaprawie z czosnku...
          Mniam

Jestem przeciwnikiem dręczenia zwierząt, człowiek jest mięsożercą i nic na to
          nieporadzicie.
    • Gość: Czuły Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.wroclaw.css.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 12:59
      I co proponujesz?
      • lex.vanilia Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? 10.05.06, 14:22
        Nie wiem, co zrobisz - jeśli cokolwiek zrobisz :)
        Ja już dawno przestałam zjadać mięso - w ten sposób choć trochę przyczyniam się
        do niekrzywdzenia i niezabijania :)

• Gość: Michaił Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:20
          Myjąc zęby zabijasz bakterie!!!
        • Gość: Strejner Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:24
          Już się o tym mówi, że rośliny też czują jak się je odcina od korzeni, a
          dowody? - To tylko kwestia czasu. Tak, że nie będziesz już bezkarnie napychać
          swojego brzuszka biednymi roślinkami.
    • jestemwskowronkach Może tak? 10.05.06, 15:31
      Cóż, może tak?

al.godsdirectcontact.org.tw/download/word/AL-polish-4.doc
    • mister1 Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? 10.05.06, 19:25
      Tygrys jedzacy marchewke ? nie wyglupiaj sie...
      • Gość: Michaił Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:48
        Kiedy się kąpiesz giną miliony!!!

Założę się o wszystko że się wegetarionko przyczniasz do smierci zwierząt cociaż
        nie jesz mięsa.
    • Gość: dest Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.05.06, 09:29
      Zdumienie i zgroza mnie ogarnia ilekroć słyszę w mediach o protestach przeciw
      zabijaniu zwierząt, a z drugiej strony porzucaniu noworodków w śmietnikach,
      wkładaniu ich do beczek, zabijaniu dzieci przez trenerów, katowaniu dzieci
      przez ich własnych rodziców. Ludzie, to jakaś paranoja. Nie zrezygnuję z
      grilowanych skrzydełek, tudzież cielęcinki w warzywach. Jednocześnie nie uderzę
      własnego dziecka. I myślę, że to właśnie jest normalne. Chcesz odżywiać się
      roślinkami? Proszę bardzo. Twój wybór. Ale nie zmuszaj do tego innych.
      Narzucanie własnych poglądów nie ma nic wspólnego z tolerancją, demokracją i
      tym podobnym bełkotem.
      • Gość: Michaił Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:41
        A to w ramach tolerancji, skoro oni nas namawiają abyśmy niejedli mięsa to ja
        ich będę namawiać żeby jedli mięso.

Wegetarianinie nie bądź KOZA: JEDZ MIĘSO!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Michaił Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:30
          Jestemwskowronkach przegięcie z tymi dziećmi.
          Ale skoro tam to niezjadaj dzieci pomidora:P
      • jestemwskowronkach Re: Bierze was to, czy jesteście nieczuli? 11.05.06, 09:54
        Są też tacy, którzy dbają o swoje dzieci, nie wrzucają ich do śmietników - i
        szanują dzieci innych czujących stworzeń :)
      • Gość: Kryspin Do Dest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:16
        Pomyślałeś/aś o tym KTO porzuca noworodki w śmietnikach, wkłada je do beczek,
        katuje dzieci, morduje itd ? LUDZIE. TAK LUDZIE. Tylko CZŁOWIEK jest zdolny
        zabić drugiego człowieka i to niekoniecznie dlatego, że jest głodny. Zwierzę
        zabija żeby się obronić, albo przeżyć-takie jest prawo w królestwie zwierząt. A
        jakie jest prawo w królestwie ludzi???
        • Gość: dest do Kryspin IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.05.06, 23:23
          Owszem, dużo myślę o tym KTO zabija dzieci i tym podobnych sprawach. Zgadzam
          się z Tobą, że ludzie, ale mnie chodziło o coś innego. Głównie zwracam uwagę na
          rozdmuchiwanie problemu, którego w gruncie rzeczy nie ma. Wszyscy dobrze wiemy,
          że aby jeść-trzeba zabić i nie ważne, czy zwierzę, czy roślinę. Być może za
          jakiś czas "super naukowcy" udowodnią, że wyrywana z ziemi roślina też czuje.
          Mnie tylko śmieszy wrażliwość na pokaz, tam, gdzie nie zawsze jest na nią
          miejsce. Wielkie rozczulanie się nad losem "biednych" zwierząt, pikiety
          zakazujące noszenia futer i tym podobne nowomodne dyrdymały. Tymczasem codzień
          na ulicach mijamy ludzi głodnych, którym nie starcza na chleb dla dzieci i nie
          robimy z tego żadnej tragedii. Zamiast ukazywać zdjęcia rzeźnych zwierząt
          zastanówcie się raczej, czy nie możemy lepiej i więcej pomagać głodnym,
          bezdomnym ludziom. Z doświadczenia mówię Wam, że znam bardzo wielu ludzi,
          którzy pochylają się nad losem biednego chrabąszcza, albo bezdomnego psa, a
          wobec ludzi są chamscy, zachłanni, nietolerancyjni. Po prostu podli.
    • klaudia_klaudia Mały cytat 11.05.06, 10:47
      "Gdy człowiek ma zamiar zamordować tygrysa, nazywa się to sportem, gdy tygrys
      rzuca się na człowieka, nazywane to jest dzikim bestialstwem".
      = George Bernard Shaw
    • Gość: wegetarianin a jaki to ma związek z wegetarianizmem? IP: 193.109.212.* 11.05.06, 13:00
      nie jem mięsa od 15 lat bo mi nie smakuje a nie z tego powodu, że w rzeźniach
      zabijają świnie, krowy czy konie. jeśli rani to twoje uczucia to nie jest
      sprawa diety a wrażliowści. uważam, że nie jedzenie mięsa na znak protestu
      przeciwko zabijaniu zwierząt jest głupie i naiwne ale z drugiej strony bardzo
      wzruszające, że są jeszcze ludzie których interesuje los zwierząt w rzeźniach.
      • klaudia_klaudia Wszyscy kiedyś się obudzimy :) 11.05.06, 14:40
        Zwykli ludzie codziennie jedzą mięso i nie przejmują się krzywdą zamęczanych
        zwierząt. Sami nazywają siebie mięsożercami.
        ...
        Są też tacy, którzy nie jedzą mięsa, bo po prostu nie lubją tego albo mają
        alergię na mięso - i też nie przejmują się krzywdą zamęczanych zwierząt. Wielu
        z nich nazywa siebie wegetarianami.
        ...
        Inni ludzie dostrzegają krzywdę zamęczanych zwierząt, ale jedzą mięso, bo
        uważają to za słuszne. Tacy przeważnie nazywają siebie wrażliwymi.
        ...
        Kolejni ludzie, widząc krzywdę zamęczanych zwierząt - przestają jeść mięso, na
        zawsze. Tych należy nazwać współczującymi.
        ...
        Oto, co krzywdzenie czujących istot ma wspólnego z wegetarianizmem.
        ...
        Tylko proszę nie odczytywać tego tekstu jako próby dzielenia ludzi na rozmaite
        kategorie, gorsze albo lepsze :)
        Teraz wszyscy jesteśmy ludzmi - kiedyś wszyscy się obudzimy i zaczniemy być
        Madrymi Istotami.
        ...
        Wiosna sprzyja rozmyślaniom :)
    • mister1 vegan-morderca 11.05.06, 14:59
      skretynialy vegan zabil 4 lata temu holenderskiego polityka Pima Fortuyna ...
      • jestemwskowronkach Re: vegan-morderca 11.05.06, 15:07
        To łajza, nie?
        • mister1 Re: vegan-morderca 11.05.06, 15:42
          ten morderca to nie lajza, ale zamozny czlowiek - z tym, ze z zimna krwia
          zamordowal tylko dlatego, ze Fortuyn nie byl przeciwko hodowli zwierzat
          futerkowych
          • klaudia_klaudia Re: vegan-morderca 11.05.06, 15:47
            Czyli łajza-świr.
            :)
          • jestemwskowronkach Do mister1 Re: A Ty co? 11.05.06, 15:52
            A Ty jesteś za hodowaniem zwierząt na futerka?
            • mister1 Do mister1 Re: A Ty co? 11.05.06, 19:54
              niespecjalnie mnie ten problem interesuje
              • jestemwskowronkach Do mister1 Re: A Ty co? 12.05.06, 09:43
                To dlaczego otwierasz japę?
                • mister1 Do mister1 Re: A Ty co? 12.05.06, 15:41
                  jape to mozesz miec ty razem z twoimi ukochanymi norkami czy innymi nutriami
                  buraku
                  • jestemwskowronkach Do mister1 Re: A Ty co? 12.05.06, 15:46
                    Obrażasz ludzi na forum - a więc spadaj ciućmoku.
                    hi, hi, hi.
    • tajemniczyczarodziej Powstrzymywanie okrucieństwa nie wystarczy 15.05.06, 15:51
      "Nie wyrzadzanie żadnej krzywdy naszym braciom mniejszym to nasze glówne
      posłannictwo wobec nich. Ale powstrzymanie aktów okrucienstwa nie wystarczy.
      Przed nami cel wyższy: służyć im pomocą, zawsze i wszedzie, gdy tego
      potrzebują."

Święty Franciszek z Asyżu (1181-1226)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka