Dodaj do ulubionych

PIS DO Uzdrowiska ?

18.07.06, 08:41
..... no i będzie można niedługo się przekonać jak PiS walczy z kolesiostwem
i z korupcją a także jak w praktyce wygląda tanie państwo.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3487686.html
Obserwuj wątek
    • Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 12:22
      Jeśli ktos jeszcze na tym forum wierzy, że PiS to znaczy "prawo i sprawiedliwość" to ja mu życzę dużo zdrowia. Ja w tej partii od początku nie widzę ani prawa, ani sprawiedliwości. Nie znam zdania S.Mrożka ale nie sądzę , aby wpadł on na pomysł aby TAKĄ partię TAK nazwać.
      System zarządzania typowo wodzowski (Lepper to pikus w porównaniu z p. Jarkiem). A "wymiana warty" porównywalna jedynie z okresem początku naszej demokracji, kiedy wymieniono nawet dyrektorów przedszkoli. Wtedy jednak była akceptacja społeczna. I to jest ta mała różnica.
      Zero kompetenecji nowej kadry. Dzisiaj najważniejsze kryterium to legitymacja partyjna i wiernopoddańczość... hm... "orłom" :-)
      Kiedys już mieliśmy jedynowładztwo jednej partii ale w tamtej było jednak sporo fachowców i - wbrew pozorom - demokracji dużo więcej niż w obecnie panującej.

Gdyby ktoś miał wątpliwości, to zaznaczam, że do tamtego okresu nie tęsknię i w tamtej partii nie byłem z przyczyn zasadniczych. Do tej natomiast wstąpię, jak będę miał 41,9 stopni gorączki.
      • x.menx Re: PIS DO Uzdrowiska ? 18.07.06, 12:48
        A czy dyrektor Uzdrowiska Cieplice został zwolniony? Chyba nie..
        • hexl Re: PIS DO Uzdrowiska ? 19.07.06, 10:42
          Może Dyr. Uzdrowiska Cieplice ma zepsuty fax ????
    • Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 12:54
      Przed chwilą znalazłem coś takiego:
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3490266.html
      Ciekawe, jak rozwiążą problem ciąży na koloniach organizowanych przez kler, bo nie wierzę aby na ich koloniach było mniej chuci...:-)Kto wtedy beknie i kto zapłaci alimenty ?

Sądzę, że pomysłów nowa ekipa ma jeszcze sporo i jeszcze nie raz nas zaskoczą.
    • Gość: mbele Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.06, 15:10
      PISuar i 2 kartofle sa 100 razy bardziej szkodliwi dla Polski niz komunisci.
      Przykre ale prawdziwe. Jedyne pocieszenie to ze upadna 100 razy bolesniej i
      nizej niz SLD...
      • Gość: Matrix Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:54
        Na głowę upadłeś? nie było w Polsce nic bardziej szkodliwego od komunizmu, mieli
        dobrze tylko ci co kolaborowali i donosili
    • Gość: alte hexe Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:33
      Hexel upadła do poziomu bruku stosują niewyszukaną grę słów.
      • hexl Re: PIS DO Uzdrowiska ? 19.07.06, 10:41
        Niestety nasze władze reprezentują ten poziom.

Powinnam wg ciebie napisać .... Do Uzdrowiska PiS włazi?
        Temat musi być krótki i zwięzły i taki jest.
        Ja moim poziomie bruku potrafię się zalogować a ty niestety nie, zapewne
        zmieniasz poglądy tak często jak nicki.

• Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.07.06, 15:15
          Nie przejmuj się, hexl. Forum ma to do siebie, że czasami ktoś rzygnie, ot tak, po prostu, szczególnie na kogoś. Bo taką ma naturę a nie dlatego, że jest taki wrażliwy.
          A z wpisu uczyniłaś całkiem zgradny - prawie - kalamburek. Tak trzymaj. I nie przejmuj się jakimiś święto..cami(sorry, ale eufemizm w tym kontekscie byłby zakłamaniem):-)
          • hexl Re: PIS DO Uzdrowiska ? 19.07.06, 18:37
            Nie płaczę gdy widzę posty takiego kogoś jak alte hexe lub wiktor w moim wątku
            na temat Karpacza. To dla mnie nie powód do zmartwień;-)
            Dziś akurat słyszałam dlaczego ta Pani wyleciała. Użyczała SLDowcom sale na
            spotkania i konferencje nie biorąc od nich pieniędzy.(czyli była w UKŁADZIE)
            Nie wiem czy innym partiom odmawiała czy nie, ale tym użyczała.
            Ponoć w ramach akcji przedwyborczej za parę dni nasze dzienniki będą przede
            wszystkim pokazywały ludzi w kajdankach i kominiarkach .... czyli kolejne
            czystki.
            Zagraniczni inwestorzy natomiast zaczynają się jednoczyć i uderzać publicznie
            do jedego z ministrów,(do takiego skutecznego) licząc że może jednoczesne
            nagłośnienie wszystkich problemów poskutkuje reakcją. Teraz jest czas na
            pokazówki i jest nadzieja, że politycy zechcą naprawdę słuchać i wykazać
            publicznie swoje możliwości.
            pozdrawiam poiu i wszystkich oprócz tych którzy czytają forum tylko w celu
            wywołania awantur

hexl
    • Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 01:03
      Trzydzieści parę godzin temu napisałem ,że obecna ekipa jeszcze nas zaskoczy ale czogoś takiego to nawet w delirium bym nie wymyślił. Niczym szaman w czarnej (w znaczeniu:ciemnej, zacofanej) Afryce nasi spece od mądrości fundują nam deszcz.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3495552.html
      • Gość: stop pajacom To nawet nie komunista... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:23
        A skąd Tyś się wziął taki mądry? Najśmieszniejsze będzie to, że kiedyś umrzesz
        tak jak każdy z nas. Ale Ty możesz się zdziwić jak się znajdziesz po drugiej
        stronie i ktoś inny zakpi z "postępowca".
        • Gość: poiu a kto tu jest pajacem? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 22:37
          Bo ja mogę robić za błazna. To taki gostek, który ma coś do powiedzenia od siebie.
          A pajacyka się pociąga za sznurki niczym marionetkę.
          A swoją drogą, to większości tego globu grozi to "zakpienie po drugiej stronie"... ale tutaj wchodzimy na najbardziej drażliwy w Polsce teren, czyli obrazy uczuć. Zatem, sza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka