hexl 18.07.06, 08:41 ..... no i będzie można niedługo się przekonać jak PiS walczy z kolesiostwem i z korupcją a także jak w praktyce wygląda tanie państwo. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3487686.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 12:22 Jeśli ktos jeszcze na tym forum wierzy, że PiS to znaczy "prawo i sprawiedliwość" to ja mu życzę dużo zdrowia. Ja w tej partii od początku nie widzę ani prawa, ani sprawiedliwości. Nie znam zdania S.Mrożka ale nie sądzę , aby wpadł on na pomysł aby TAKĄ partię TAK nazwać. System zarządzania typowo wodzowski (Lepper to pikus w porównaniu z p. Jarkiem). A "wymiana warty" porównywalna jedynie z okresem początku naszej demokracji, kiedy wymieniono nawet dyrektorów przedszkoli. Wtedy jednak była akceptacja społeczna. I to jest ta mała różnica. Zero kompetenecji nowej kadry. Dzisiaj najważniejsze kryterium to legitymacja partyjna i wiernopoddańczość... hm... "orłom" :-) Kiedys już mieliśmy jedynowładztwo jednej partii ale w tamtej było jednak sporo fachowców i - wbrew pozorom - demokracji dużo więcej niż w obecnie panującej. Gdyby ktoś miał wątpliwości, to zaznaczam, że do tamtego okresu nie tęsknię i w tamtej partii nie byłem z przyczyn zasadniczych. Do tej natomiast wstąpię, jak będę miał 41,9 stopni gorączki. Odpowiedz Link Zgłoś
x.menx Re: PIS DO Uzdrowiska ? 18.07.06, 12:48 A czy dyrektor Uzdrowiska Cieplice został zwolniony? Chyba nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
hexl Re: PIS DO Uzdrowiska ? 19.07.06, 10:42 Może Dyr. Uzdrowiska Cieplice ma zepsuty fax ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 12:54 Przed chwilą znalazłem coś takiego: serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3490266.html Ciekawe, jak rozwiążą problem ciąży na koloniach organizowanych przez kler, bo nie wierzę aby na ich koloniach było mniej chuci...:-)Kto wtedy beknie i kto zapłaci alimenty ? Sądzę, że pomysłów nowa ekipa ma jeszcze sporo i jeszcze nie raz nas zaskoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbele Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.06, 15:10 PISuar i 2 kartofle sa 100 razy bardziej szkodliwi dla Polski niz komunisci. Przykre ale prawdziwe. Jedyne pocieszenie to ze upadna 100 razy bolesniej i nizej niz SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:54 Na głowę upadłeś? nie było w Polsce nic bardziej szkodliwego od komunizmu, mieli dobrze tylko ci co kolaborowali i donosili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alte hexe Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:33 Hexel upadła do poziomu bruku stosują niewyszukaną grę słów. Odpowiedz Link Zgłoś
hexl Re: PIS DO Uzdrowiska ? 19.07.06, 10:41 Niestety nasze władze reprezentują ten poziom. Powinnam wg ciebie napisać .... Do Uzdrowiska PiS włazi? Temat musi być krótki i zwięzły i taki jest. Ja moim poziomie bruku potrafię się zalogować a ty niestety nie, zapewne zmieniasz poglądy tak często jak nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.07.06, 15:15 Nie przejmuj się, hexl. Forum ma to do siebie, że czasami ktoś rzygnie, ot tak, po prostu, szczególnie na kogoś. Bo taką ma naturę a nie dlatego, że jest taki wrażliwy. A z wpisu uczyniłaś całkiem zgradny - prawie - kalamburek. Tak trzymaj. I nie przejmuj się jakimiś święto..cami(sorry, ale eufemizm w tym kontekscie byłby zakłamaniem):-) Odpowiedz Link Zgłoś
hexl Re: PIS DO Uzdrowiska ? 19.07.06, 18:37 Nie płaczę gdy widzę posty takiego kogoś jak alte hexe lub wiktor w moim wątku na temat Karpacza. To dla mnie nie powód do zmartwień;-) Dziś akurat słyszałam dlaczego ta Pani wyleciała. Użyczała SLDowcom sale na spotkania i konferencje nie biorąc od nich pieniędzy.(czyli była w UKŁADZIE) Nie wiem czy innym partiom odmawiała czy nie, ale tym użyczała. Ponoć w ramach akcji przedwyborczej za parę dni nasze dzienniki będą przede wszystkim pokazywały ludzi w kajdankach i kominiarkach .... czyli kolejne czystki. Zagraniczni inwestorzy natomiast zaczynają się jednoczyć i uderzać publicznie do jedego z ministrów,(do takiego skutecznego) licząc że może jednoczesne nagłośnienie wszystkich problemów poskutkuje reakcją. Teraz jest czas na pokazówki i jest nadzieja, że politycy zechcą naprawdę słuchać i wykazać publicznie swoje możliwości. pozdrawiam poiu i wszystkich oprócz tych którzy czytają forum tylko w celu wywołania awantur hexl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: PIS DO Uzdrowiska ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 01:03 Trzydzieści parę godzin temu napisałem ,że obecna ekipa jeszcze nas zaskoczy ale czogoś takiego to nawet w delirium bym nie wymyślił. Niczym szaman w czarnej (w znaczeniu:ciemnej, zacofanej) Afryce nasi spece od mądrości fundują nam deszcz. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3495552.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop pajacom To nawet nie komunista... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:23 A skąd Tyś się wziął taki mądry? Najśmieszniejsze będzie to, że kiedyś umrzesz tak jak każdy z nas. Ale Ty możesz się zdziwić jak się znajdziesz po drugiej stronie i ktoś inny zakpi z "postępowca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu a kto tu jest pajacem? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 22:37 Bo ja mogę robić za błazna. To taki gostek, który ma coś do powiedzenia od siebie. A pajacyka się pociąga za sznurki niczym marionetkę. A swoją drogą, to większości tego globu grozi to "zakpienie po drugiej stronie"... ale tutaj wchodzimy na najbardziej drażliwy w Polsce teren, czyli obrazy uczuć. Zatem, sza! Odpowiedz Link Zgłoś