Gość: Mayo IP: *.231.udn.pl 13.05.07, 07:02 Czy prezydent i rada miasta pomogą klubowi? Czy raczej obiecają pomóc przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 13.05.07, 13:54 Obiecac, to oni juz obiecali. I co? I nic. Obrębalski ostatni raz pojawił się na stadionie w czasie kampanii, od tego czasu temat KSK nie pojawił się. Żeby w prawie 90-tys mieście była okręgówka, dlatego bo miasto ma gdzieś najstarszy, największy i najbardziej zasłużony klub sportowy, to wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.05.07, 17:02 Panowie kibice, to b.proste ale i zawodne dzialanie : dajcie nam forsy a my będziemy grali.wiadomo że u nas ,jak zawsze ,brakuje forsy na wszystko Nie oczekujcie wiec że miasto tzn my wszyscy mieszkańcy będziemy utrzymywali kopaczy jakiejs tam podrzędnej druzyny.Chcecie grać to grajcie i promujcie sie przez to sami. jeśli zrobicie wynik i zaistniejecie w mediach to i znajdą się sponsorzy.Wolny rynek to sprawa popytu i podazy. jesli dzis już A klasowy kopacz ktory uznaje za osiągnięcie to że kopnie pilkę i ona leci w przybliżeniu w to miejsce gdzie było zamierzone,chce za to forsy to przesada. panowie grajcie pracujcie nad techniką, róbcie wyniki ,przyjdzie wtedy też kibic przyjdzie także forsa i sponsor. I co najważniejsze: walczcie z chamstwem i głupotą wielu pseudokibiców bo kto weżmie żonę lub dziecko na mecz gdzie zawsze można dostać w łeb,kto? Ogladam Bundesligę i ligę braci czechów i im zazdroszczę tam spotkanie piłkarskie to okazja do święta kibiców,całe rodziny,ludzie sędziwi przychodzą na mecz i przeżywają wspaniałe emocje. i nikt z nich nawet nie pomysli że może w każdej chwili dostać w łeb od innego debilnego niby kibica. A u nas nie dośc że poziom gry i sędziowania często wygląda na parodię to jeszce trzeba nasłuchać się wyzwisk i obelg z ław tzw fanów czy klubu kibica no i do tego jest duże prawdopodobieństwo zarobienia w łeb conajmniej butelką. ja i tak sie dziwię że państwo toleruje wydatki wynikające z angażowania znacznych sił porządkowych(brakuje ich wtedy tam gdzie ich potrzeba)do asysty lub zabezpieczenia spotkania piłkarskiego np mocarzy z okregówki czy innej a klasy. . Tu nasuwa mi sie natychmiast wspomnienie niedawnego spotkania klasy okręgowej na stadionie w Wojcieszycach. jak to mówił mój kapral z wojska :parozja i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 16.05.07, 20:55 1.A byłeś kiedyś na meczu czy masz informacje na temat tego co się dzieje na stadionach z "Teleekspresu". Hoolsi i ultrasi (a jest ich ok.50) siedzą w swoim sektorze, reszta to "normalni" kibice (kobiety i dzieci również). Butelką w głowę nikt nigdy nikogo nie uderzył (w końcu kibicujecie tej samej drużynie, a kibice gości u nas się nie zjawiają, a nawet gdyby to nie interesują ich kibice-niechuligani, poza tym mecz obstawia policja). 2.Normalną i powszechnie przyjętą rzeczą jest, że miasta wspierają kluby sportowe bo: - kluby zajmują się wychowaniem młodzieży (lepiej, żeby dzieciak latał na treningi niż siedział przed TV, albo włóczył się niewiadomo gdzie) oraz - kluby promują miasto (czego najlepszym przykładem jest np. Wodzisław - znany właściwie wyłącznie z pierwszoligowego klubu, utrzymywanego w dużej mierze właściwie tylko przez miasto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.05.07, 22:00 jestem na meczach pilkarskich w każdy weekend ogladam i okręgówkę i A klasę ,pozwalam sobie też na wyjazdy na spotkania czy to Włókniarza Mirsk ,Nysy czy nawet Zagłebia Lubiń.Jak też pisałem wyżej pozwalam sobie na wypady do Liberca a także ,to już rzadziej do Cottbus. Więc chłopcze nie pieprz mi że opinie swoje wyrabiam na podstawie relacji TV. A promowanie miasta przez kopaczy Wodzisławia ja wiem, to chyba jednak przesada. W przyszły weekend jadę oglądać spotkanie do Lwówka, no i chyba do Strzyżowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 18.05.07, 01:18 Nie jestem dla ciebie chłopcem. I jak tak chodzisz na mecze to widziałes żeby ktoś dostał butelką? Czy jako kibic czułeś się zagrożony? Powiesz, że na mecze przychodzą tylko kibole, a nie np. normalne rodziny? Widac, że chodzisz tylko na mecze A-klasy i okręgówki. Pojedź kiedyś na wyższą ligę i zobacz jak wygląda piłkarskie święto. Nie chciałbyś, żeby Jelenia miała klub w wyższej lidze i żeby na stadion przychodziło kilka tysięcy ludzi? Nie ma takiego miasta Lubiń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.05.07, 21:55 jesteś dziwnie uparty i do tego masz zapędy belferskie akurat błąd tego typu wynikł z szybkości pisania czy czułem sie zagrożony ? na szczęście mam posturę i wiek że sam sie obronię.odnosnie zaś kultury kibiców od których zaczęto ten thread to akurat dzisiaj byłem w Lwówku gdzie oprócz tego że Karkonosze ,niestety, dotały straszne baty to widziałem w/w kibiców w akcji.znów kilkudziesięciu policjantów masa sprzętu i w rezultacie kupa społecznej kasy. to nie jest sposób na pozyskanie wsparcia finasowego z ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolarek Re: KSK IV liga IP: *.231.udn.pl 20.05.07, 08:15 przez tych huliganów tylko tracimy,tez byłem w lwówku i ch..owo raz że przegrali to jeszcze ci kibole z flarami,którzy rzucali to gó.. na boisko i wychodzili za barierki.Spokojnie wysiedzieć nie można ,bo nie wiadomo czy jakiś kamień nie poleci na strone kibiców siedzących obok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 20.05.07, 23:06 Niestety, nie rozumiem waszego toku rozumowania. Co ma garstka pseudokibiców, do tego czy klub ma otrzymac wsparcie od miasta? Boicie się, że pieniądze pójdą na zakup rac? Wiem, że piłka w Polsce kojarzy się wielu ludziom tylko z chuliganami, burdami itp (co najlepiej widac po moich przedmówcach). Zdaje się też, że nie jest to tylko problem Jeleniej Góry, ale Polski w ogóle. Nie przekonuje mnie ten argument przeciwko współfinansowaniu klubu przez miasto. Ja mam pseudokibiców gdzieś, na stadion przychodzę oglądać mecz. Nigdy nie czułem się zagrożony z ich strony, a nie przeszkadzają mi ich okrzyki, śpiewy czy palenie rac. Ot, lokalny folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raer Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.07, 07:12 sikfak- z Tobą dyskutuje sie jak z PiSiorami w programie :warto rozmawiać. wiesz swoje i nie ma siły i argumentów by to zmienić. nie ma co dalej bić pianę. jest po prostu dobrze,a garstka kibiców? co to za problem.chyba że kogoś wreszcie zatłuką. Ale z kolei jak to będzie tylko jeden ,co to za problem, ot zwykły wypadek. Do zobaczenia w następny weekend wirtouzerii na naszych boiskach i łańcuchy w dłoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikfak Re: KSK IV liga IP: *.20.54.194.generacja.pl 21.05.07, 11:51 Wydaje mi się, że ja ciągle słysze ten sam argument przeciwko wsparciu przez miasto - pseudokibice. I to cały czas w trybie przypuszczającym - "że pseudokibice mogą kiedyś coś komuś zrobić" Mam tylko jedno pytanie. Jak pomoc finansowa miasta wpłynie na jelenigóskich pseudokibiców? Jaka jest współzależność między kasą klubu, a ilością i zadziornością chuliganów? Jak mi to w miarę jasno i logicznie ktoś wytłumaczy, to nie będe już się spierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: KSK IV liga IP: *.233.udn.pl 03.06.07, 20:21 Jest 4 liga i co dalej? Jest to mały sukces po 10 latach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: see Re: KSK IV liga IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.06.07, 21:05 jak co? zbierać forsę i kupować wzmocnienia. Obecny sklad wymaga zmian,międzyokręgówka to już nie zabawa a i forsy też trzeba więcej wydać. Same wyjazdy o reszcie nie mówię.Ale spoko myślę że podołają, zarząd klubu i kibice z dzianymi sponsorami. Odpowiedz Link Zgłoś
bat-na-chama Re: KSK IV liga 04.06.07, 19:46 Euforia sukcesun na miare gminy,moze sie zamienic na konkurs picia piwa,poparcia radnego(nie majacego sily wrocic do domowych pieleszy.)wobec tego ,szukajac innych patriotow,natrafiamy na innych ludzi.Ale ci inni,to jablko,z innej jabloni,tam adam nie siegal.tam byly inne reguly.Praca,zadne zadania,wyniki robily mistrza.Kto to dzisiaj,nawet prokuraror sie smieje,moze pamieta???? Odpowiedz Link Zgłoś