Dodaj do ulubionych

Może wiosną forum ożyje ?

24.01.02, 11:10
Obserwuj wątek
    • Gość: Lech Re: Może wiosną forum ożyje ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 15:17
      sloggi napisał(a):

Może by ożyło, gdyby nie cenzorzy forum gazeta.pl, którzy zablokowali mi dostęp z
      mojego SDI
      Pozdrawiam

• sloggi Re: Może wiosną forum ożyje ? 28.01.02, 08:59
        Przecież nie istnieje możliwośc stałego banowania z konkretnego numeru IP.
        • Gość: Lech Banowanie dyskusji przez cenzorów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 18:15
          sloggi napisał(a):

> Przecież nie istnieje możliwośc stałego banowania z konkretnego numeru IP.

Niestety, nie jest to prawdą, gdyż istnieje możliwość stałego zablokowania SDI
          nadawcy wszystkich postów wysyłanych z konkretnego numeru IP, jaki przydziela
          użytkownikowi TPSA dla danego SDI. W tym konkretnym przypadku cenzorzy forum
          gazeta.pl ulegli naciskom liderów sekty Hare Kryszna, ponieważ zamieszczane
          przeze mnie informacje ukazujące mniej znane oblicze tej grupy kultowej, stały
          się dla nich niewygodne.
          Dyskusję na ten temat nawiązałem właśnie na forum miejskim Kamienna Góra w wątku:
          - Pisarzowice - Czarnów. Farma ekologiczna??? (11)
          Jest oczywiście sposób na obejście tej niedogodności, ale jest to dość
          kłopotliwe. Po prostu trzeba wysłać wiadomość z innego komutera (np. z modemu
          znajomego lub kawiarenki internetowej), co właśnie teraz czynię.
          Pozdrawiam

• sloggi Re: Banowanie dyskusji przez cenzorów 29.01.02, 08:17
            Ale mam nadzieję Lechu, że walka z Hare Krishna nie jest Twoim jedynym celem w
            życiu, i nie jest obsesją.
            • Gość: Lech Re: Banowanie dyskusji przez cenzorów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 09:39
              sloggi napisał(a):

> Ale mam nadzieję Lechu, że walka z Hare Krishna nie jest Twoim jedynym celem w
              > życiu, i nie jest obsesją.

Oczywiście, że nie. Moją główną pasją jest turystyka i krajoznawstwo. A o
              niebezpieczeństwie ze strony sekt też staram się informować. Szkoda że
              przeszkadzają tu cenzorzy

• Gość: Lech Czy ze Śnieżki widać Kamienną Górę? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 09:39
              W książeczce o przydługawym tytule: "Olbrzymie Góry z widokami nayznakomitszemi,
              porządkiem po sobie idącemi, w Dwudziestu dwóch Rycinach wystawione, wraz z
              Mappą, ułożone przez Karola Mattis w Szmidebergu a wyłożone na polski język przez
              Ur. J. Kołodziejowskiego", uznanej za najstarszy polski przewodnik górski,
              zawierającej litografie Karola Mattisa z Kowar i mapy oraz polskie objaśnienie
              (jak podaje Ryszard Kincel drukowane w Poznaniu ok.1825 r.) był taki oto opis
              widoku ze Śnieżki:

"Jak tylko ziemia całkiem zostanie oświeconą, wzrok dostrzegacza ciekawego pada
              na najważniejsze punkta. Prospekt ku Czechom dla gór w pobliżu lezących bardzo
              jest ograniczony, jednakowoż pomiędzy ustępami ich, za użyciem perspektywy
              spostrzedz można w formie znacznego punktu miasto Pragę. Przeciwnie temu,
              zwróciwszy wzrok w stronę Śląska, prowadzac go wzdłuż nad górami Czech, dostrzegą
              się w Xięstwie Glacu góry zwane Heuszeyer, hohe Menze (...) a w końcu Węgierskie
              góry Karpaty. Dalej dostrzeże bystre oko badacza wiele znakomitych punktów w
              Śląsku: iako to Zotenberg, Brieg (Brzeg), Wrocław, a w Xięstwie Poznańskiem
              leżące miasta Wschowa i Leszno".

Oczywiście wydaje się zupełnie niemożliwe, aby ze Śnieżki widoczne było
              wielkopolskie Leszno i Wschowa. A czy ze Śnieżki widać Kamienną Górę?
              • gero1 Re: Czy ze Śnieżki widać Kamienną Górę? 01.02.02, 10:21
                No pewnie ze widac, skoro z Kamiennej widac Sniezke, to ze Sniezki Kamiennna.
                Oczywiscie nie cala, czesc zaslania gora parkowa.
                • Gość: Lech Re: Czy ze Śnieżki widać Kamienną Górę? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 10:31
                  gero1 napisał(a):

> No pewnie ze widac, skoro z Kamiennej widac Sniezke, to ze Sniezki Kamiennna.
                  > Oczywiscie nie cala, czesc zaslania gora parkowa.

Takiej odpowiedzi właśnie oczekiwałem.
                  Pozdrawiam Lech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka