IP: *.PMPoland.PL / *.pmpoland.pl 25.11.03, 08:39
Czy ktos mial do czynienia z firma Biuro-Bud (zarzadzanie nieruchomosciami)?
Poszukuje osob, ktore moglyby sie podzielic doswiadczeniami ze wspolpracy z
ta firma?
Nasza wspolnota ma poki co same klopoty z tego wynikajace - szukam
sprzymierzencow.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Biuro-Bud IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.11.03, 10:03
      Ja roqwniez nie slyszalem o tej firmie nic dobrego. Mieszkam w nieruchomosci
      zarządzanej przez inną firmę i nie narzekam. Wszystko jest ok. Mimo ze firma
      młoda to prężna i już robiliśmy remonty, które nie kosztowały nas zbyt wiele.
      A biurobud nie jest dobra firmą... Moja rada - zmiencie zarządzającego...
      POzdrawiam
      • Gość: Jackie Re: Biuro-Bud IP: *.PMPoland.PL / *.pmpoland.pl 25.11.03, 10:39
        Czy mozesz podac namiary na Twoja Firme?
        Pozdrawiam
        • Gość: max Re: Biuro-Bud IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.11.03, 14:23
          Proze o podanie e-maila... O wszystkim napisze...
    • paula1986vip Re: Biuro-Bud 24.09.13, 13:07
      Hmm. Mieszkałam w budynku którym zarzadzali. To idioci. Przy metrażu 43 mialam co roku dopłatę 300-400zl. Gdzie praktycznie nie bylo mnie w domu a kolezanka co zamieszkuje obok ma 90 m2 i miala zwrot a ma dwoje dzieci . Pomijam fakt ze to prostaki. Księżniczka nie odpowiada na dzień dobry :-) zenada. Na szczęście buduje dom i niedługo się wyprowadze
      • czytelnik1959 Re: Biuro-Bud 23.10.13, 17:16
        Trochę to dziwna wypowiedź i moim zdaniem typowo "polska" - czyli za grosz merytorycznych uwag, a jedynie dziwne, oderwane od siebie, niepełne informacje... Przepraszam ale wpisy o idiotach, księżniczkach na tym forum, są co najmniej nie na miejscu i powinny być usunięte przez moderatora.
        Jestem członkiem Zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej i mam zgoła odmienne zdanie na temat tej firmy.
        Jak wiele firm zarządzających w Jeleniej Górze, Biuro-Bud nie jest idealny, ale w relacjach z pracownikami i właścicielami, pomimo czasem różnic zdań, zawsze da się dojść do porozumienia - wystarczy posiadać minimum wiedzy na temat funkcjonowania Wspólnot oraz podjętych uchwał. Nie zaobserwowałem nieprawidłowości w rozliczeniach lub wątpliwych decyzji związanych z naszymi wydatkami. Oczywiście błędy się zdarzają, ale są korygowane, czego nie mogę powiedzieć o naszym poprzednim zarządcy. Zarządca nie wydaje naszych pieniędzy bez naszej wiedzy i jest uczciwy.
        To, że Pani miała dopłaty, a ktoś inny nadpłaty nie świadczy o fachowości zarządcy - nie napisała Pani jakie zaliczki Pani płaciła rocznie, a jakie koleżanka - od tego należy wyjść, ponadto należałoby sprawdzić jakie zużycia ciepła miała koleżanka, a jakie Pani. Dziwnym jest też fakt, ze zamieszcza Pani takie informacje na forum zamiast, w przypadku przekonania o błędzie, złożyć reklamację lub po prostu wyjaśnić sprawę w biurze.
        Dodatkowo zwracam uwagę na fakt, że zarządca rozlicza c.o. zgodnie z uchwałą Wspólnoty, więc wykonuje tylko Państwa wolę, a nie nalicza Pani fikcyjnych kwot "z kapelusza"...
    • gogilo Re: Biuro-Bud 09.07.15, 13:32
      Poznałam firmę o tej nazwie z siedzibą w Złotoryi ponad 10 lat temu. Zarządca kombinował , bezprawnie pobrał ode mnie pieniądze i od wielu innych mieszkańców -za rodziny , które nie płaciły. Wygrałam w sądzie i Biuro- Bud spółka z o.o. winny był mi ponad 10 lat temu kwotę około 400 zł. Walczyłam z komornikiem żeby wyegzekwował te pieniądze, ale firma zmieniła w swojej nazwie z " spółka z o.o" na " spółka cywilna" i już był problem. Postarałam się w sądzie o nową klauzulę wykonalności , żeby komornik nie zakończył sprawy, było to w 2012r. Kilka razy próbowałam dowiedzieć się czy coś w tej sprawie ruszyło. Otrzymałam raz informacje o tym ,że przede mną są inni wierzyciele w tej sprawie i oni mają pierwszeństwo. Ponosiłam koszty sądowe, komornicze a sama otrzymałam zwrot 12 zł. Dzisiaj otrzymałam informacje od komornika,że zamyka sprawę, bo dłużnik Biuro- Bud wg klauzuli nie jest dłużnikiem i sprzeciwia się prowadzeniu egzekucji. Widocznie ponownie zmienił coś w nazwie , o czym oczywiście komornik mnie nie poinformował. Czuję się oszukana przez wymiar sprawiedliwości. Próbowałam dzisiaj sprzedać ten dług, ale usłyszałam, że to jest za mała kwota , żeby się sprawą zająć. Przypomniałam sobie jak ciężko było mi wtedy wpłacić te 400 zł . Dzisiaj ten dług jest zapewne większy , szacuję kwotę z moimi kosztami na około 2000 zł dla mnie to dużo , a dla innych to nic. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby bogacić się na krzywdzie drugiego człowieka. Ja chciałam tylko sprawiedliwości.

• piripiri666 Re: Biuro-Bud 25.02.23, 14:30
      Kochani chcecie opinie na temat firmy Biuro-Bud? No to uważnie przeczytajcie sobie opinie czytelnika1959, który twierdzi, że jest członkiem Zarządu Wspólnoty. Każdy kto miał problem i kontakt z tą firmą szybciutko zgadnie kto tak naprawdę mogl napisac tę jedyną pozytywną opinię.
      Ktoś kto podchodzi do sprawy raczej osobiście a nie profesjonalnie.
      Ktoś kto nigdy nie godzi się na krytykę.
      Ktoś kto wie lepiej od innych.
      Ktoś kto lubi używać górnolotnego stylu językowego dla podkreslenia swojego ego.
      Śmiem twierdzić, że to sam pan z działu technicznego firmy Biuro-Bud i chyba jest nawet współwłaścicielem firmy.
      Brawo za inicjatywę.
      Podsumowując: nie polecam, omijać szerokim łukiem bo nawet doszły mnie słuchy ze mieli sprawy sądowe, ktore przegrali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka