Dodaj do ulubionych

Okna z profili PVC

IP: *.chello.pl 08.08.05, 20:01
Ciekawi mnie opis tabelki w części I - tej przy kosztach... chyba "rozsypała
się" i trudno jest zrozumiec o co chodzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: waldek Re: Okna z profili PVC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:30
      od paru lat jestem producentem okien i musze panstwu powierdziec ze na swej
      drodze spotkalem sie z roznymi producentami profili . goraco polecam deceunick
      veka thissen, zas odradzam iprzestrzegam was przed aluplas jest to produkt
      ktury nie powinien byc dopuszczony na nasz rynek okna sie kupuje na pare lat a
      nie na 2 do 3 lat polecam zasiegniecie opini u innych sprzedawcow okna maja
      panstwo starczyc na pare lat by strzec was przed warunkami atmosferycznymi a
      tego nie zapewni wam aluplast.
      • zoni-system Re: Okna z profili PVC 18.10.05, 09:29
        Od wielu lat jestem przedstawicielem fabryki okien produkującej okna z profili
        Aluplast.Fabryka funkcjonuje na rynku od 1991 roku i przez cały ten czas
        wykonuje okna tylko w tym profilu.Sprzedałem juz setki jak nie tysiące tych
        okien.Przez cały ten czas nie miałem żadnej ,ale to żadnej reklamacji.Juz od
        dawna jest prowadzona taka negatywna kampania przeciwko tym profilom z prostego
        powodu.Są tanie i dobre,czego o konkurencji nie mozna powiedzieć,stąd ta
        trwoga.Wiele razy mogłem zmienić fabrykę,na produkującą z innych profilii,ale
        dobrego produktu sie nie zamienia.U siebie w domu zamontowałem oczywiście tez
        okna z profili Aluplasta.Po prostu dobry towar za rozsądna cenę.Ja wiem,że to
        boli,ale cóż ,konkurencję przepraszamy.
        www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
        www.aluplast.com.pl/
        Nic dodać ,nic ująć.Życzę dobrych wyborów.
        • oknolux Re: Okna z profili PVC 18.10.05, 21:52
          Zgadzam się w zupełności z tym co pisze ZONI-SYSTEM. Również od lat sprzedaję
          okna z różnych profili firmy ALUPLAST i nigdy nie miałem z nimi żadnego
          problemu. Jeżeli takowe by występowały dawno zmieniłbym sprzedawany produkt.
          Mimo bzdur, które są rozpowszechniane przez "znawców" o oknach z profili
          ALUPLAST, nigdy nie zdarzyło mi się opowiadac klientom, że np. Thyssen lub inny
          konkurencyjny produkt jest do niczego.
          Cóż........ nie ten charakter.
          • zoni-system Re: Okna z profili PVC 18.10.05, 22:28
            Jak to dobrze ,że w branży są jeszcze fajni i obiektywni ludzie.Właśnie,do
            głowy by mi nie przyszło,żeby na forum robić złą markę innym profilom,chciaż
            mógłbym pisac strony.Pazdrawiam.
          • mj.agh Ideal 6000 Passiv-Haus ? 05.09.09, 23:53
            oknolux napisała:
            > Zgadzam się w zupełności z tym co pisze ZONI-SYSTEM. Również od
            lat sprzedaję
            > okna z różnych profili firmy ALUPLAST i nigdy nie miałem z nimi
            żadnego
            > problemu.

Skoro trafili się fachowcy to mam pytanie o profil Ideal 6000 Passiv-
            Haus.
            Zastanawiam się na ile faktycznie jest opłacalny jego zakup. Przy
            wycenie moich okien cena wyszła o 8tys więcej niż przy profilu Ideal
            6000. Niestety sprzedawca nie jest w stanie nic powiedzieć o
            doświadczeniu osób, które okna z takimi profilami nabyły ponieważ
            jeszcze nikt takich u niego nie zakupił :(
            Przeszklenia są dość duże, także okna będą 3 szybowe z wypełnieniem
            z argonu. Odnośnie profilu jeszcze decyzja nie została podjęta i za
            bardzo nie mam praktycznych informacji do jej podjęcia – jedynie
            suche opisy katalogowe. Na pewno będzie to Aluplast bo tylko ta
            firma zaoferowała mi okna PCV w interesującym mnie szarym kolorze
            (szary bazalt) i z pełną gwarancją (w jednej firmie spotkałem się z
            brakiem gwarancji dla okien nieotwieranych o wysokości
            przekraczającej 2,4m).
            Czy coś z własnych doświadczeń i doświadczeń klientów jesteście w
            stanie Państwo powiedzieć o tych profilach?
        • Gość: madzia Re: Okna z profili PVC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:44
          ale jeśli byłby Pan na moim miejscu wybrał by Pan okucia Trocal czy Aluplast ??
      • Gość: zbyszek Re: Okna z profili PVC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:38
        Osobiscie uwazam ze profile pcv sa dobre i solidne. Mamy kilka
        wykonczen tego typu w domu
        www.e-millennium.pl/index.php?cPath=10_22 i musze przyznac ze
        spełniaja swoja role.
    • Gość: mack74 Okna z profili PVC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 16:50
      Nie ma złych profili ( może trochę szokujące , ale wydaje mi się do pewnego
      stopnia prawdziwe). Okna składają się z profili, okuć, szyb , wzmocnienia.
      Składa to fabryka i najwięcej zależy od niej samej!!! Poza tym bardzo ważny
      jest montaż okien. Jeśli ktoś szuka tanio, to niech potem nie narzeka - fabryka
      żeby sprzedać tanio gdzieś oszczędza ( na wzmocnieniu, na grubości ścianek w
      profilu, ja jakości wykonania, na transporcie itd . itp.) "Przerobiłem" wiele
      fabryk i niewiele w Polsce ( zwłaszcza rejon północny kraju) jest solidnych
      fabryk . Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka