Dodaj do ulubionych

Farby PARA??

10.08.06, 13:02
Mam pytanie, a mianowcie czy to prawda że tą farbę należy nakładać na
specjalny niemiecki gips, bo inaczej farba się łuszczy na ścienie?? Mam
problem bo zamierzam malować i taką "nowinkę" podpowiedział mi kolega a moje
ściany na razie są równe i nie wymagaja gipsowania (planuję położyć farbę na
farbę).
Obserwuj wątek
    • michal373 Re: Farby PARA?? 10.08.06, 22:48
      Nalezy koniecznie zagruntowac np unigruntem atlasu i mozna malowac. Ja tak robie
      malujac farbami beckersa. Jesli chodzi o wybor farby Para jestem pod wrazeniem.
      Oczywiscie b pozytywnym.
      Z powazaniem,
      PS najlepiej wykonac probe na malej powierzchni.
    • tosiek33 Re: Farby PARA?? 14.08.06, 12:45
      malowałem tymi farbami przez 4 lata (byłem autoryzowanym wykonawcą). I tylko
      nimi. są naprawdę dobre. Ale nie gruntuj broń boże unigruntem pod nie. Michał373
      widać po jego podpowiedziach gruntuje tylko uni gruntem. Bzdura. Są to farby
      kanadyjskie a tam niestety wymagania są inne. Pod ta farbę (właściwie pod każdą
      za której litr płacimy >10zł) trzeba pomalować farbą podkładową. Para ma swoje
      podkładówki ale ja poleciłbym Grunt Śnieżkę. Sprawdziła się bardzo dobrze.
      Zresztą w jednym salonie pary w mojej okolicy sami pracownicy polecali tą farbe
      jako podkład. Dobry wybór
    • tosiek33 Re: Farby PARA?? 14.08.06, 12:50
      a co do gładzi pod Parę to większej głupoty nie słyszałem od wielu lat. Skoro te
      farby sprowadzają z Kanady to odwracając pytanie czy w kanadzie też muszą one
      być robione na specjalnych gipsach z niemiec?????:-))))))))))))))))))))) i kto
      to sprowadza do kanady. hehe
    • Gość: autor Re: Farby PARA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:32
      farby z firmy Para sa super ,i kociaki też
      farb uzywam ,kociaki pozdrawiam ( przynjmniej na razie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka