boratyna 08.09.06, 09:38 prosze o opinie osob, ktore taka podloge maja, napiszcie tez czy olejowaliscie podloge samodzielnie czy ktos wam robil na gotowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 9ton Re: podloga z olejowanego drewna IP: *.wil.pk.edu.pl 08.09.06, 13:58 chcę taką kupić. Byłem w salonie sprzedaży i gość mówił, że jak warstwa oleju jest prawidłowo położona i zaimpregnowana to nic sie nie stanie. oczywiście trzeba konserwować specjalnymi płynami. Mój sasiad ma takową, bardzo łądnie wygląda, ale chciał zaoszczędzić i sam "olejował" na drugim piętrze. Efekt taki, ze po kilku miesiącach podłoga na piętrze miała inny kolor niż na parterze, mimo, ze była robiona tymi samymi środkami. BTW ile kosztuje ułożenie takiej podłogi (z chemią)?? w Kraku chcą 100 netto za metr2. Odpowiedz Link Zgłoś
boratyna Re: podloga z olejowanego drewna 09.09.06, 12:42 W przyszlym tygodniu dopiero sie zaczne orientowac za ile w wawie chca takie podlogi klasc. W sklepie powiedziano mi ze lepiej to pierwsze olejowanie fachowcom zostawic i chyba tak zrobimy. My wybralismy dab rustykalny szczotkowany i frezowany i trzeba go na rowniuska wylewke klasc na klej a potem juz tylko olejowac bez cyklinowania - jesli ktos moze w wawie dobra osobe do takiej pracy polecic to b. prosze o namiar na mail gazetowy... Odpowiedz Link Zgłoś