Dodaj do ulubionych

Lakierobejca czy bejca + lakier

04.07.07, 14:09
Witam, chce nieco ozywic kolor nowych surowych drzwi sosnowych. chcialbym je zabejcowac i polakierowac. Pytanie pierwsze (nie mam doswiadczenia w malowaniu bejcami) czy latwiejsza dla mnie w uzyciu i ladniejsza w efekcie koncowym bedzie lakierobejca czy tez zesta bejca + lakier? Jakiej firmy produkty najlepiej zastosowac?
pzdr,
kuba
Obserwuj wątek
    • durk-design Re: Lakierobejca czy bejca + lakier 04.07.07, 18:55
      Zrób próbę zarówno koloru jak i trwałości.Ja np stosuję tylko i wyłącznie bejce
      i lakier chociaż podobno tak sie nie robi.Wg mnie lepiej można rozegrać sprawe
      koloru,transparentności i wykończenia.Stosuj bejcę od jasnej do ciemnej i co
      najmniej 2 warstwy lakieru.Pozdrawiam,J.
    • Gość: broda Re: Lakierobejca czy bejca + lakier IP: *.idc.net.pl 04.07.07, 20:21
      bejca + lakier jest lepszym rozwiązaniem przy ręcznym nakładaniem, nie widać tzw
      mazów, chociaż wprawna ręka i dobry pędzel robią cuda.
      Mój typ bejca nitro sopur, izolant,lakier poliuretanowy do szlifowania raz,
      lakier poliuretanowy nawierzchniowy raz (wersja z pistoletem pneumatycznym).
      Ręcznie- bejca nitro sopur, lakier nitro do szlifu lub capon raz domalux 2 X
    • miss_coco Re: Lakierobejca czy bejca + lakier 05.07.07, 13:47
      Nie jestem fachowcem ale z doswiadczenia przy odnawianiu mebli, drzwi i podlog
      w naszym domu, moge powiedziec ci, ze bejca zastosowana osobno + lakier daje o
      wiele ladniejszy efekt estetyczny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka