alfa36 04.06.08, 17:42 Czy do izolacji pionowej fundamentów od wewnątrz można używac folii tłoczonej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: Izolacja fundamentów IP: *.48.jawnet.pl 04.06.08, 19:19 nie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Izolacja fundamentów IP: *.chello.pl 04.06.08, 19:22 można ale to nie będzie izolacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa36 Re: Izolacja fundamentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 18:17 Jaką izolację w taki razie zastosować od środka ściany fundamenowej? Budynek jest niepodpiwniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Izolacja fundamentów IP: *.48.jawnet.pl 05.06.08, 19:11 izolacji od wewnatrz nie stosuje sie zwyczajnie wszelka wilgoc i woda naplywaja z zewnatrz jezeli bedziesz swiadkiem rozbiorki domu zwroc uwage na suche podloze pod budynkiem mimo duzej wigotnosci scian chyba ze masz zrodelko pod salonem;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa36 Re: Izolacja fundamentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:02 Wniosek: brak izolacji od wewnątrz, izolujemy od zewnątrz. U nas jest wysoki poziom wód gruntowych, bardzo obawiam sie wilgoci, stąd moje rozważania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Izolacja fundamentów IP: 212.160.172.* 06.06.08, 14:36 Mój murarz powiedział, że od wewnątrz tez trzeba zaizolować, wiec wysmarowałem scianę fundamentową również od wewnątrz Dysperbitem. Uzasadnił to tak: "Weź ręcznik i wsadź jego dół w wodę, potrzymaj trochę a ręcznik bedzie również mokry u góry - praw fizyki nie oszukasz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Izolacja fundamentów IP: 212.160.172.* 06.06.08, 14:41 I jeszcze jedno - to dlaczego dajemy izolację poziomą na ławy fundamentowe ? Po to żeby wilgoć nie przedostawała się do góry na ścianę fundamentową . Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Izolacja fundamentów 06.06.08, 18:55 Gość portalu: alfa36 napisał(a): > Wniosek: brak izolacji od wewnątrz, izolujemy od zewnątrz. U nas jest wysoki po > ziom wód gruntowych, bardzo obawiam sie wilgoci, stąd moje rozważania na ten te > mat. folie kubelkowa stosuje sie na dzialkach o niskim poziomie wod gruntowych ma zadanie izolowac fundament od gruntu ewentualna woda splywa po scianach wolna przestrzen jest dodatkowo wentylowana poszukaj w sieci systemow izolacji fundamentow w przypadku wysokiego poziomu wod gruntowych np taki icopal ma fajne rozwiazania pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś