Dodaj do ulubionych

Izolacja fundamentów

04.06.08, 17:42
Czy do izolacji pionowej fundamentów od wewnątrz można używac folii tłoczonej?
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: Izolacja fundamentów IP: *.48.jawnet.pl 04.06.08, 19:19
      nie

pzdr.
      • Gość: ? Re: Izolacja fundamentów IP: *.chello.pl 04.06.08, 19:22
        można ale to nie będzie izolacja....
        • Gość: alfa36 Re: Izolacja fundamentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 18:17
          Jaką izolację w taki razie zastosować od środka ściany fundamenowej? Budynek jest niepodpiwniczony.
          • Gość: cromwell Re: Izolacja fundamentów IP: *.48.jawnet.pl 05.06.08, 19:11
            izolacji od wewnatrz nie stosuje sie
            zwyczajnie
            wszelka wilgoc i woda naplywaja z zewnatrz
            jezeli bedziesz swiadkiem rozbiorki domu zwroc uwage
            na suche podloze pod budynkiem mimo duzej wigotnosci scian

chyba ze masz zrodelko pod salonem;)

pzdr.
            • Gość: alfa36 Re: Izolacja fundamentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:02
              Wniosek: brak izolacji od wewnątrz, izolujemy od zewnątrz. U nas jest wysoki poziom wód gruntowych, bardzo obawiam sie wilgoci, stąd moje rozważania na ten temat.
              • Gość: mar Re: Izolacja fundamentów IP: 212.160.172.* 06.06.08, 14:36
                Mój murarz powiedział, że od wewnątrz tez trzeba zaizolować, wiec
                wysmarowałem scianę fundamentową również od wewnątrz Dysperbitem.
                Uzasadnił to tak: "Weź ręcznik i wsadź jego dół w wodę, potrzymaj
                trochę a ręcznik bedzie również mokry u góry - praw fizyki nie
                oszukasz"
                • Gość: mar Re: Izolacja fundamentów IP: 212.160.172.* 06.06.08, 14:41
                  I jeszcze jedno - to dlaczego dajemy izolację poziomą na ławy
                  fundamentowe ? Po to żeby wilgoć nie przedostawała się do góry na
                  ścianę fundamentową .
              • cromwell1 Re: Izolacja fundamentów 06.06.08, 18:55
                Gość portalu: alfa36 napisał(a):

> Wniosek: brak izolacji od wewnątrz, izolujemy od zewnątrz. U nas jest wysoki po
                > ziom wód gruntowych, bardzo obawiam sie wilgoci, stąd moje rozważania na ten te
                > mat.

folie kubelkowa stosuje sie na dzialkach o niskim poziomie wod gruntowych
                ma zadanie izolowac fundament od gruntu
                ewentualna woda splywa po scianach
                wolna przestrzen jest dodatkowo wentylowana

poszukaj w sieci systemow izolacji fundamentow w przypadku wysokiego
                poziomu wod gruntowych

np taki icopal ma fajne rozwiazania

pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka