Dodaj do ulubionych

co sie dzieje???

24.03.06, 11:07
Witam bylam mieszkanka ketrzyna przez 20 lat i naszczescie juz nie jestem .
Ludzie robcie cos naprawde z tym miastem !!! Wiekszosc mlodziezy wyjezdza z
tego miasta ciekawe kto w nim niedlugo bedzie mieszkal??? Wydaje mi sie ze
nikt nic nie robi zeby ta mlodziez nie szukala pracy w innym miescie i miala
prace zajecie na miejscu . Kazdy wie co sie dzieje z tym miastem i jego
mlodzieza szkoda tylko najmlodszych jaki ich los czeka ...????

Pozdrawiam
pewnie zaraz ten post bedzie usuniety ale nie szkodzi wszystko i tak jest
jasne :)
Obserwuj wątek
    • annaz14 Re: co sie dzieje??? 24.03.06, 20:39
      a ja jestem mieszkanką Ketrzyna dopiero od 4 lat, przyjechalam tu z duzego
      miasta i na początku bylo trudno przestawic sie na takie senne życie, ale dzis
      jestem zadowolona, spokoj, cisza, ludzie zyczliwi, no poza sluzbą zdrowia(!!!)
      oczywiscie wladze w Kętrzynie też dają wiele do życzenia, ale tak jest niestety
      w calej polsce. Wiec co za roznica czy to ketrzyn, czy to warszawa???? I tak
      zarobic nie zarobisz, a jak już zarobisz to prawie polowe oddaj dla panstwa, w
      tym jakoąs czesc na opieke zdrowotną ktorej nie ma i na emeryture, ktorej nigdy
      nie zobaczysz...
      nie sądzę aby gdzie indziej bylo lepiej! No zgoda pracy tu nie ma wcale, a
      mlodzież ciągnie do miasta, ale oni tu wrocą, a jak nie tu to na inną wies.
      • wawa77 Re: co sie dzieje??? 24.03.06, 21:00
        witaj
        Ciesze sie ze podoba Tobie sie w Kętrzynie napewno tam nie jest zle jezeli ma
        sie pewna dobra prace i stac czlowieka w miare godnie zyc . Mnie tam procz
        rodziny nic nie trzymalo zero perspektyw zero pracy mysle ze jest sporo takich
        ludzi ktozy sami ie wiedza czy jutro beda jeszcze pracowac gdzie pracuja ?? w
        Ketrzynie z praca jest ciezko w sumie teraz to juz wszedzie jest ciezko nawet w
        Wa-wie ale napewno sa wieksze szanse , ja raczek do Ketrzyna nie wroce
        przynajmnie tak mi sie wydaje bo procz rodziny znajomych to nie mialabym juz do
        czego . Tobie zycze pwodzenia:- )
        • kamil_smolen Re: co sie dzieje??? 09.04.06, 18:26
          wawa77 napisał:

> witaj
          > Ciesze sie ze podoba Tobie sie w Kętrzynie napewno tam nie jest zle jezeli ma
          > sie pewna dobra prace i stac czlowieka w miare godnie zyc . Mnie tam procz
          > rodziny nic nie trzymalo zero perspektyw zero pracy mysle ze jest sporo takich
          > ludzi ktozy sami ie wiedza czy jutro beda jeszcze pracowac gdzie pracuja ?? w
          > Ketrzynie z praca jest ciezko w sumie teraz to juz wszedzie jest ciezko nawet
          > w
          > Wa-wie ale napewno sa wieksze szanse , ja raczek do Ketrzyna nie wroce
          > przynajmnie tak mi sie wydaje bo procz rodziny znajomych to nie mialabym juz d
          > o
          > czego . Tobie zycze pwodzenia:- )
          Całkowicie się z tobą zgadzam i też jak ty wyemigrowałem do wawy w celu zapewnienia sobie jakiejś przyszłości.Tylko powiem tak nie wszyscy myślą tak jak my nie którym ciągły lans po kętrzyniaku, wilkasy i koch zupełnie wystarczą na sczęśliwe życie heh.

• dublin-nilbud Re: co sie dzieje??? 25.03.06, 09:03
      kiedy jestem daleko wtedy tesknie,kiedy przyjezdzam na urlop i widze te same
      problemy te sama biede i tylko wiecej nowego polbruku ipelargonie na
      slupach,wiem ze slusznie zrobilem wyjezdzajac i zabierajac stad rodzine,do
      zobaczenia w wakacje
      • yoolcia1 Re: co sie dzieje??? 27.03.06, 12:46
        ja też z tąd się wyprowadzę i napewno nie będę tego żałować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka