Gość: yen IP: *.elk.mazury.pl / *.elk.mazury.pl 30.12.02, 10:34 zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary62 Re: www.mazurskie.gower.pl 30.12.02, 13:12 Yen! Skorzystałem z Twojego zaproszenia. To jest cymes!!! Chyba nie zdążę zrobić obiadu przez to oglądanie. To jest temat do "gadania" . Nie wszystkie zdjęcia są opisane, zatem można zgdywać gdzie co jest. Zdjęcia są bardzo dobre, potwierdzają czas kiedy były zrobione. Przez ten "złamany" wiadukt w okolicach Kruklanek nie ma komunikacji kolejowej z Węgorzewem? Pozdrawiam, Stary Odpowiedz Link Zgłoś
_jola Re: www.mazurskie.gower.pl 30.12.02, 14:13 Ale numer. Kamera internetowa www.mazurskie.gower.pl/kamerka/kamera.html pokazuje mój blok. a przed nim mój samochodzik, którego już nie ma, bo pojechałam do pracy. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyk Re: www.mazurskie.gower.pl IP: molis:* / *.netway.elk.pl 31.12.02, 17:12 _jola napisała: > Ale numer. Kamera internetowa > <a href="http://www.mazurskie.gower.pl/kamerka/kamera.html"target="_blank">www. > mazurskie.gower.pl/kamerka/kamera.html</a> > pokazuje mój blok. a przed nim mój samochodzik, którego już nie ma, bo > pojechałam do pracy. Super. Jaka marka? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: www.mazurskie.gower.pl 30.12.02, 17:17 Sympatyczne te fotki. Zmieniłbym tylko kadrowanie, tak żeby nie dzieliło zdjęcia symetrycznie na pół. I gdzieniegdzie niebo jest wyprane - przydałby się filtr szary połówkowy albo polaryzacyjny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yen dzięki!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 22:56 dzięki za tak sympatyczny odzew. nie sądziam że te fotki mogą się tak spodobać. zrobił je mój tata, ja tylko je "wsadziłam" na stronkę. najbardziej czekam więc na komentarze techniczne. fotki zostały zrobione na cyfrówce Olympusa nie wiem czy w nich stosuje się jakieś filtry - w kadym razie dzięki za radę. starałam się zebrać różne zdjęcia żeby nie było zbyt cukierkowo. mam też zbiór interesujących fotek z naszych PGR-ów ilustrujących ich totalny rozkład, ale nie pasują mi do tematu. czekam na dalsze komentarze! Odpowiedz Link Zgłoś
kibic007 Re: dzięki!! 30.12.02, 23:57 Czy można by prosić o jakieś opisy miejsc? Czasem, gdy odwiedzam okolice Ełku potrafię zrobić wycieczkę krajoznawczą i opis by się przydał. Niektóre miejsca znam, ale część jest trochę odleglejszych. Z góry dzięki. Kibic Odpowiedz Link Zgłoś
stary62 Re: A jednak podoba się! 31.12.02, 01:07 kibic007 napisał: > Czy można by prosić o jakieś opisy miejsc? > Czasem, gdy odwiedzam okolice Ełku potrafię zrobić wycieczkę krajoznawczą i > opis by się przydał. Niektóre miejsca znam, ale część jest trochę > odleglejszych.... Trzeba pogratulować Twemu Tacie wrażliwości i dobrego smaku. Jednak do pełnego "szczęścia" brakuje opisów gdzie to miejsce znajduje się.Szczególnie dla tych, którzy nie są stąd a chcieliby zobaczyć te "zjawiska" ,że tak powiem, w naturze. Rozrzut miejsc jest duży od okolic Ełku poprzez Malinówkę, Skomack, Kruklanki. Zdaje mi się,że jest i Jucha.Jeszcze wszystkiego nie zdążyłem przeglądnąć. P.S.Udanego balu w Łodzi i wszystkiego najlepszego w 2003 r.! Pozdrawiam, Stary P.S. > > Kibic Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: dzięki!! 31.12.02, 15:03 Gość portalu: yen napisał(a): > dzięki za tak sympatyczny odzew. nie sądziam że te fotki mogą się tak spodobać. > > zrobił je mój tata, ja tylko je "wsadziłam" na stronkę. najbardziej czekam więc > > na komentarze techniczne. fotki zostały zrobione na cyfrówce Olympusa nie wiem > czy w nich stosuje się jakieś filtry - w kadym razie dzięki za radę. starałam > się zebrać różne zdjęcia żeby nie było zbyt cukierkowo. mam też zbiór > interesujących fotek z naszych PGR-ów ilustrujących ich totalny rozkład, ale > nie pasują mi do tematu. > czekam na dalsze komentarze! Yen, pozdrów w takim razie Tatę. Na cyfrówkach się nie znam, wykonałem na jakiejś zaledwie kilka zdjęc. Robię analogowym aparatem. Co do kompozycji mogę się jednak wypowiedzieć i polecam przejrzenie jakiejkolwiek książki o fotografowaniu. Chyba w każdej znajdzie się jakiś rozdział o kompozycji. Kilka prostych zasad może sprawić, że z miejsca zdjęcia wydają się ciekawsze. Dużo daje też oglądanie dobrych fotek. Polecam stronkę: www.plfoto.com Można tam znaleźć bardzo ciekawe zdjęcia - zwłaszcza te, które są umieszczane w rankingu. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULITA Re: www.mazurskie.gower.pl IP: *.8.252.64.snet.net 31.12.02, 03:08 cudowne zdjecia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: www.mazurskie.gower.pl IP: *.proxy.aol.com 31.12.02, 03:38 Zdjecia sa technicznie calkiem dobre. Wiele do zyczenia pozostawia dobor miejsc. Zwlaszcza w lecie ta ten rozpadajacy sie domek, a dalej polamany plot, upadly jakis PGR. Dla kogos kto nigdy nie byl na Mazurach i jak to zobaczy to sie przestraszy. pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomko Re: www.mazurskie.gower.pl IP: *.powiat.elk.pl / 192.168.3.* 31.12.02, 15:17 Zdjęcia są niezłe. Stronę już poleciłem swoim znajomym. Szkoda, że nie ma tam opisów. W każdym razie - dobrze, że strona jest. Nie mogłem jednak dopatrzeć się kto jest jej autorem. Pozdrawiam. tomko Odpowiedz Link Zgłoś
kibic007 www.mazurskie.gower.pl - do YEN 18.07.03, 23:23 Yen, zamierzam być niezabawem w naszych stronach i zrobić mały rajd. Czy możesz mi jakoś dokładniej namierzyć "stary dworek" i "ruinę" z katalogu "Jesień"? Będę dźwięczny, Pozdrawiam, Kibic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: www.mazurskie.gower.pl - do YEN IP: *.cable.mindspring.com 19.07.03, 02:24 kibic007 napisał: > Yen, > > zamierzam być niezabawem w naszych stronach i zrobić mały rajd. Czy możesz mi > jakoś dokładniej namierzyć "stary dworek" i "ruinę" z katalogu "Jesień"? > jak dla mnie te zdjecia sa super. zawsze lubilem chodzic po osowcu takze takie klimaty jak wiadukty (ten caly i ten urwany) sa super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietka Re: www.mazurskie.gower.pl - do YEN IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 10:28 no rzeczywiscie " wiadukt urwany " TERAZ jest super hej Odpowiedz Link Zgłoś