Dodaj do ulubionych

proste, lśniące włosy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 21:51
hejo. :)
Mam pytanie... jakiej odżywki/szamponu używać, gdy:
-mam przetłuszczające się włosy
-prostuję je 2-3 razy w tygodniu
-od prostowania są matowe :(

Nie mogę używać szamponu do wlosów suchych, gdyż one za bardzo nawilżają włosy, a moje się przetłuszczają! Od 1/4 długości są matowe, bo używam prostownicy.
Potrzebuję lekkiej odżywki lub dobrego szamponu do włosów przetłuszczających się (i raczej mało gęstych..), aby odzyskały blask.
Proostować muszę, bo mam bardzo... niesforne włosy. każdy kosmyk w inną stronę! nie prostuję tylko gdy spinam w kok, czego bardzo nie luibię :(

Do tej pory używałam szamponow do włosów przetłuszczających się i zwiększających objętość (mam raczej cieńkie włoski). Ale od kiedy włosy przestały lśnić, muszę znaleźć szampon który pogodzi moje wymagania: włosy lśniące, o FAJNEJ :) objętości i wolniej się przetłuszczające.
Help :(
Obserwuj wątek
    • anitamar21 Re: proste, lśniące włosy 20.03.07, 23:57
      Podobno trzeba przed prostowaniem uzywac specjalnego preparatu, ale drogiego .
    • klara154 Re: proste, lśniące włosy 22.03.07, 14:37
      Żeby włosy były lśniące muszą być zdrowe i nawilżone, prostowanie tylko
      pogarsza ich stan; jeżeli już to robisz, to proponuję przed zastosować Flat
      Iron Spray do prostowania włosów, to jest dwufazowy płyn Welli; kosztuje około
      55 zł, ale jest dosyć wydajny.
      Od połowy włosów możesz także nakładać jedwab w płynie, przez pierwszą chwilę
      włosy są tłustawe, ale szybko go "wypijają" i pozostaje miękkość i blask. Ten
      jedwab nazywa się Biosilk i jest w małych, bialych buteleczkach za ok. 7,00 zł
      Mam podobne włosy i odstawiłam prostowanie na rzecz regeneracji.
      • oodareczkaoo Re: proste, lśniące włosy 03.04.07, 10:28
        moje włosy są lśniące po odżywce pantene pro-v bez
        • oodareczkaoo Re: proste, lśniące włosy 03.04.07, 10:29
          możesz również stosować nabłyszczacz do włosów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka