Dodaj do ulubionych

Radio Eska

11.02.04, 00:22
Obserwuj wątek
    • goldtown9 Re: Radio Eska 11.02.04, 00:28
      Sorry, 'bout the post before. Kiedy słucham tekstów spikerow tego radia, to przypomina mi sie radio Pawła Gacki w najgorszym wydaniu... Nie ma lepszych w Pile i okolicy? A reklamy nagrywaja chyba wśród swoich krewnych, szczegolnie ta "Poranne expresso"... Ha, ha, ha, ha
      Ha, ha, ha, ha
      Ha, ha, ha, ha
      Cholera, nie mogę się pohamowac od śmiechu!
      • kicior99 Re: Radio Eska 12.02.04, 12:31
        Kotarski i Dolgowicz cofneli sie nieco w porownaniu z ich okresem pracy w 100,
        ale ograniczenia narzuca tzw. format radia. Nawet Mareczek Wolski nic nie
        pomoze...
      • dawid-fen Re: Radio Eska 20.03.04, 03:03
        Radio jak większość innych w kraju - typowa komercha. Ciągle te same tandetne i
        cepeliackie utwory promowane na siłe przez "wielkie wytwórnie płytowe"
        Osobiście polecam PR3. i Radio Clasic.
        • kicior99 Re: Radio Eska 20.03.04, 11:39
          classica nie ma, trujka zeszla na psy. Slucham jedynki i - przy dobrej
          pogodzie - tok fm.
    • scandixxx Re: Radio Eska 25.02.04, 20:49
      Z tego co wiem Dołgowicz powrócił na "stare śmieci" do setki i stara się
      chłopak jak może. Eska to "martwe" radio, od 6 do 10 program z udzialem
      pilskich dj-ow (Kotarski & Grabiński) a od 10 i przez resztę dnia pojawiają się
      na antenie głosy dj-ów z Warszawy. Tylko ciekawe jak to jest że dżingle i
      reklamy lecą z Piły a głosy z Warszawy. Ponadto co trzy godziny powtarzające
      się kawałki, brrr - czy nie mogą urozmaicić trochę playlisty? Tak przy okazji
      to wpadł mi do głowy pomysł na nowy temat - RADIO ESKA czy RADIO STO? Juz za
      chwile go zaproponuje forumowiczom i licze na wasze głosy w tej sprawie. Gdybym
      ja miał wybierać...hmmm... chyba żadnego z nich bym nie wybrał bo w radiu sto
      brakuje fajnych programów i przede wszystkim konkursów, których na początku
      istnienia stacji było bardzo dużo.
      • goldtown9 Re: Radio Eska 27.02.04, 15:53
        Niektóre komentarze sa na poziomie wioskowego radia... Szczególnie gdy dj'om wyrywaja sie extra powiedzonka.
        Radio Pawełka G. było jednak nie do pobicia!!!
        • kicior99 Re: Radio Eska 28.02.04, 12:10
          bo nie ma konkurencji, proste... Po co sie wysilac?
          • adam1 Re: Radio Eska 29.02.04, 13:28

> bo nie ma konkurencji, proste... Po co sie wysilac?

Oni myślą że są najlepsi, i konkurencja w postaci rozgłośni ogólnopolskich nic
            nie znaczy... mylą się, ja staram się słuchać tylko RMF i ZET, głównie dlatego
            że żadko zdażają się głupie wpadki słowne no i przede wszystkim jest bardziej
            urozmaicona muza, chociaż i oni lubieją się uprzeć na różne kawałki (
            szczególnie w nocy ).
            • kicior99 Re: Radio Eska 01.03.04, 11:30
              osobiscie slucham radiofonii publicznej. Jestem juz za stary naniechlujna
              polszczyzne i wpadki techniczne :-)
    • goldtown9 Re: Radio Eska 05.03.04, 14:45
      Przyszła kre(y)ska na radio Eska...
      Nuda do kwadratu to wielbiciel eski...
      • kicior99 Re: Radio Eska 05.03.04, 15:42
        kazdyma prawa do sluchania tkaiego radia jakie chce. BTW polecam w POLITYCE
        artykul Peczaka n/t formatowania stacji. Groza. W 100 przynajmniej ludzie
        dobieraja muzyke i to slychac
        • zlotowiak Re: Radio Eska 20.03.04, 20:36
          Widze, że dyskusja jest szerzej pojęta, bo i sa nicki ze Złotowa... Ja też lubie ta reklamówkę, w ktorej chyba marsjanie mówia jaka świetna jest ta eska. Za to powinni dostac nagrode z rak M. Augustyna.
          • kicior99 Re: Radio Eska 21.03.04, 18:54
            n ie slyszalem. Poza tym idea rozglosni stricte lokalnych chyba nie zdala
            egzaminu
        • oooo Re: Radio Eska 12.09.04, 00:01
          kicior99 napisał:

> W 100 przynajmniej ludzie
          > dobieraja muzyke i to slychac

o tak :>
    • scandix Re: Radio Eska 05.09.04, 20:29
      Teraz to sie wyzarli. Po wyłaczeniu nadajnika Rock Radia Wielkopolska na 105,4
      fm w Poznaniu nasza pilska eska kilkakrotnie zwiekszyla moc nadawania. Antene
      chyba wyrzucili za Pile bo jakosc odbioru w miescie znacznie sie pogorszyła.
      Ostatnio jechałem do Koszalina i musze sie przyznac ze dopiero kilka kilometrow
      przed tym miastem sygnał pilskiej eski "zaginął". Ciekawostką jest to że w
      Szczecinku ludzie mogą sobie wybierać: albo ich eska albo nasza. W sumie
      różnicy prawie nie słychać (poza porankiem i blokiem reklamowym). Teraz setka
      zostaje w tyle...
      • kicior99 Re: Radio Eska 13.09.04, 11:50
        Nie ma juz? To fajnie, w zyciu nie slyszalem tak siarzastego rozhlasu. Nie
        przepadam za ESKA, zreszta jestem za stary na takie pranie mozgu. Tu gdzie
        jestem, slucham Radia Capital Gold na srednich, BBC Kent na UKF i France Inter.
    • scandix Re: Radio Eska 19.09.04, 09:44
      Niepotrzebnie narobiłem tyle hałasu, wszystko jest już po staremu...
      • kicior99 Re: Radio Eska 20.09.04, 10:55
        ale dobrze wiedziec. Potrzebnie =)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka