Dodaj do ulubionych

OPUSZCZONE miejsca - budynki, fabryki, koscioly ??

30.04.05, 01:40
Witam forumowiczow !

Prosze o pomoc - czy w szeroko pojetych okolicach Zlotowa znajduja sie jakies
opuszczone... jak w temacie ? Chodzi mi o miejsca typu fabryka porcelany w
Chodziezy, poradzieckie pozostalosci w Klominie, Bornem, Brzeznicy, mosty w
Plytnicy i pod Jastrowiem... Dziekuje serdecznie za odpowiedzi :-)

pozdrav !
Obserwuj wątek
    • elmek Re: OPUSZCZONE miejsca - budynki, fabryki, koscio 30.04.05, 08:51
      Mam nadzieję, że nie pytasz po to, żeby zlokalizować miejsce potencjalnej
      zbiórki złomu itp. (bez złośliwości, popatrz na most w Płytnicy, który
      złomiarze skrócili o kilkadziesią metrów a niedługo chyba całkowicie
      rozbiorą...).
      W Złotowie jest spichlerz - ale to zabytek, do tego w fatalnym stanie i nie
      wolno tam wchodzić. Są budynki starej przetwórni owoców i warzyw, ale część
      jest chyba wykorzystywana (jeżeli nie wszystkie). Są budynki a właściwie ruiny
      budynków PGR-u (niedaleko Zacisza). Innych spektakularnych pustostanów sobie
      nie przypominam.
      PS.
      A fabryka porcelany w Chodzieży nadal funkcjonuje, z tego co mi wiadomo ;-)
    • flatower Re: OPUSZCZONE miejsca - budynki, fabryki, koscio 04.05.05, 21:09
      Ty chyba dupy nie ruszasz od komputera !!! A warto!!! Nie będę gnuśnym dupom
      podpowiadał !! A miałbym co!
      • passat811 Re: OPUSZCZONE miejsca - budynki, fabryki, koscio 08.05.05, 21:46
        Nie krzycz, dupo szanowna :) Jakkolwiek po Twoim loginie spodziewalem sie
        madrzejszej wypowiedzi. Tak czy owak - znam dobrze miejsca ktore wymienilem w
        poscie z pytaniem, za odpowiedzi dziekuje serdecznie, ale skoro wiesz cos
        wiecej, napisz prosze. Tyle, ze ja z Wrocka jestem :D
        • flatower Re: OPUSZCZONE miejsca - budynki, fabryki, koscio 09.05.05, 21:12
          przepraszam, ze się uniosłem ale okolice znam dobrze i wydaje mi się, że tylko
          trzeba poświęcić trochę czasu, by znależć ciekawe sprawy.Szczególonie ciekawe
          są kościoły- dużo kamienia i drewna.Moje okolice to Krzywa Wieś - piękny
          kościół i przewyższenia jak w górach. Polecam też piękne miejsce - Grodno, dziś
          już częściowo zagospodarowane, ale legenda jest prima sort! Trzeba tam pojechać
          i oglądać . Ci z AL tam nie jeżdża bo tam żaden wójt i burmistrz nie zagląda.
          Ale ponoć wino na miedzy rozpite tam smakuje wyjatkowo !
          • lobencjusz Re: OPUSZCZONE miejsca - budynki, fabryki, koscio 24.05.05, 11:46
            Polecam wiadukt na torowisku Złotów - Krajenka zaraz za Złotowem. Swietne
            zjawiska akustyczne. Doskonały łuk sprawia ze słyszysz szept osoby stojacej pod
            mostem po drugiej stronie torowiska (trzeba stanac blisko scian wienczacych
            łuk). A tak wogole to jak ktos pokombinuje i jest lekko szlony ;) to moze wejsc
            na komin (ten wiekszy ]:-> ). Siedzi tam ciec na bramce, ale zawsze mozna sie
            dostac przez płot. Tylko uwazajcie zeby Was nie dorwali :D. Pozdro&PEACE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka