mimi78 11.04.06, 00:25 czy to najgorsze osiedle w Pile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taaka1 Re: Jadwiżyn 11.04.06, 11:01 Dla mnie najlepsze, mieszkałam tam wiele lat z rodzicami i bardzo chciałam własnie tam kupic mieszkanie ale się nie udało niestety. Moi rodzice mieszkają tam do dziś. Las, rzeka, świerze powietrze - wszystko na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: Jadwiżyn 11.04.06, 20:00 ja też się na Jadwiżynie wychowałam najgorsze to raczej rejony Walki Młodych, Staszyce też kiepskie osiedle choć nie stare. Nie wiem jak jest teraz na Jadwiżynie, ale sama spółdzielnia do najlepszych nie należy wg mnie. Choć wreszcie pomalowali bloki na jadwiżynie i ocieplili pierwszy raz od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
oblonski Re: Jadwiżyn 12.04.06, 00:05 paacynka, co ty chcesz od Staszyc? To jest bardzo dobre osiedle.Trochę na uboczu, ale nie tak daleko od centrum jak np. Podlasie.Jest cicho i bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: Jadwiżyn 12.04.06, 18:11 z tym bezpiecznie to bym nie powiedziala. notorycznie w mojej klatce okradano piwnice, moja tez i niestety na bardzo duza strate. Ja tez jeszcze nie tak dawno wystawalam na klatkach ze znajomymi, ale nigdy nie bylo by ktos dorosly nam musial az tak zwracac uwage, by slonecznik byl sypany pod wycieraczki mieszkancow a na uwagi by byly robione jakies zlosliwosci. A w tej chwili tak jest. Znam staszyce od momentu jak jeszcze tam chodnikow nie bylo i to nie jest to osiedle co kiedys. Spoldzielnia nie dba od trawnikow po piaskownice nie mówiąc o blokach ( co roku tylko malują klatki co komicznie wygląda a całe bloki wreszcie chyba w zeszłym roku pomalowali), obserwuje pod tym kontem inne spoldzielnie i te potrafia zabezpieczyc piaskownice przed psami chocby i wymieniac co roku w nich piasek na Staszycach dopiero pod grozba napuszczenia sanepidu dwa lata temu zmienili piasek a przez 10 lat nie zrobili tego ani razu. Także ja niestety nie moge powiedzieć by Staszyce były tak fajne jak kiedyś, z ulgą opóściłam to osiedle. mimo to pozdrawiam staszycan ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oblonski Re: Jadwiżyn 13.04.06, 16:26 Nie ograniczaj Staszyc tylko do bloków (zamenhofa i rogozińska), ja jestem ze starej części Staszyc i mieszkam tu od urodzenia. A na "blokach" rzeczywiście może być tak jak mówisz.Kiedyś, kiedy nie było jeszcze ulicy Zamenhofa to i sasiadujący z nią las był czystszy. Nie wiem czemu ci ludzie wysypują tam smieci. Widać lubią żyć w takim syfie Odpowiedz Link Zgłoś
denis_bergkamp Re: Jadwiżyn 13.04.06, 17:56 mieszkałem na Jadwiżynie 15 lat.Osiedle jest cudownie położone i ma dobrą infrastrukturę (boiska przy "jedenastce").Ale co do bezpieczeństwa, to pozostawia wiele do życzenia.Mieszkałem na Królowej Jadwigi i właściwie tylko tam bałem się o swoje zdrowie, być może dlatego,że wiedziałem gdzie mieszkają miejscowi wataszkowie:).Co więcej byli to moi koledzy, a i tak idąc do podstawówki bałem się,że któryś mnie zaczepi.Duża menelnia jest w bloku nr 14, mieszka tam wiele rodzin byłych kolejarzy, oraz przy wieżowcach i przy kościele od strony sklepu spożywczego. poza tym w pięknej rzece co parę lat ktoś się sam topił albo go topiono. Mimo wszystko zawsze Jadwiżyn, będę mile wspominał, bo to osiedle mojego dzieciństwa.Teraz mieszkam na Podlasiu i brakuje mi rzeki i boisk do gry w piłkę,zresztą nawet nie ma tu z kim grać. W ostanim roku mieszkania na jadwiżynie,ukradli mi rower z klatki schodowej. Z tego co wiem większość dawnej rozrabiackiej ekipy albo siedzi, albo ma "zawiasy",więc podobno jest bezpieczniej,ale tak naprawdę niewiem,bo tam nie mieszkam. p.s. Co do staszyc, to mam stamtąd bardzo niemiłe wspomnienia(zamenhoffa). Odpowiedz Link Zgłoś
goosik19 Re: Jadwiżyn 14.04.06, 11:15 co wy tak narzekacie na te Staszyce....przejdzcie się po Kolbe/Popiełuszki w nocy a pokochacie swoją dzielnice;] tu na codzien możesz zauważyć jak Policjant goni za dresiarzami:) ostatnio stojąc na przystanku zauważyłam"łapanke" ale w sumie to normalka więc przejeli się tylko ludziki nie z tego osiedla:)kiedy zobaczyli jak gliniarz ciągnie za sobą dzieciaka któy na oko miał z 14 lat tu dzieciaki z podstawówki i gimnazjum już wkraczają na "ścieżke menelstwa" tu są dwa razy częstsze patrole..;]więc słonecznik pod wycieraczką to pikuś...jak się narazisz to najpierw dzieciaki rzucają ci w okna pomidorami albo jajkami..a potem jak im sie znudzi malują ci klatke..a czasami jest jeszcze gorzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: Jadwiżyn 15.04.06, 00:07 no to ja uwielbiam moje górne, zresztą chwalę ciągle ale rzeczywście tu jest bardzo spokojnie. Na podlasiu też spokojnie ale tam ani chodników i jakoś tak nie rodzinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taaka1 Re: Jadwiżyn 15.04.06, 12:03 Ja akurat na górnym mieszkałam prawie 2 lata ale uciekłam z tamtąd bo mi się wyjątkowo nie podobało, może dlatego że w wieżowcu (syf i malaria ) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 kto to jest 'k jadwigi'? 15.07.06, 01:10 chyba ktos oszczędzał przy remoncie powinno byc KR Jadwigi! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalska22 Bezpieczeństwo na Jadwiżynie 14.09.06, 13:15 Ja mieszkam tu od 2 lat.Właśnie na Kr. Jadwigi. Co do bezpieczeństwa mam duże zastrzeżenia. Ludzie cicho siedżą w swoich mieszkaniach a wataszki szleja po klatkach, szyby tłukA, pija i hałasują. Nikt nosa nie wystawi z domu bo każdy sie boi ( o samochód czy szyby w oknach). Moim zdaniem powinni powołać jakąś wspólnotę na rzecz bezpieczeństwa na osiedlu. Byłam świedkiem incydentów kiedy dorośli ludzie zwracali uwagę tym bandziorom, a oni potrafili tak go zbesztać że facet chował głowę w piasek i żałował że wogóle sie odezwał. Co do wyglądu osiedla to widzezmiany ale na jak długo. Dopóki znowu nie zapapraja ścian grafiti. No i oczywiście nikt nie zwróci na to uwagi ...bo każdy się boi. Co do siedzenia tych bandzirów w kryminale.....zaraz wychodza na wolność bo policja nic na nich nie ma albo swoje odsiedzą....Piszcie co tym sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kika2411 Re: Bezpieczeństwo na Jadwiżynie 15.09.06, 13:36 zgadzam sie z toba kowalska na bank.sama mieszkam na krolowej jadwigi juz 20lat wiem cos o tym co piszesz.ja nie przepadam za tym osiedlem wlasnie ze wzgledu na małolatow ktorzy lubia rozrabiac:( Odpowiedz Link Zgłoś
kowalska22 Re: Bezpieczeństwo na Jadwiżynie 17.09.06, 13:01 Pozdrawiam kika2411. Wiesz jakos ciężko mi sie zaklimatyzować na tym osiedlu. Może dlatego że nie mieszkam tu od urodzenia. Tam gdzie kiedys mieszkałam, każy się znał i mówił sobie dzień dobry czy cześć. Na tym blokowisku trudno wszystkich spamiętać, a część młodych ludzi jest poprostu chamska. Nie potrafia nawet przytrzymać drzwi wyjściowych. Jest pare fajnych ludzi którzy są mili i kulturalni. A tak pozatym to byłaś na tej imperezie z okazji 25-lecia lecia spółdzielni? Jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
kika2411 Re: Bezpieczeństwo na Jadwiżynie 17.09.06, 22:37 ja rowniez pozdrawiam kowalska22:)wiesz,przyznam ci szczerze ze nie bylam na tej imprezie,nawet nie interesowalam sie czy takowa jest czy bedzie czy byla:) najbardziej wkurzaja mnie ci menele ktorzy powychodzili z wiezienia i wydaje im sie ze wszystko wolno.nie mam ochoty nigdzie wieczorami wychodzic na spacer,bo moze sie okazac ze do domu nie wroce...:)a tak powaznie to jakos nigdy szczegolnie nie podobalo mi sie to osiedle z roznych przyczyn:)jesli to nie tajemnica to pod jakim numerem mieszkasz na krolowej jadwigi?:)moze jestesmy sasiadkami?:)pozdrawiam pa.mozesz pisac na mejla gazetowego jak chcesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalska22 Re: Bezpieczeństwo na Jadwiżynie 18.09.06, 22:27 cześc kika 2411 napisałam ci maila pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś