kicior99 26.04.06, 11:07 poziom forum ci siadl =( Pozdrawiam z bridgwater Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmek Re: elmek... 26.04.06, 13:28 Jeśli w istocie siadł, to nie mnie, tylko NAM, bo Forum tworzone jest przez użytkowników... Pozdrawiam z Poznania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: elmek... 29.04.06, 19:13 I nie siadł! A tak mało potrzeba! Trochę prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: elmek... 20.05.06, 15:17 Słyszałem że gdyby elmek ujawnił to co wie to przyszłe CBA miałoby roboty na 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: elmek... 26.04.06, 19:48 Tyka odezwij sie bo elmekowi poziom siada! Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 lewitacja a obniżanie poziomu 26.04.06, 20:05 Przypuszczam, że zdaniem Kiciora poziom zaniżam właśnie ja, lepiej mnie więc nie przywołuj. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: lewitacja a obniżanie poziomu 27.04.06, 10:23 myślę że Tyka się zastanawia czy nie złożyć legitymacji partyjnej skoro nowy koalicjant PiSu ma w swoich szeregach tylu samo członków PZPR co SLD :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 kto zeżarł czerwoną książeczkę? 27.04.06, 11:36 1. Pogadaj ze swoimi starymi, może powiedzą, do czego należeli za peerelu. 2. Myślisz, że złodziejami są tylko ci, którzy byli w PZPR? 3. Nie znoszę komuchów, a nie wszystkich byłych członków PZPR. Mam kilku dobrych znajomych, którzy należeli do tej "jedynej słusznej" partii i zapewniam ciebie, że nie byli i nie są łajdakami. Nie raz odszczekali przy mnie swą przynależność do czerwonych. Jeden [sekretarz partii] nie tylko, że odmówił za komuny wyrzucenia mnie z pracy z powodów politycznych, ale i o wszystkim mnie poinformował. Znam też wielu meneli, którzy formalnie nie mieli nigdy nic wspólnego z komunistami, a zachowywali się i często nadal zachowują się jak czystej krwi arabskiej bolszewicy. 4. Może napiszemy, kto z twojego otoczenia należał do PZPR lub czerpał korzyści ze współpracy i wysługiwania się czerwonym? Na przykład awansował za peerelu [czyli był w tzw. nomenklaturze], albo dostaje dziś zlecenia ew. posadki dzięki znajomościom z towarzyszami, czy z TW. 5. Nie marnuj czasu na pisanie w necie, tylko szykuj się do przyszłej koalicji z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: kto zeżarł czerwoną książeczkę? 03.05.06, 11:05 na szczescie to juz wszystko poza mna... zostaje w Anglii na stale a jutro w wyborach bede glosowal na liberalow (choc powinienem na konserwatystow) Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 schizofrenia 03.05.06, 14:10 Siedzi podobno w Anglii, podobno to szczęście, a oderwać się nie może od polskiego, lokalnego forum. Będzie głosował na liberałów, a "powinien" na konserwatystów. Chłopie wracaj do naszego grajdołka, będziesz miał to co w necie, tyle że na żywo. I głosować będziesz mógł jednocześnie na "liberałów" i "konserwatystów", jako że wszystko już się wymieszało tak w Anglii jak i u nas. Jak chorować, to tylko wśród swoich. Nie będziesz nawet wiedział, żeś chory. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: schizofrenia 05.05.06, 11:27 A jak bede glosowal na HS to na kogo? Pytanie oczywiscie wyjatkowo teoretyczne =))) Wiesz co? Moze bym i wrocil... Tyle ze w Polsce kilka lat bylem bez pracy, a tu po roku starania sie mam prace - marzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: schizofrenia 05.05.06, 15:41 Sądzę, że przy takiej opcji, o której napomykasz, głos zostanie oddany na rezydenta wschodnich służb. Co do pracy. Zerknij na strony z ofertami pracy. W Polsce szuka się dziś bezskutecznie tysięcy fachowców w bardzo wielu zawodach. Naprawdę. Gdybyś był doświadczonym operatorem koparki, miałbym dla Ciebie od dziś w naszej okolicy robotę za 3-4 tysiące na rączkę miesięcznie. Oczywiście popieram też takie rozwiązanie, które Ty wybrałeś. Mam nadzieję, że za parę lat wrócisz do Polski z zarobionymi w Anglii pieniędzmi i zrobisz u nas jakiś dobry deal. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: schizofrenia 09.05.06, 12:50 Nie wiem - tak daleko planowac nie moge. Na pewno wiem, ze nie wroce dopoki bedzie rzadzil obecny uklad polityczny. Na pewno chcialbym pomieszkac troche na poludniu Francji i udoskonalic francuski. Na razie jestem tlumaczem w duzej firmie (rosyjski/polski/angielski/niemiecki) i wiem, ze takiej pracy u nas nie dostane. Poza tym mam o wiele lepsze warunki do ksztalcenia i - w porownaniu z dotychczasowymi pracodawcami - zupelnie inny stosunek do pracownika niz w Polsce. Tu nikt Ci nie powie ze na twoje miejsce czeka 10 - choc nieraz to prawda. Tu np. zdaja sobie sprawe, ze zmiana pracownika jest bardzo kosztowna i robia wszystko aby najpierw zatrzymac starego, nawet jesli ma sie to odbyc kosztem ustepstw. Moze dlatego do czegos doszli. Odpowiedz Link Zgłoś
reto Re: schizofrenia 09.05.06, 17:36 Kicior, na poludniu Francji to sie raczej doskonali podniebienie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: schizofrenia 09.05.06, 17:41 jezyk o to podniebienie sie ociera =))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: kto zeżarł czerwoną książeczkę? 10.05.06, 15:49 ups ........ dopiero zauważyłem brednie jakie wypisujesz...... miałem i mam to szczęście że w najbliższym kręgu rodziny nikt nie miał czerwonej książeczki, natomiast w dalszym jeden z wujków niestety się znalazł tylko co z tego???? mimo że nie mam w zwyczaju tłumaczenia się zwykłym palantom którzy wtedy kiedy brakuje im argumentów (klasyka PiSu - vide dziadek Tuska) to czepiają się rodziny to w tym przypadku zrobię to z przyjemnością ...... ojciec nigdy nigdzie nie należał, natomiast mama od '79 lub od '80 należy do Solidarności... gdym chciał zniżać się do twojego poziomu dyskusji musiałbym zadać pytanie czy płacenie alimentów na dziecko pozamałżeńskie mieści się jeszcze w katolickiej retoryce PiSu czy już nie ????? na twoje szczęście nie będę o to pytał...... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyantykomunista Zenada! 10.05.06, 18:15 Antykomunista robi wiochę na całego. Odpowiedz Link Zgłoś