Dodaj do ulubionych

Miasto moje, a w nim...

05.02.07, 21:22
Piszcie co się tu dzieje, dajmy odpór politykierom...
Obserwuj wątek
    • ehoffmann Słabość forum 08.02.07, 15:01
      Niestety, już kiedyś ktoś tu pisał, że nie jest to forum miasta Złotów. To forum
      na którym pierwsze skrzypce grają ludzie z Jastrowia, Krajenki, Okonka czy
      Zakrzewa. Złotowianie szybko się wycofują, bo trafiają tu jedynie na...
      polityczne wymiociny. A Elmek jest w Poznaniu.
      • adasieniek Re: Słabość forum 08.02.07, 17:18
        W pełni się zgadzam. Forum opanowało kilka osób spoza Złotowa, które by tylko
        tępiły komunę, lewice, tuska i po. Sam coraz rzadziej tu zaglądam bo oprócz
        polityki nie ma tu nic o Złotowie.
        • elmek Re: Słabość forum 09.02.07, 08:28
          To jest takie typowo polskie biadolenie, w momencie kiedy nie potrafi się
          znaleźć antidotum na własną niemoc. Co byłoby lepsze - Forum z tematami "czysto
          złotowskimi" (ciekawe kto by miał tę czystość oceniać?), gdzie pojawiał by się
          jeden post dziennie? Czy może miejsce gdzie ludzie z jednego "fyrtla" mogą
          porozmawiać na interesujące ich tematy i przynajmniej Forum żyje?
          Przecież nikt Wam nie broni poruszać spraw Złotowa, to jest jak najmilej
          widziane! Jednak jak z tymi tematami jest - każdy widzi. Był taki okres, może
          nie pamiętacie, kiedy Forum było stricte złotowskie - i mało kto tu zaglądał a
          paradoksalnie tematów związanych z miastem było jak na lekarstwo. Sztywne
          kryteria doboru tematyki nie są dobre na dłuższą metę.
          Jedno o co Was proszę, to umiar w zakładaniu wątków "o du... Maryni", niech to
          Forum nie straci swojego regionalnego charakteru. Amen.
          • tyka5 Podobasz mi się Elmek, cha cha, cha... 09.02.07, 09:25
            Mówisz po ludzku.
          • madziaraplotkara Re: Słabość forum 13.02.07, 23:18
            Zyje ale co to za zycie???
    • tanges1 Re: Miasto moje, a w nim bezimienne mogiły 08.02.07, 18:03
      Tyle szumu było kiedys ,po wykładzie jednego historyka z Gdańska ,że na terenie
      parkingu urzedu miejskiego znajdują się bezimienne mogiły pomordowanych.
      Ludzie Ci to ofiary Ubecji z lat 1945-54, chowani na dziedzincu damnego
      komisariatu UB.
      Według dokumentów zgromadzonych przez instytut historyczny w Bydgoszczy w tych
      tylko latach nie wróciło z przesłuchań około 60 ciu osób ze Złotowa i
      okolicznych wsi.
      Złotowiacy wiedzieli ,że ciała zakopywane były na dziedzińcu ale strach
      skutecznie obezwładniał ich do samiutkiej śmierci.
      Ile kości znaleziono przy budowie parkingu tez nikt oficjalnie nie zgłosił, a
      kości były i to znaczne bo udowe. Robotnicy klepali o tym i o tamtym.W muzeum
      niby nic nie wiedzą.
      Teraz jest tam parking i nic nie można zrobić.
      Ruskom sie dziwimy a sami mały katyń w Złotowie mieliśmy i nic w tej sprawie nie
      robimy.Dokumenty są historyscy są, kościół jest, cmentarz jest TYLKO DOBREJ WOLI
      i SZACUNKU BRAK.
      P.S
      Moje miasto a w nim .mogiły
      Kacapów to potrafili przenieść na cmentarz a mieszkańcó miasta przez 50 lat na
      parkingu trzymają
      • tyka5 Prawda, czyli pamięć. 08.02.07, 18:50
        Dobrze, że ktoś o tym pamięta. Kropla drąży skałę. Na nic ściemnianie
        adasieńków, hofmanów i takich tam. Pamięci nie zatrą. Nie zakłamią.
        • ehoffmann Re: Prawda, czyli pamięć. 08.02.07, 21:53
          Tyka, co ma piernik do wiatraka? Tanges napisał o czymś ważnym w Złotowie i ok.
          Po co zaraz wyjeżdżać z tą twoją nienawiścią i jadem...
          • fazarro Re: Prawda, czyli pamięć. 08.02.07, 22:56
            ma chłopak problem z emocjami ewidentnie
            ale to już od dawna można było się domyślić

........
            pojedynki polityczne partyjnych capów na forum internetowym
            płakać się chce
          • tyka5 Złośliwość jest rzeczą ludzką. 08.02.07, 23:20
            Ubolewanie tak, pogarda również / o, zapomniałem o fazim, ale to dlatego, że
            niewiele ma w głowie i nic nie znaczy/. Ale żeby zaraz nienawiść. Nie
            zasługujecie na nią, żuczki.
            • praprakaczor Re: Złośliwość jest rzeczą ludzką. 09.02.07, 21:13
              Miałem się już nie odzywać na tym forum, lecz prostactwo tyki trudno pozostawić
              bez odpowiedzi! Jeśli my żuczkami, to Tyś jedynie tą kulką NAWOZU, którą toczymy!
              • tyka5 Też cię lubię. 09.02.07, 21:52
                Toczenie kulek - właściwe dla ciebie zajęcie. W sam raz dla nieprostaka.

/Poza tym wieprzowinę toleruję jedynie na talerzu./
                • praprakaczor Re: wieprzowina..hm... 10.02.07, 18:06
                  Jestem wegetarianinem i trudno Ci będzie mi zaimponować zjadaniem padliny. Mogę
                  Ci natomiast przypomnieć pewną teorię, zgodnie z którą kazdy staje się tym co
                  zjada. W Twoim przypadku tłumaczy to zarówno Twój wygląd, jak i zachowanie.
                  Bandziory natomiast dla mnie nie mają kolorów. Są nimi zarówno komuchy, jak i
                  ci, którzy namawiają schorowane rencistki do prostytucji (pamiętasz panią
                  Zosię?)- takich bandziorów niektórzy nazywaja alfonsami, ale to nadal bandziory.
                  Inne bandziory sikają na cudze auta, a jeszcze inne "przelatują" cudze żony,
                  choć ci ostatni są raczej PISdowaci...bo robią to tylko w marzeniach. Zapewniam
                  Cię, że nie wszyscy przeciwnicy chamstwa są zaraz KOMUCHAMI! Pozdrowienia!
                  • bigmajster-stan Hitler też był wegetarianinem... 10.02.07, 20:40
                    jak wyżej
                    • praprakaczor Re: Mahatma - Mohandas Gandhi też... 10.02.07, 21:09
                      Coś z tego wynika?
                      • bigmajster-stan Kurs logiki przydałby się praprakaczorowi. 10.02.07, 22:37
                        Wynika dokładnie tyle, ile z twojej teorii, że stajemy się tym, co jemy.
                        • praprakaczor Re: Zanim zaczniesz pouczać... 10.02.07, 22:47
                          Sprawdź znaczenie określenia "TEORIA". Nie twierdziłem,że zgadzam sie z ta
                          teorią, lecz ,że w tym konkretnym przypadku wieprzowina na talerzu MOGŁABY
                          tłumaczyć wygląd i zachowanie Tyki! Czołem pouczającym!
              • tyka5 Znajomy głos. 09.02.07, 22:42
                Wysłałem poprzedni post w tym wątku, ale coś nie dawało mi spokoju - wciąż
                wracała do mnie fraza z tekstu praprakaczora o tym, że ja dla niego i dla jemu
                podobnych jestem "kulką NAWOZU". Skądś znałem to wyrażenie, brzmiało mi ono
                znajomo. W końcu uświadomiłem sobie, że to najgorszej maści czerwone bandziory
                chętnie posługiwały się sformułowaniem "nawóz Historii" w odniesieniu do swoich
                przeciwników politycznych. Gratulacje praprakaczor, nie straciłeś ducha.
                • praprakaczor Re: Tryb warunkowy... 10.02.07, 22:42
                  Przypomnij sobie "polonisto" tryb warunkowy i przeczytaj jeszcze raz mój tekst
                  (tym razem ze zrozumieniem). Czy ja Ciebie nazwałem "NAWOZEM"? Co do
                  sugerowanych przez Ciebie bandyckich konotacji tego określenia, hm... trafiłeś
                  kulą w płot. To, że użyłem akurat tego słowa na określenie ekstrementów wynika
                  jedynie z mojej wrodzonej delikatności... Zapewniam Cię, iż pozostałe raczej nie
                  łączą się z "Historią". Swoją drogą, że też nie widzisz jak upodobniacie się do
                  bolszewików!
          • adasieniek Re: Prawda, czyli pamięć. 09.02.07, 11:48
            Jak ktoś nie potrafi mądrze pisać to pozostaje tylko sianie nienawiści. Od razu
            przypominają mi się moherowe babcie, które nic nie dadzą sobie powiedzieć tylko
            potrafią wyzywać i opluwać wszystkich którzy nie są z nimi.
            • tyka5 Masz jednak jakieś zalety. 09.02.07, 12:41
              Potrafisz ocenić siebie samokrytycznie. To już nieźle.
              • adasieniek Re: Masz jednak jakieś zalety. 09.02.07, 13:01
                w przeciwieństwie do innych tęgich łbów
        • obserwator16 Re: Ściemnianie? 10.02.07, 13:39
          Oczywiście, że trzeba pamiętać i znać historię swojego miasta, również te ciemne
          strony. Ocenę zostawiłbym historykom. Natomiast zarzucanie ściemniania osobom
          piszącym na tym forum to nadużycie, nie pierwsze zresztą i pewnie nie ostatnie.
      • radiomarian1 Nie dokładnie tak było. 08.02.07, 23:09
        Nie dokładnie tak było.
        Profesor pisał o parkingu przy komisariacie obecnej Komendy Policji w Złotowie.
        Przy Urzędzie Miasta w Złotowie sprawa była dość skomplikowana, ponieważ w
        miejscu ustalonym przez historyków i świadków miejsce pochówku znajdowało się
        przy murze gdzie teraz stoi sala sesyjna.
        Szczątki znalezione na parkingu pochodziły z lat 1939-45 i zostały pochowane na
        cmentarzu przez MZUK.Z tego co mi wiadomo kości pochodził od trzech osób.
        Były to kości promieniowe i udowe, miednica i fragment żuchwy. Miednica
        prawdopodobnie należała do kobiety.
        Jest osoba w Złotowie , która interesuje się tą sprawą bardzo dokładnie i
        dysponuje zapisami głosowymi świadków tych wydarzeń oraz notatkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka