johnscott 05.02.07, 21:22 Piszcie co się tu dzieje, dajmy odpór politykierom... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ehoffmann Słabość forum 08.02.07, 15:01 Niestety, już kiedyś ktoś tu pisał, że nie jest to forum miasta Złotów. To forum na którym pierwsze skrzypce grają ludzie z Jastrowia, Krajenki, Okonka czy Zakrzewa. Złotowianie szybko się wycofują, bo trafiają tu jedynie na... polityczne wymiociny. A Elmek jest w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
adasieniek Re: Słabość forum 08.02.07, 17:18 W pełni się zgadzam. Forum opanowało kilka osób spoza Złotowa, które by tylko tępiły komunę, lewice, tuska i po. Sam coraz rzadziej tu zaglądam bo oprócz polityki nie ma tu nic o Złotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Słabość forum 09.02.07, 08:28 To jest takie typowo polskie biadolenie, w momencie kiedy nie potrafi się znaleźć antidotum na własną niemoc. Co byłoby lepsze - Forum z tematami "czysto złotowskimi" (ciekawe kto by miał tę czystość oceniać?), gdzie pojawiał by się jeden post dziennie? Czy może miejsce gdzie ludzie z jednego "fyrtla" mogą porozmawiać na interesujące ich tematy i przynajmniej Forum żyje? Przecież nikt Wam nie broni poruszać spraw Złotowa, to jest jak najmilej widziane! Jednak jak z tymi tematami jest - każdy widzi. Był taki okres, może nie pamiętacie, kiedy Forum było stricte złotowskie - i mało kto tu zaglądał a paradoksalnie tematów związanych z miastem było jak na lekarstwo. Sztywne kryteria doboru tematyki nie są dobre na dłuższą metę. Jedno o co Was proszę, to umiar w zakładaniu wątków "o du... Maryni", niech to Forum nie straci swojego regionalnego charakteru. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tanges1 Re: Miasto moje, a w nim bezimienne mogiły 08.02.07, 18:03 Tyle szumu było kiedys ,po wykładzie jednego historyka z Gdańska ,że na terenie parkingu urzedu miejskiego znajdują się bezimienne mogiły pomordowanych. Ludzie Ci to ofiary Ubecji z lat 1945-54, chowani na dziedzincu damnego komisariatu UB. Według dokumentów zgromadzonych przez instytut historyczny w Bydgoszczy w tych tylko latach nie wróciło z przesłuchań około 60 ciu osób ze Złotowa i okolicznych wsi. Złotowiacy wiedzieli ,że ciała zakopywane były na dziedzińcu ale strach skutecznie obezwładniał ich do samiutkiej śmierci. Ile kości znaleziono przy budowie parkingu tez nikt oficjalnie nie zgłosił, a kości były i to znaczne bo udowe. Robotnicy klepali o tym i o tamtym.W muzeum niby nic nie wiedzą. Teraz jest tam parking i nic nie można zrobić. Ruskom sie dziwimy a sami mały katyń w Złotowie mieliśmy i nic w tej sprawie nie robimy.Dokumenty są historyscy są, kościół jest, cmentarz jest TYLKO DOBREJ WOLI i SZACUNKU BRAK. P.S Moje miasto a w nim .mogiły Kacapów to potrafili przenieść na cmentarz a mieszkańcó miasta przez 50 lat na parkingu trzymają Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Prawda, czyli pamięć. 08.02.07, 18:50 Dobrze, że ktoś o tym pamięta. Kropla drąży skałę. Na nic ściemnianie adasieńków, hofmanów i takich tam. Pamięci nie zatrą. Nie zakłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
ehoffmann Re: Prawda, czyli pamięć. 08.02.07, 21:53 Tyka, co ma piernik do wiatraka? Tanges napisał o czymś ważnym w Złotowie i ok. Po co zaraz wyjeżdżać z tą twoją nienawiścią i jadem... Odpowiedz Link Zgłoś
fazarro Re: Prawda, czyli pamięć. 08.02.07, 22:56 ma chłopak problem z emocjami ewidentnie ale to już od dawna można było się domyślić ........ pojedynki polityczne partyjnych capów na forum internetowym płakać się chce Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Złośliwość jest rzeczą ludzką. 08.02.07, 23:20 Ubolewanie tak, pogarda również / o, zapomniałem o fazim, ale to dlatego, że niewiele ma w głowie i nic nie znaczy/. Ale żeby zaraz nienawiść. Nie zasługujecie na nią, żuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
praprakaczor Re: Złośliwość jest rzeczą ludzką. 09.02.07, 21:13 Miałem się już nie odzywać na tym forum, lecz prostactwo tyki trudno pozostawić bez odpowiedzi! Jeśli my żuczkami, to Tyś jedynie tą kulką NAWOZU, którą toczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Też cię lubię. 09.02.07, 21:52 Toczenie kulek - właściwe dla ciebie zajęcie. W sam raz dla nieprostaka. /Poza tym wieprzowinę toleruję jedynie na talerzu./ Odpowiedz Link Zgłoś
praprakaczor Re: wieprzowina..hm... 10.02.07, 18:06 Jestem wegetarianinem i trudno Ci będzie mi zaimponować zjadaniem padliny. Mogę Ci natomiast przypomnieć pewną teorię, zgodnie z którą kazdy staje się tym co zjada. W Twoim przypadku tłumaczy to zarówno Twój wygląd, jak i zachowanie. Bandziory natomiast dla mnie nie mają kolorów. Są nimi zarówno komuchy, jak i ci, którzy namawiają schorowane rencistki do prostytucji (pamiętasz panią Zosię?)- takich bandziorów niektórzy nazywaja alfonsami, ale to nadal bandziory. Inne bandziory sikają na cudze auta, a jeszcze inne "przelatują" cudze żony, choć ci ostatni są raczej PISdowaci...bo robią to tylko w marzeniach. Zapewniam Cię, że nie wszyscy przeciwnicy chamstwa są zaraz KOMUCHAMI! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
praprakaczor Re: Mahatma - Mohandas Gandhi też... 10.02.07, 21:09 Coś z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
bigmajster-stan Kurs logiki przydałby się praprakaczorowi. 10.02.07, 22:37 Wynika dokładnie tyle, ile z twojej teorii, że stajemy się tym, co jemy. Odpowiedz Link Zgłoś
praprakaczor Re: Zanim zaczniesz pouczać... 10.02.07, 22:47 Sprawdź znaczenie określenia "TEORIA". Nie twierdziłem,że zgadzam sie z ta teorią, lecz ,że w tym konkretnym przypadku wieprzowina na talerzu MOGŁABY tłumaczyć wygląd i zachowanie Tyki! Czołem pouczającym! Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Znajomy głos. 09.02.07, 22:42 Wysłałem poprzedni post w tym wątku, ale coś nie dawało mi spokoju - wciąż wracała do mnie fraza z tekstu praprakaczora o tym, że ja dla niego i dla jemu podobnych jestem "kulką NAWOZU". Skądś znałem to wyrażenie, brzmiało mi ono znajomo. W końcu uświadomiłem sobie, że to najgorszej maści czerwone bandziory chętnie posługiwały się sformułowaniem "nawóz Historii" w odniesieniu do swoich przeciwników politycznych. Gratulacje praprakaczor, nie straciłeś ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
praprakaczor Re: Tryb warunkowy... 10.02.07, 22:42 Przypomnij sobie "polonisto" tryb warunkowy i przeczytaj jeszcze raz mój tekst (tym razem ze zrozumieniem). Czy ja Ciebie nazwałem "NAWOZEM"? Co do sugerowanych przez Ciebie bandyckich konotacji tego określenia, hm... trafiłeś kulą w płot. To, że użyłem akurat tego słowa na określenie ekstrementów wynika jedynie z mojej wrodzonej delikatności... Zapewniam Cię, iż pozostałe raczej nie łączą się z "Historią". Swoją drogą, że też nie widzisz jak upodobniacie się do bolszewików! Odpowiedz Link Zgłoś
adasieniek Re: Prawda, czyli pamięć. 09.02.07, 11:48 Jak ktoś nie potrafi mądrze pisać to pozostaje tylko sianie nienawiści. Od razu przypominają mi się moherowe babcie, które nic nie dadzą sobie powiedzieć tylko potrafią wyzywać i opluwać wszystkich którzy nie są z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Masz jednak jakieś zalety. 09.02.07, 12:41 Potrafisz ocenić siebie samokrytycznie. To już nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
adasieniek Re: Masz jednak jakieś zalety. 09.02.07, 13:01 w przeciwieństwie do innych tęgich łbów Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: Ściemnianie? 10.02.07, 13:39 Oczywiście, że trzeba pamiętać i znać historię swojego miasta, również te ciemne strony. Ocenę zostawiłbym historykom. Natomiast zarzucanie ściemniania osobom piszącym na tym forum to nadużycie, nie pierwsze zresztą i pewnie nie ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Nie dokładnie tak było. 08.02.07, 23:09 Nie dokładnie tak było. Profesor pisał o parkingu przy komisariacie obecnej Komendy Policji w Złotowie. Przy Urzędzie Miasta w Złotowie sprawa była dość skomplikowana, ponieważ w miejscu ustalonym przez historyków i świadków miejsce pochówku znajdowało się przy murze gdzie teraz stoi sala sesyjna. Szczątki znalezione na parkingu pochodziły z lat 1939-45 i zostały pochowane na cmentarzu przez MZUK.Z tego co mi wiadomo kości pochodził od trzech osób. Były to kości promieniowe i udowe, miednica i fragment żuchwy. Miednica prawdopodobnie należała do kobiety. Jest osoba w Złotowie , która interesuje się tą sprawą bardzo dokładnie i dysponuje zapisami głosowymi świadków tych wydarzeń oraz notatkami. Odpowiedz Link Zgłoś