Dodaj do ulubionych

Prezydent Gliwic

20.10.06, 13:20
Ja osobiscie głosuje na Zygmunta Frankiewicza.
a wy?
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: Prezydent Gliwic 20.10.06, 15:47
      I słusznie. To jedyne sensowne wyjście.
    • sikorniczanka Re: Prezydent Gliwic 20.10.06, 15:52
      Ja też będę głosowała na Frankiewicza. Bardzo kocham moje miasto i myślę, że to
      też jego zasługa. A do rady miejskiej wybiorę kogoś młodego. Dość mam już
      starych, posiwiałych dziadków, którzy w ogóle nie interesują się młodzieżą.
      Bardzo podoba mi się na przykład program Mieszko Adamkiewicza.

www.mieszko.org.pl/
    • bardzonielubiedrani Re: Prezydent Gliwic 21.10.06, 15:24
      Ja osobiscie zaglosuje na kogokolwiek, byle nie na Frankiewicza. Ten czlowiek
      nie liczy sie z mieszkancami w ogole. Wprowadzil do miassta stado tirow
      (2000/dobe). Niszczy to miasto. Gliwic w zasadzie juz nie ma. Hipermarkety
      "mnoza sie jak przerzuty nowotworowe". Potwornosc. Miasto jest brudne, obskurne,
      z cuchnaca Klodnica. Chodniki krzywe, jezdnie dziurawe, drzewa wycinane. Jedyna
      rzecza, ktora robi, to propagande sukcesu. Mlodzi ludzie uciekaja z Gliwic. W
      ostatnim okresie opuscilo Gliwice ok. 20% mieszkancow!!!
      • bardzonielubiepisu Re: Prezydent Gliwic 21.10.06, 18:27
        Bredzisz kolego, bredzisz. Napisz jeszcze, że dżumę i cholerę do Gliwic
        Frankiewicz przywlókł to będzie równie wartościowy argument. Ja tu widzę,
        rozwijające się miasto, z niskim bezrobociem i coraz większym budżetem. Pewnie,
        że nie jestem z władz zadowolony w 100 %, wiele rzeczy można by zrobić szybciej
        i pewnie lepiej. Tyle, że Frakniewicz gwarantuje przynajmniej kontynuację
        dobrego rozwoju miasta i uczciwość jego władz. A co do kretyńskiego hasła "na
        każdego byle nie na Frankiewicza" to, to jest najgorsze z możliwych podejście.
        Niech się objawi jakiś kontrkandydat, niech pokaże program, niech powie co
        zrobił by lepiej. Trzy tygodnie zostały do wyborów a ja mimo usilnych starań nie
        znalazłem chociażby strony internetowej pana Chłopka na przykład, a to podobno
        najpoważniejszy kontrkandydat, kompletnie nie wiem jaki jest jego pomysł na
        Gliwice. Podejrzewam, że takiego pomysłu po prostu nie ma, że jest tylko żądza
        władzy (skąd my to znamy!). Nie wiem nic o żadnym kontrkandydacie. Jak w takiej
        sytuacji głosować na kogoś innego niż na znanego od lat człowieka, który z
        sukcesami zarządza miastem?
        • mieszko966 Re: Prezydent Gliwic 21.10.06, 21:25
          Chłopek nie ma argumentów, tylko prokuraturę. Co więc miałby umieścić na tej
          stronie internetowej?? Informację o kolejnych wydumanych donosach kierowanych
          to tu, to tam. To nie kampania tylko grzebanie w klopie i miotanie g... gdzie
          popadnie. A potem przyjdą wybory i okaże się, że ten który tym g... rzucał jest
          najbardziej nim ubrudzony. A kto normalny zagłosuje na takiego zasrańca?? ;)

PS. 20% mieszkańców Gliwicom ubyło w przeciągu ostatnich kilkunastu lat. Na mój
          gust, ciężko to określić jako "ostatni czas". Poza tym, to ogólopolska
          tendencja. W czym Frankiewicz jest winien temu, że ludzie wolą robić karierę,
          niż zakładać rodziny. No może poza tym, że nie marnuje pieniędzy na becikowe.
      • pat90 Re: Prezydent Gliwic 22.10.06, 20:51
        bardzonielubiedrani napisała:
        Niszczy to miasto. Gliwic w zasadzie juz nie ma. Hipermarkety
        > "mnoza sie jak przerzuty nowotworowe"

Jak je niszczy? Chodzi z karabinem i wszystko niszczy dookoła?
        To dobrze ze hipermarkety sie mnoza, nie trzeba jechac daleko do innego miasta,
        a poza tym dzieki temu spada bezrobocie w naszym miescie!
      • kl-2 Prezydent Gliwic - A. Chłopek! 05.11.06, 00:32
        bardzonielubiedrani napisała:
        > Ja osobiscie zaglosuje na kogokolwiek, byle nie na Frankiewicza.

Popieram! Żeby było bardziej konstruktywnie (czyli żeby nie marnowac głosów)
        proponuję zagłosować na pana Chłopka.

Pan Chłopek był dobrym nauczycielem i dobrym dyrektorem szkoły, dobrym radnym w
        Gliwicach, a teraz zdobywa szersze doświadczenie jako poseł na Sejm RP.

Uczciwy człowiek i ma trochę inną wizję rozwoju miasta niż Frankiewicz. Zmiany
        są motorem postępu - po 13 latach czas zmienić kierunek frankiewiczowski na coś
        nowego. Miastu i mieszkańcom wyjdzie taka zmiana tylko na dobre.
        • mieszko966 Re: Prezydent Gliwic - A. Chłopek! 05.11.06, 01:33
          > Uczciwy człowiek i ma trochę inną wizję rozwoju miasta niż Frankiewicz.
          > Zmiany są motorem postępu - po 13 latach czas zmienić kierunek
          > frankiewiczowski na coś nowego. Miastu i mieszkańcom wyjdzie taka zmiana
          > tylko na dobre.

Piszesz, że Chłopek ma "trochę inną wizję rozwoju miasta niż Frankiewicz".
          Zastanawiam się, skąd o tym wiesz, skoro Chłopek nigdzie nie publikuje swojego
          programu. Wydaje się wręcz, że w ogóle go nie ma. Na stronie gliwickiego PiS
          przeczytać można tylko o tym, jak to partia ta jest prześladowana i
          dyskryminowana przez obecne władze miasta. Poza tym, w rubryce o prezydencie
          jest niechlujny, napisany na kolanie tekst mówiący jednak głównie o tym, czego
          Chłopek robić nie będzie, a nie o tym, co zamierza zrobić. Zresztą, "program"
          ten jest momentami wręcz skandaliczny. Przytoczę może kilka fragmentów dla
          tych, którzy jeszcze tego nie czytali:

"Sport zawodowy w Gliwicach jest finansowany w nadmiarze i w sposób, który
          uprzywilejowuje pewne dyscypliny kosztem pozostałych. Konieczne jest mocniejsze
          wsparcie sportu szkolnego." (Widać tu rękę radnego Malca. Inwestowanie w sport
          szkolny jest oczywiście słuszne, ale jeśli nie będzie mu towarzyszył rozwój
          silnych drużyn zawodowych, to dzieci nie będą miały gdzie kontynuować kariery
          sportowej po szkole, nie będzie też lokalnych idoli, którzy mogliby swoją
          postawą zachęcić młodzież do uprawiania sportu, a mieszkańcy nie będą mieli
          ciekawej, emocjonującej rozrywki na piątkowy czy weekendowy wieczór, a są
          przecież ludzie, którzy nie wyobrażają sobie piątku bez wyjścia na mecz Piasta.)

"Emisja obligacji przez Miasto to pomysł sprawdzony w wielu gminach i warto
          rozważyć tę możliwość w Gliwicach. Wymaga jednak procedur nie dla wszystkich
          samorządów do udźwignięcia –potrzebny jest dobry program inwestycyjny i
          współpraca z potencjalnymi źródłami pozyskiwania kapitału inwestycyjnego, z
          Bankiem Gospodarstwa Krajowego i Partnerstwem Publiczno-Prywatnym. Ta droga ma
          dodatkową wartość, gdyż zamierzenia inwestycyjne są poddawane restrykcyjnym
          audytom i weryfikacjom. W Gliwicach z tej drogi dotychczas nie skorzystano,
          dlaczego?" (Obligacje emituje się w Polsce często, ale tylko na bardzo
          konkretny i bardzo pilny cel. W Gliwicach takich celów do tej pory nie było, a
          pieniądze z olbrzymiego - jak na polskie warunki - budżetu zawsze starczają na
          wszystkie ważne wydatki w mieście. Zadłużanie się dla samego zadłużania - co
          zdaje się proponować Chłopek - jest zaś zwykłym bezmóżdżem i
          krótkowzrocznością, tym bardziej, że oddać trzeba później przecież z procentem.)

"Marzą mi się w Gliwicach trolejbusy - ekologiczne, ciche, mobilne. Warto
          rozważyć, czy to jest finansowo możliwe. Tramwaj, jako element tradycji, należy
          zachować, lecz nie na ul. Zwycięstwa. Ktoś kiedyś zlikwidował linię tramwajową
          na Dworcowej, a tam bardziej "pasowałby" dzisiaj ruch tramwajowy. Jest w tych
          kwestiach trochę rzeczy do przemyśleń i analiz." (Pomysł z trolejbusami niezbyt
          mądry - coś jednak musi być na rzeczy, skoro ten typ pojazdu nigdy nie
          upowszechnił się w Polsce. Trwa on wciąż tylko w nielicznych miast, gdzie urósł
          do rangi nietykalnego symbolu. W Gliwicach takim symbolem jest zaś tramwaj na
          ulicy Zwycięstwa. Likwidowanie go, to zamach na jedną z najstarszych tradycji
          tego miasta. To pomysł głupi, bezmyślny i skandaliczny!! - ps. Tu z kolei widać
          rękę prof. Berezowskiego, który, jak wiadomo, nie lubi hałasu za oknem.)

"W centrum Gliwic nie powinno być żadnych demonstracji czy parad i to powinna
          ustalić odpowiednią uchwałą Rada Miejska. A poza centrum tak, z wyjątkiem tych,
          które naruszają zasady moralne i dobry smak. A że parady wolności na zachodzie
          naruszają, to wszyscy wiemy - do tego nigdy w Gliwicach nie można dopuścić!"
          (Czym się skończyło podobne podejście do tematu ze strony Lecha Kaczyńskiego
          wiemy. Trybunał Konstytucyjny jednoznacznie orzekł, że ograniczanie wolności
          słowa jest NIEZGODNE Z KONSTYTUCJĄ. Czy chcemy mieć prezydenta, który za nic ma
          zapisy konstytucji i jeszcze się do tego bezczelnie przyznaje??)
          • kl-2 Re: Prezydent Gliwic - A. Chłopek! 05.11.06, 22:51
            mieszko966 napisał:
            > Czy chcemy mieć prezydenta, który za nic ma
            > zapisy konstytucji i jeszcze się do tego bezczelnie przyznaje??

Obecnie mamy w Gliwicach takiego prezydenta, który ma za nic zapisy konstytucji
            i się tym zupełnie nie przejmuje :((( Frankiewicz podejmuje decyzje które są
            niezgodne z zasadą zrównoważonego rozwoju ujętą w Konstytucji RP (art. 5) i
            dlatego nie mam zamiaru ponownie na niego głosować. Będę głosowac na pana
            Aleksandra Chłopka.
            • mieszko966 Re: Prezydent Gliwic - A. Chłopek! 06.11.06, 01:08
              Dyksryminacja gejów i lesbijek jest daleko bardziej sprzeczna z konstytucją,
              niż odmienne od twojego pojmowanie terminu "zrównoważonego rozwoju". Termin ten
              definiowany jest zresztą tak oględnie, że nie trudno jest go interpretować na
              różne sposoby (czasem zupełnie sprzeczne). Natomiast mówienie wprost, że nie
              pozwoli się na demonstracje równości jest zwykłym skandalem i powinno
              eliminować człowieka z życia politycznego.
              • kl-2 Re: Prezydent Gliwic - A. Chłopek! 06.11.06, 09:50
                mieszko966 napisał:
                > Natomiast mówienie wprost, że nie
                > pozwoli się na demonstracje równości jest zwykłym skandalem i powinno
                > eliminować człowieka z życia politycznego.

Mówienie wprost, że ważniejsi od mieszkańców miasta są zagraniczni inwestorzy
                jest zwykłym skandalem i powinno eliminować człowieka z życia politycznego.

Mówienie obywatelom, że jak im się nie podoba, to mogą się wyprowadzić z Gliwic
                jest zwykłym skandalem i powinno eliminować człowieka z życia politycznego.

itd, itp

• kurierka Re: Prezydent Gliwic 22.10.06, 22:45
      To juz jest was czterech.
    • angrusz Re: Prezydent Gliwic 27.10.06, 20:35
      Czy jest absolwentem Chemii politechniki Śląskiej ??
    • glimka Re: Prezydent Gliwic 08.11.06, 09:53
      a ja nie zagłosuje na Zygmunta. Bowiem osobiście bardzo mnie interesuje, czyje
      interesy pan prezydent realizuje w naszym mieście. Zagłosuję na Chłopka
      oczywiście!!! :) bo to świetny poseł, dobry człowiek i wspaniały nauczyciel.
      • mieszko966 Re: Prezydent Gliwic 09.11.06, 00:06
        Twoje święte, obywatelskie, demokratyczne prawo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka