Dodaj do ulubionych

Pilnie potrzebna pomoc!

22.06.10, 12:17
Nie wiem czy moge,czy moglam napisac na tym forum ale bardzo potrzebuje pomocy.Mianowicie Przeprowadzam sie z dziecmi do Koszalina,nie znam ani miasta ani okolic :(.Bede tam zupelnie sama i zdana na siebie.Obecnie mieszkamy w Chojnicach a pod koniec miesiaca przenosimy sie do Koszalina.Sama wychowuje dwoje dzieci i ciezko zaczac na nowo nie majac nic.
Pilnie potrzebujemy mebli,wyposarzenia mieszkania.Mieszkanie jest puste a my mamy tylko lozko i sofe...Bardzo prosze jesli ktokolwiek mialby cos czego nie potrzebuje z mebli nam napewno sie przyda.
Bardzo prosze moderatora o nie usowanie tego postu jesli w jakikolwiek zlamalam regulamin:(...
Bede bardzo wdzieczna jesli ktokolwiek zechce nam pomoc.
Obserwuj wątek
    • aklime86 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 22.06.10, 15:00
      witam. a prace Pani ma czy bedzie pani szukac dopiero? a jesli chodzi o
      mieszkanie to czy pani bedzie miala swoje czy wynajmowan? przeprasam jesli
      jestem wscibska ale moze bede mogla pomoc jakos
      • omnyx25 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 22.06.10, 19:26
        Witam.Nie jest Pani wscipska.Mieszkanie bedzie wynajmowane,dzieci zostaja na wakacje w Chojnicach,a ja bede szukala pracy poniewaz jest to czynnosc niezbedna do przetrwania ze tak powiem.Na nowo musze zlorzyc wnioski do Mopsu i Funduszu-nawet nie wiem gdzie sa tamtejsze urzedy...Dlatego dzieci na jakis czas zostaja w Chojnicach bo nie dalabym rady z dwojka maluchow pozalatwiac wszystkich spraw.Przeprowadzam sie bo tu gdzie mieszkam nie mam mozliwosci,ani ja ,ani moje dzieci.Zaczynam od zera.Pozdrawiam.Ps.moze to dziwna sprawa jak sie wydaje (niektórym),..no ale niestety zycie nas nie oszczedza i trzeba mocno wierzyc,walczyc o swoje dobro -dzieci.Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
        • aklime86 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 22.06.10, 22:45
          rozumiem pania doskonale. mysle teraz jak moglabym pomoc i nie bardzo wiem.
          natomiast jesli pani poszukiwala by mieszkania to bardzo dobra znajoma ma do
          wynajecia pokoj w swoim dwupokojowym mieszkaniu. mioeszka sama, kobieta po 50tce
          bardzo sympatyczna wiec jesli byla by pani chetna to podam numer. p.s. napewno
          pomoze pani podpowie gdzie co zalatwic czy gdzie jaki urzad sie znajduje
          • omnyx25 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 23.06.10, 08:14
            Witam.Znalazlam mieszkanie na ul.Ułanow wiec na jakis czas zatrzymam sie
            tam.Musze zapoznac sie z miastem,urzedami i cala reszta biurokracji.W
            poniedzialek sie przeprowadzam .Bardzo dziekuje za chec pomocy,ale sama Pani
            widzi ze nie moge zkorzystac z niej.Znalazlam juz mieszkanie tylko musze wstawic
            tam jakas szafe i lozko bo nie mam.A reszta sama z czasem przyjdzie.Mam nadzieje
            ze znajde jakas prace i opiekunke do dzieci.Gdyby Pani wiedziala cos o jakiejs
            posadzie bylabym wdzieczna za informacje.Pozdrawiam.Ps.Orientuje sie Pani jakie
            ceny wchodza za opieke nad dwojka dzieci??Pozdrawiam
            • aklime86 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 23.06.10, 12:31
              hmm... ciezko mi powiedziec ile mysle ze tio zalezec bedie rowniez od wieku
              dzeci. ja swoje tez chce oddac pod opieke od pazdziernik i nie moge zaoferowac
              wiecej jak 550zl. moje dziecko ma w tej chwili 2 latka. za dwoje byc moze
              800-1000zl, chociaz rok temu mialam opiekunke ktora mowila ze dwa lata wczesniej
              za dwoje dostawala tylko 200zl i pracowala wowczas 10godzin dziennie. ja
              natomiast co prawda 4 lata temu zajmowalam sie dwujka maluchow to placono mi
              450zl.ceny sa naprawde rozne. jesli ktos chce pracowac to naprawde i za 400 czy
              500zl zaopiekuje sie dziecmi.prosze sie nie martwic to pani tu stawia warunki.
              najlepiej w ogloszeniu odrazu napisac cene i komu pasuje niech dzwoni. a apropos
              to w jakim zawodzie pani poszukuje pracy? i moje pytanie czemu akurat koszalin
              przeciez z chojnic pani ma tez blisko bydgoszcz nawet nie wiem czy nie blizej. a
              w takim duym miescie naprawde wiecej mozliwosci. zycze wszystkiego najlepszego.
              prosze sie odzywac bedziemy w kontakcie.powodzenia trzymam kciuki mocno.pozdrawiam
              • omnyx25 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 23.06.10, 20:35
                Dla czego Koszalin?Hmm,moze dla tego ze nad morzem,wieksze mozliwosci jesli
                chodzi o prace .Bynajmniej tak mi sie wydaje.Co do dzieci to moje maja 2 latka i
                5...a wiec wiem juz na co sie przygotowac :(.Cala moja wyplata poszlaby dla
                opiekunki:(.Mam nadzieje ze znajde kogos kto zaopiekuje sie za stosownie niższą
                stawke.Moj wyuczony zawod to sprzedawca.Dotychczas pracowalam na produkcji-na
                wtrysku przy produkcji plastiku.Chetnie podejme kazdą prace ktora moglaby
                wykonywac kobieta.Gdyby wiedziala Pani cos -nawet o jakiejs pracy dorywczej bede
                wdzieczna za informacje...POZDRAWIAM
            • majka_1982 opiekunka i praca 23.06.10, 12:39

w forum, w green wayu (wege jedzenie) pilnie szukają do pracy

temat opiekunek przewijał się na forum miliony razy:

forum.gazeta.pl/forum/w,83,110593595,110626167,Re_ile_kosztuje_opiekunka.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,83,74087362,95739764,Re_opiekunka_do_dziecka.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,83,110692518,112602875,Re_poszukuje_opiekunki_od_pon_do_pt_za_500zl.html
              • omnyx25 Re: opiekunka i praca 23.06.10, 20:36
                Dziekuje za linki...PODRAWIAM
                • ulawisnia Re: opiekunka i praca 24.06.10, 09:05
                  ja szukam pracy na sprzedawce juz pol roku.straszne wymagania
                  maja.robilam staz sprzedawcy 3 lata temu pozniej urodzilam dziecko i
                  to wlasnie ta 3 letnia przerwa sprawila ze nikt nie chce mie
                  przyjac.masakra jakas.co do dzieci to ja bym mogla sie zajac ale z
                  jednym warunkiem-przyjezdzala bym ze swoim dzieckiem do pani.
                  • omnyx25 Re: opiekunka i praca 24.06.10, 09:57
                    Az sie boje.W handlu moja przerwa to jakies 3-4 lata...Bardzo Pania prosze o
                    kontakt.Moj nr :515 296 886.
    • ulawisnia Re: Pilnie potrzebna pomoc! 24.06.10, 10:30
      napisalam na priv:)
      • omnyx25 Re: Pilnie potrzebna pomoc! 24.06.10, 12:53
        Odpisalam na gg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka