Dodaj do ulubionych

Cichy Dwór w Policku

29.01.11, 10:29
Witam! Kilkakrotnie umieszczałam swoje negatywne opinie nt. właścicieli Cichego Dworu w Policku, którzy rozwiązali ze mną umowę na imprezę rodzinną, ale nie zwrócili 3000 zł zadatku. Nie pomogła interwencja Powiatowego Rzecznika Konsumentów. Sprawa finalizuje się w sądzie, który wydał już nakaz zapłaty, jednak pieniędzy nadal mi nie zwrócili, a moje komentarze są usuwane. Ciekawe, ile osób przeczyta ten wpis, zanim zostanie usunięty???!!! Impreza w Policku? - Odradzam!!! Elżbieta Szewczyk
Obserwuj wątek
    • mieszkaniecpolicka Re: Cichy Dwór w Policku 30.01.11, 09:46
      Czy mi się zdaje czy cały wątek na temat Cichego Dworu zniknął z forum? a to ciekawe.....
      Mnie akurat nie dziwią Pani problemy z Państwem B, ale nic już nie będę pisał bo zaraz po raz kolejny zostanę posądzony o zazdrość sąsiedzką ;)
      Pani Elżbieto , trzymam kciuki i czekam na dalsze informacje jak potoczyła się sprawa
      • sylpa1 Re: Cichy Dwór w Policku 30.01.11, 10:21
        Mnie też bardzo zdziwił fakt usunięcia moich postów???? Czyli odwiedzający forum mają prawo do pozytywnych opinii, ale nie mają prawa opisywać i znać negatywów? Chyba nie jest to rzetelne podejście administratorów. Żadna z moich wypowiedzi nie miała charakteru szkalującego, a fakt że znane mi były okoliczności (niestety negatywne) współpracy z prowadzącymi dworek skłon ił mnie do podzielenia się swoją opinią z innymi.
        Taki jest chyba cel forum?
        I nadal twierdzę, że mimo że miejsce jest rzeczywiście urokliwe to NIE POLECAM ze względu na podejście właścicieli. Potencjalni zainteresowani mają prawo znać różne opinie.
      • elzbietaszewczyk Re: Cichy Dwór w Policku 02.02.11, 07:39
        Witam! Pani B.B. złożyła sprzeciw, a więc czekam na kolejne postanowienia Sądu. Nie tracę nadziei na sprawiedliwy wyrok. Ja przynajmniej śpię spokojnie i mogę patrzeć moim dzieciom (i innym ludziom) prosto w oczy. Elżbieta Szewczyk
        • elzbietaszewczyk Re: Cichy Dwór w Policku 29.03.11, 12:43
          Witam! Rozprawa odbędzie się 18 kwietnia 2011 o godz. 9:00 w Sądzie na ul. Andersa 17 w sali nr 2A. Na sali mogą być obecni widzowie. Elżbieta Szewczyk
          • iwonkabe Re: Cichy Dwór w Policku 29.03.11, 15:50
            uuuuu, to ja się chyba pofatyguje;) Miałam raz okazje porozmawiać z Panią B i nie była to miła rozmowa. Od razu odechciało mi się robić tam wesele. Pani Elżbieto bardzo proszę o kontakt. dragon1975.34@tlen.pl
            • elzbietaszewczyk Re: Cichy Dwór w Policku 19.04.11, 22:30
              Zgodnie z obietnicą - witam! Wczoraj odbyła się rozprawa, nie doszło do ugody, kolejny termin wyznaczono na 1 czerwca o godz. 9:00 w sali 5A. "Szkaluję" panią B. w internecie, więc teraz ją pochwalę: Moja rodzina i przyjaciele, którzy przysłuchiwali się rozprawie, są jej postawą zafascynowani. A mi się oberwało: "Ciociu, dlaczego ciocia mówi prawdę???!!!" Pozdrawiam! Elżbieta Szewczyk
              • elzbietaszewczyk Re: Cichy Dwór w Policku 12.07.11, 07:55
                Odbyły się trzy sprawy o zwrot zadatku. W najbliższy piątek odczytanie wyroku. Wersja właścicieli Cichego Dworu jest taka: Podpisałam umowę, chociaż moja siostra mówiła, że goście mogą nie przyjechać i nie zapłacić. Pani B. nie wpisała terminu końcowego rozliczenia, bo my jej ciągle przeszkadzałyśmy i dlatego się pomyliła. Nie wpisała kwot II i III raty zadatku, bo ją o to poprosiłam. Dwa tygodnie przed imprezą powiedziałam, że nie wpłacę pozostałych kosztów (Ale chcę zrobić u nich imprezę). Zaproponowali rozwiązanie umowy i zwrot zadatku, ale chcieli to zrobić na piśmie - ja nie chciałam, bo miałam plan, aby podać ich do sądu i domagać się zwrotu zadatku w podwójnej wysokości. Podsumowując - jestem oszustką i do tego bezczelną.
                Wszystkim, którzy będą chcieli skorzystać z usług Cichego Dworu radzę, aby przed podpisaniem umowy zapoznali się z przepisami kodeksu cywilnego, przestudiowali wzory umów, wytrwale negocjowali, przeczytali umowę 5 razy i dopiero ją podpisali. Powodzenia! Elżbieta Szewczyk
                • takaja12 [...] 03.12.11, 01:55
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • elzbietaszewczyk [...] 22.12.11, 21:19
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • sylpa1 Re: Cichy Dwór w Policku 07.01.12, 15:27
                      Bardzo się cieszę, że sprawa w sądzie się zakończyła - nawet jeśli nie w 100% tak, jak należałoby oczekiwać. Mam nadzieję, że będzie to przynajmniej w jakimś stopniu nauczką dla właścicieli Dworku, a dla zainteresowanych skorzystaniem z ich usług - ostrzeżeniem - przynajmniej w kwestii aby WSZYSTKIE szczegóły i ustalenia mieć w detalach na piśmie. Bo jak widać dżentelmeńskie ustalenia w tym wypadku nie obowiązują...:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka