Dodaj do ulubionych

USG 3d / 4d w Koszaline

25.02.13, 19:10
Witam,
Chciałabym uaktualnić temat USG 3d/4d z którego można skorzystać prywatnie w Koszalinie ponieważ wszystkie znalezione przeze mnie tematy są bardzo stare i być może nieaktualne.
Chciałabym poznać opinie Pań które ostatnio korzystały z tej usługi. Interesuję mnie nazwisko lekarza, cena i ogólna opinia:) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamakrystiana11 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 26.02.13, 10:22
      Z własnego doświadczenia a jest dość duże - mogę napisać, iż usg 3d/4d to tylko ładna pamiątka. Nie można tego traktować jako badania które powie nam coś więcej bo do tego nie wystarczy sam sprzęt, do tego potrzebny jest jeszcze lekarz specjalista. W drugiej ciąży byliśmy z mężem w Koszalinie u jednego z lekarzy na usg 4d. Wizyta trwała ponad pół godziny, nagranie na płycie coś ok. 20 minut. Koszt wizyty i płyty 230zł. Lekarz ocenił, iż dziecko rozwija się prawidłowo i wszystko jest ok. Syn urodził się z kilkoma wadami genetycznymi i jedną nerką. W W trzeciej ciąży wszystkie badania usg miałam robione prenatalne w Szczecinie i na takie warto pojechać. Bardzo szczegółowe badanie i podobnie kosztujące jak usg 4d w Koszalinie.
    • olakinga Re: USG 3d / 4d w Koszaline 28.02.13, 16:34
      Dr Hornung ma USG i 3 i 4D... jaki koszt samego takiego USG to nie wiem ponieważ on jest moim lekarzem prowadzącym ( już drygą ciążę) i mam te USG na każdej wizycie w ramach opłaty za nią. Płacę za każdą wizytę 100 zł.
    • ewelinka_1986 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 13.01.14, 22:59
      Ponawiam zapytanie o usg 4d i cenę

Czy któraś z Was chodzi do dr Świerczewskiego?
      • angelika0205 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 14.01.14, 10:24
        Ja rok temu byłam u lekarza Ismaiel Salloum. Koszt USG 4d to 200zł + 50zł za nagranie płyty cd z filmem z USG co było beznadziejne bo nagrane było w bardzo słabej jakości i płyta poszła do kosza więc nie polecam kupowania płyty. Sam lekarz bardzo przyjemny i wydaje się fachowy więc bardzo polecam. Drugi raz też wybrałabym tego ginekologa. Pozdrawiam
        • szczesliwe-chwile Re: USG 3d / 4d w Koszaline 18.01.14, 22:02
          Ja również polecam doktora Ismaiela Salloum'a jest świetnym fachowcem bardzo kompleksowy i dokladny mily w obejsciu i bardzo taktowny i co najwazniejsze prowadzac u niego ciaze czulam sie bezpiecznie z kadym niepokojacym objawem moglam szybko do niego przyjsc, i liczyc na reakcje zaufanego lekarza -nawet w dzien wolny od pracy. takze polecam . Usg ma bardzo dokladne i super widac wszystko koszt plus plytka to 250 zł ale warto :) mam piekne zdjecia mojej coreczki wydrukowane na papierze fotograficznym ( bardzo dobrej jakości obraz - ostre zdjecie córka wygląda identycznie :) super sprawa i niesamowita pamiatka z ciazy choc trudnej bo zagrozonej to dzieki doktorowi wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze i bardzo milo wspominam ten czas :) Każda wizyta była bardzo miła i zawsze wychodzilam z gabinetu podbudowana :) świetnie nas prowadzil i jest przemilym i przesympatycznym czlowiekiem !! Teraz wyremontował swoja poczekalnie i caly gabinet choc nie musial bo stary gabinet byl wporzadku -takze widac ze komfort pacjentow jest na pierwszym miejscu :) polecam doktor Ismaiel Salloum - medicus na 1 maja :) jesli szukasz usg dobrej jakosci to polecam no i przy okazji lekarz najlepszy jaki jest w koszlainie a uiwerzcie mi z moją zagrożoną ciąża wielu odwiedzilam :)
          • mamakrystiana11 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 19.01.14, 12:30
            a u mojego synka - aniołka to właśnie ten chwalony przez Was lekarz zapewnił nas po usg 4d, że wszystko jest super, synek rozwija się prawidłowo. Mój aniołek urodził się z jedną nerką, ze zrośniętym przełykiem i zarośniętym odbytem. Świetny specjalista. Do dziś a minęło już trzy lata w nocy budzą mnie koszmary, że gdybym za te pieniądze pojechała do Szczecina na badania prenatalne mój syn mógłby teraz żyć.
            • aneta9961 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 21.01.14, 15:20
              Ja polecam Dr Hornunga, 4 lata temu prowadził moja ciążę i od tej pory chodze do niego na badania kontrolne,dobry, konkretny i przyjemny lekarz, mający dobry sprzęt.
              Teraz koszt wizyty wynosi 100zł
      • szczesliwe-chwile Re: USG 3d / 4d w Koszaline 18.01.14, 22:05
        Bylam u doktora i tez jest wporządku :) ale do dr.Ismaiela Salloumasię nie umywa :) nie mniej jednak doktorowi Świerczyńskiemu też można zaufać ale odnosnie usg 4d to juz niewiem jakiej jakości ma sprzet :(
      • szczesliwe-chwile Re: USG 3d / 4d w Koszaline 18.01.14, 22:06
        odpowiedzialam poniżej na ten post oczywiscie
        • ewelinka_1986 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 22.01.14, 19:06
          Dziękuję za odpowiedzi
          • ewelinka_1986 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 30.01.14, 16:39
            Teraz mam dylemat dr Salloum czy Hornung.
            U żadnego nie byłam za zależny mi na szczegółownym połówkowym plus 4d.
            Może któregoś polecacie bardziej?
            • renatamalinows Re: USG 3d / 4d w Koszaline 31.01.14, 12:34
              jeżeli szczegółowe to prenatalne w Szczecinie lub Policach.
              jeżeli 4d to o Hornungu słyszałam dużo więcej dobrego.
              • ewelinka_1986 Re: USG 3d / 4d w Koszaline 01.04.14, 19:03
                Byłam na wizycie u Dr Salloumona i zaluje.
                Poszłam na 4d czyli koszt 200zł i dosłownie niecałe 8 minut nagrania dziecka na cd za którą trzeba zapłacić kolejne 50zł (jest na stronie więc nie można być zaskoczoną). Większość to zwykle usg gdzie dr mierzył i sprawdzał i dosłownie kilka ujęć 4d dziecka. Bardzo niewyraźne. W 25tygodniu to już raczej powinna być dobra jakość. Najbardziej zawiadziona jestem tymi niespełna 8minutami. Koleżanki z innych miast czy na forach ciążowych piszą, że takie 3d/4d to trwa z pół godziny bo w końcu płacimy za popatrzenie na maluszka jak mu tam w brzuszku a nie za szybki rzut okiem.
                Więcej nie pójdę.
                Jak ktoś nie chce wiedzieć jaka płeć to trzeba zastrzeć na dzień dobry bo dr bez pytania od razu powiedział co widzi, choć wydaje mi się, że powinien pierw spytać czy chcemy poznać płeć.

Także sama pytałam i odpisuje moją opinie. Nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka