Dodaj do ulubionych

Będzie aquapark

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 21:13
Jak donosi dzisiejszy Głos Kosz. we wrześniu na plac podożynkowy wjedzie ciężki
sprzęt. Budowa "Koszalińskiej Fali" kosztować będzie 20 mln. W jej skład
wejdzie:
- jeden basen 25/12,5
- jeden basen odkryty
- siedem mniejszych niecek z różnymi bajerami
- korty tenisowe (zimą lodowisko)
- minigolf
- restauracja
- bar
Obiekt zostanie oddany do użytku w ciągu 18 miesięcy. Jak widzicie odpadł
pomysł warszawskiej WACO, która chciała najpier wybudować hipermarket z centrum
handlowym. Szkoda, mielibyśmy zabudowany cały plac...
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrek Re: Będzie aquapark IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 21:25
      No i do tego oczywiście dwie zjeżdzalnie. Jeśli dobrze pamiętam to 120 i 70
      metrów.
      • Gość: m_ona Re: Będzie aquapark IP: 217.153.4.* 12.07.02, 08:17
        A moja ulubiona gielda (miejsce niedzielnych pielgrzymek i spotkan mieszkancow)
        gdzie???

:(
        • Gość: jkammer Re: Będzie aquapark IP: 153.19.135.* 12.07.02, 10:57
          Spoko. Jeszcze długo po niej pochodzisz.
          Aquapark będzie obok tego budynku mieszkalnego przy ul. Rolnej (tam gdzie teraz
          są te łąki)a konkretniej w kwadracie ul. Gdańska, ściana lasu, deptak, ul. Rolna.
          Pzdr
          • m_ona Re: Będzie aquapark 12.07.02, 11:30
            :)))

No to mi sie podoba, i gielda i basenik
            pozdr
            • Gość: piotrek Re: Będzie aquapark IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 14:13
              No powiedzmy. Ja ostatni raz na giełdzie byłem może 3 lata temu... Myślałem, że
              się coś zmieniło, bo przedostatni raz byłem tam 6 lat temu. Za rok albo dwa
              znowu się wybiorę...
              A tak poważnie gdyby, ta firma WACO rzeczywiście wybudowała to co pokazała na
              planach to byłoby dużo lepiej. Aquapark byłby większy, powstałby także hotel.
              Najpierw jednak chcieli wybudować centrum handlowe z hipermarketem, a to w
              Koszalinie nie przejdzie. My mamy SANO, no i TORG oczywiście.
    • m_ona Re: Będzie aquapark 12.07.02, 11:32
      A kto bedzie glownym inwestorem?
      • Gość: piotrek Re: Będzie aquapark IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 14:08
        > A kto bedzie glownym inwestorem?
        Dokładnie nie pamiętam. Jakaś firma z Bydgoszczy
        • Gość: sonny Re: Będzie aquapark IP: 217.97.135.* 12.07.02, 15:46
          Fajnie, że coś się dzieje w rodzinnym mieście, że nie tylko ul. Zwycięstwa i
          Ratusz będą decydować o tym, jakie wrażenia budzi miasto ( jak ktoś w jednym z
          postów zauważył). To przyciągnie do miasta turystów, którzy spędzaja wakacje na
          wybrzeżu ( Mielno i okolice ). I o to chodzi.
          • Gość: piotrek Re: Będzie aquapark IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 17:59
            I o to chodzi, aby turyści przyjeżdzając nad morze zatrzymywali się w
            Koszalinie. Tu jedli, spali, korzystali z rozrywek (aquapark, skałki
            wspinaczkowe, kręgielnie, dyskoteki, multiplex).
            Kiedy jest ładna pogoda jadą na plaże, jednak tu pojawia się problem o którym
            już pisałem na tym forum... komunikacja między Mielnem a Koszalinem. Dziś
            autobusem jedzie się 30-40 minut. Jak najszybciej potrzebny jest nam tramwaj
            dwusystemowy albo chociaż autobus szynowy. Rozmowy na ten temat trwają.
            Jest też drugi problem: mała baza noclegowa w Koszainie (nie przystosowana do
            odwiedzin np. 20 tysięcy turystów), dlatego potrzebujemy nowych hoteli.
            Multiplexu, o którym piszę wyżej też nie mamy. Jeszcze....
            • m_ona Re: Będzie aquapark 15.07.02, 18:58
              Gość portalu: piotrek napisał(a):

> I o to chodzi, aby turyści przyjeżdzając nad morze zatrzymywali się w
              > Koszalinie. Tu jedli, spali, korzystali z rozrywek (aquapark, skałki
              > wspinaczkowe, kręgielnie, dyskoteki, multiplex).
              > Kiedy jest ładna pogoda jadą na plaże, jednak tu pojawia się problem o którym
              > już pisałem na tym forum... komunikacja między Mielnem a Koszalinem. Dziś
              > autobusem jedzie się 30-40 minut. Jak najszybciej potrzebny jest nam tramwaj
              > dwusystemowy albo chociaż autobus szynowy. Rozmowy na ten temat trwają.
              > Jest też drugi problem: mała baza noclegowa w Koszainie (nie przystosowana do
              > odwiedzin np. 20 tysięcy turystów), dlatego potrzebujemy nowych hoteli.
              > Multiplexu, o którym piszę wyżej też nie mamy. Jeszcze....

Oooo, 30-40 minut? To widocznie jeszcze nie ma szczytu sezonu ;) , wtedy bywa
              dobrze ponad godzine. Dobrze, ze sa juz busy.
              Na szybki tramwaj nie ma wg mnie szans (nie moze sie tego dorobic nawet
              Szczecin - bez obrazy ktorejkolwiek ze stron). Mielenski sezon jest za krotki
              zeby bylo rentownie, a poza sezonem mieszkancy jezdza zazwyczaj wlasna
              komunikacja. Zreszta pamietacie pociag z Koszalina? Tloku niebylo i dlugo nie
              najezdzil.

P.S. Gielda, oprocz rozrastania i wypierania aut coraz bardziej na sciane lasu,
              sie nie zmienia (ja bywam srednio raz na 2-3 miesiace).
              • Gość: XYZ Re: Będzie aquapark IP: 63.83.144.* 15.07.02, 22:53
                No i moze w koncu Koszalinskie zacznie byc Floryda Polski powoli powoli....
                • Gość: piotrek Re: Będzie aquapark IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 19:49
                  Wyobraź sobie przyjeżdzasz sobie np. do Kołobrzegu na wczasy, a tu beznadziejna
                  pogoda. Możesz siedzieć w hotelu i patrzeć się przez okno jak deszcz pada...
                  A w Mielnie... W razie czego aquapark itd.
              • Gość: piotrek Re: Będzie aquapark IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 19:45
                > Na szybki tramwaj nie ma wg mnie szans (nie moze sie tego dorobic nawet
                > Szczecin - bez obrazy ktorejkolwiek ze stron).
                Nie bardzo wiem po co im autobus szynowy i co to ma wspólnego...

> Mielenski sezon jest za krotki
                > zeby bylo rentownie,
                Tak, ale nie chodzi tyle o zyski bezpośrednie.

> a poza sezonem mieszkancy jezdza zazwyczaj wlasna
                > komunikacja. Zreszta pamietacie pociag z Koszalina? Tloku niebylo i dlugo nie
                > najezdzil.
                Przeczytaj wątek "Powrót tramwaju do Koszalina". Pisałem tam na ten temat

> P.S. Gielda, oprocz rozrastania i wypierania aut coraz bardziej na sciane
                lasu,
                >
                > sie nie zmienia (ja bywam srednio raz na 2-3 miesiace).
                Oczywiście, że nie. Jeden wieli burdel. Troche większy manhatan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka