Dodaj do ulubionych

apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!!

IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 08.10.02, 13:07
PRZECZYTAŁAM RÓWNIEŻ NA FORUM:
"Jak niesie wieść (a dobrze poinformowana bo u źródeł) MSWiA przygotowuje się
do reformy administracji kraju. Powstać ma 8 województw.
Co o tym pomyśle myślicie?
Ja jestem generalnie przeciw jakimkolwiek centralizacjom.
To nie jest rozwiązanie."
NO I CO WY NA TO MOI MILI??? SZCZEGÓLNIE PRZED WYBORAMI??

Obserwuj wątek
    • Gość: Jazzek Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 08.10.02, 15:23
      A ja myślę, że to fałszywy alarm, choć z drugiej strony niezły pomysł.
      Zwróć uwagę, że w tym samym czasie SLDyduch opowiada o referendum (krajowym?
      lokalnym?) w sprawie tzw. Środkowopomorskiego na rok 2003 albo 2005 (albo ...)
      • piotr.koszalin Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! 10.10.02, 10:46
        Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> A ja myślę, że to fałszywy alarm, choć z drugiej strony niezły pomysł.
        > Zwróć uwagę, że w tym samym czasie SLDyduch opowiada o referendum (krajowym?
        > lokalnym?) w sprawie tzw. Środkowopomorskiego na rok 2003 albo 2005 (albo ...)
        Jeśli chodzi o referendum krajowe to byłoby to bez sensu. Nikt dla sprawy 1 mln
        mieszkańcow nie przeprowadzi ref. dla 38 milionów. Referendum powinno objąć
        tylko te powiaty, które weszłyby w skład środkowopomorskiego.

Jeśli chodzi natomiast to pomysł 8 silnych regionów to wiadomo, że jest on
        nierealny. W tej chwili SLD gra na czas, wymyślając różnego rodzaju
        scenariusze "może mniej może wiecej zobaczymy za jakiś czas"...
        • Gość: Jazzek Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 14.10.02, 14:25
          Referenda na szczeblu lokalnym mogłyby się odbywać w całym kraju, żeby w końcu
          ktoś zapytał ludzi, gdzie chcą mieszkać: gmina (tak, na tym szczeblu też są
          niesnaski), powiat, województwo. A nie jak to sie odbyło w 1998 - mowili, że
          władzę oddają ludziom, ale podział administracyjny został narzucony odgórnie.
          Patrz też forum Częstochowa.
          Już nie wspominam o pieniądzach, których Kumitet Centralny nie chce oddać
          samorządom za żadne skarby.
          • Gość: kazik Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: *.proxy.aol.com 20.10.02, 06:01
            czy przypadkiem krzysiu majka nie walczyl swego czasu o to by koszalin zostal
            wojewodztwem? kto wie moze sie i tak kiedys stanie ze bedzie jakies
            srodkowo pomorskie ze stolica w koszalinie.polska do duzych krajow nie nalezy i
            8 wojewodztw byloby w sam raz podzielonych na powiaty plus stoleczne miasto
            wydzielone.pozyjemy zobaczymy a tak na boku to ten problem w zyciu ludzi nie
            jest taki wazny.sa o wiele wazniejsze.
            • piotr.koszalin Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! 24.10.02, 10:57
              Nie Koszalin będzie jego stolicą, ale Koszalin i Słupsk...
    • Gość: powolniak Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: 62.233.173.* 05.11.02, 17:49
      Osiem województw to nie aż taki głupi pomysł.
      Ale nie do zrealizowania w tym kraju
      • piotr.koszalin Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! 07.11.02, 10:36
        Gość portalu: powolniak napisał(a):

> Osiem województw to nie aż taki głupi pomysł.
        > Ale nie do zrealizowania w tym kraju
        Jeśli w przeciągu najbliższych dziesięciu lat dojdzie do korekty mapy
        administracyjnej to będzie to decyzja na plus, plus jeden!!!
        • Gość: Jazzek Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 07.11.02, 16:11
          Tylko żeby ten plus okazał się dodatni :)
        • Gość: powolniak Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: 62.233.173.* 08.11.02, 23:06
          Jeden plus dla człowieka, jeden minus dla ludzkości :)
          • Gość: XYZ Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! IP: *.dialup.enter.net 10.11.02, 15:11
            Nie zapominajmy ze nie tylko Koszalin ma swoje ambicje na wojewodztwo i z tego
            powodu mysle ze juz nigdy nie bedzie koszalinskiego
            • piotr.koszalin Re: apropos SRODKOWOPOMORKIEGO!!! 14.11.02, 10:36
              Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Nie zapominajmy ze nie tylko Koszalin ma swoje ambicje na wojewodztwo i z
              tego
              > powodu mysle ze juz nigdy nie bedzie koszalinskiego
              A o jakich miastach myślisz konkretnie... Ja uważam, że województw powinno być
              20, a konkretnie 17 + Częstochowa, Radom, Bielsko Biała...
              Prawda jest jednak taka, że te miasta są w zupełnie innej sytuacji i tworzenie
              takich województw nie miałoby w tej chwili sensu i aż trudno jest znaleźć
              argumenty przemawiajace za ich utworzeniem. Za środkowopomorskim przeciw są
              tylko rządzący, a wszystkie argumenty przemawiaja za!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka